Met de bus van Kathmandu vliegveld naar Bhaktapur

Wanneer je naar Nepal reist, land je waarschijnlijk op het vliegveld van Kathmandu: Tribhuvan Airport. Toch hoef je niet direct de chaos van Kathmandu in te duiken. Een fijne plek om je reisroute door Nepal in te beginnen is Bhaktapur. Deze stad is een stuk rustiger en ligt slechts op 30 minuten rijden vanaf het vliegveld van Kathmandu. Met de bus reis je al voor 35 NPR (€0,25) van het vliegveld van Kathmandu naar Bhaktapur! 

In de Kathmandu Vallei vind je de drie koningssteden: Kathmandu, Bhaktapur en Patan. Bhaktapur is de kleinste van de drie koningssteden en onze favoriet. Het centrum is UNESCO werelderfgoed en staat vol met indrukwekkende tempels en paleizen. Ook heeft het vier prachtige pleinen, waarvan Durbar Square het bekendst is. Het centrum van de stad is autovrij, waardoor er een relaxte sfeer hangt. Dit maakt het een fijne plek om bij te komen na een lange reis of als je net zoals wij uit het chaotische India komt.

Hoe reis je met de lokale bus van Kathmandu vliegveld naar Bhaktapur?

Alhoewel er weinig informatie over te vinden is, is met de bus van Kathmandu Airport naar Bhaktapur reizen makkelijker dan je denkt. De bussen stoppen namelijk vlakbij de uitgang van het vliegveld.

Loop vanuit de aankomsthal naar de bushalte op de Kathmandu Ringroad (Maps). Hier komen allerlei bussen voorbij. Het is als toerist lastig te identificeren waar de bussen heen gaan, maar blijf net zo lang vragen naar de bus naar Bhaktapur totdat de juiste langskomt. In onze ervaring zijn Nepalezen erg behulpzaam, dus je wordt waarschijnlijk snel geholpen.

Wanneer de juiste bus langskomt, kost het slecht 35 NPR (€0,25) per persoon om vanaf het vliegveld van Kathmandu naar Bhaktapur te rijden. Omdat het centrum van Bhaktapur autovrij is, zul je aan de rand van de stad afgezet worden. De bus stopt onder andere hier (Maps) maar je kunt de buschauffeur ook vragen of er nog een halte dichter bij jouw accommodatie is.

Let op: toeristen betalen een entree ticket voor het centrum van Bhaktapur. Dit kost 1800 NPR (€12,50) per persoon. Zorg dat je dit ticket altijd bij je hebt tijdens je bezoek aan deze stad. 

Waar te verblijven in Bhaktapur?

Voor zo’n €11 per nacht verblijf je in het mooie Hotel Layaku Durbar naast het Durbar plein, het centrum van de oude stad. De kamer is ruim, heeft een goede warme douche en het bed is heerlijk. Ontbijt is inbegrepen en wordt geserveerd op het dakterras met uitzicht op de bergen. Dit was één van onze favoriete hotels op onze reisroute door Nepal!


Meer lezen over backpacken in Nepal?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.