8x wat te doen in Bandar Seri Begawan, Brunei?

Bandar Seri Begawan is de hoofdstad van het sultanaat Brunei. De stad ligt aan de oevers van de Brunei-rivier en heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder prachtige moskeeën. Je kunt Brunei goed bezoeken tijdens een rondreis door Maleisisch-Borneo. In deze blog vertellen we je wat er allemaal te doen is in Bandar Seri Begawan, Brunei.

Waar te verblijven in Bandar Seri Begawan?

De prijzen voor accommodaties liggen in Brunei een stuk hoger dan in het naastgelegen Maleisië. Een goede uitvalsbasis in het centrum van Bandar Seri Begawan is The Capital Residence Suites. Vanaf hier liggen de meeste toeristische trekpleisters op loopafstand.

Tip: reis je vanaf Miri (Maleisië) naar Brunei? Zo pak je deze grensovergang aan met het openbaar vervoer.

Wat te doen in Bandar Seri Begawan, Brunei: bezienswaardigheden en activiteiten

De meeste mensen die Brunei bezoeken, gaan naar Bandar Seri Begawan. Dit is de hoofdstad van Brunei en heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Twee dagen zijn voor de meeste bezoekers genoeg om een goede indruk te krijgen van de stad.

1. Bezoek de Masjid Omar Ali Saifuddien Moskee

Wat je zeker moet doen in Bandar Seri Begawan is een bezoek brengen aan de prachtige Masjid Omar Ali Saifuddien Moskee. Met zijn sierlijke koepels, fijn bewerkte minaretten en mooie tuinen is deze moskee aan de oevers van de Brunei-rivier een ware blikvanger. De moskee is vernoemd naar Sultan Omar Ali Saifuddien III, de 28e sultan van Brunei, en werd voltooid in 1958. De moskee is op gezette tijden toegankelijk voor bezoekers, met uitzondering van de vrijdagen.

2. Bewonder de Jame’ Asr Hassanil Bolkiah Moskee

Een andere parel van religieuze architectuur is de Jame’ Asr Hassanil Bolkiah Moskee. De indrukwekkende koepels en uitgestrekte binnenplaatsen maken dit een must-visit bestemming in Bandar Seri Begawan. Ook deze moskee is open voor bezoekers, dus ga vooral naar binnen en laat je betoveren door de serene sfeer.

3. Ga naar het Royal Regalia Museum

In het Royal Regalia Museum kunnen bezoekers een collectie koninklijke schatten en geschenken bekijken die aan de sultan van Brunei zijn gegeven. Hoogtepunten zijn onder meer de koninklijke insignes, kronen, juwelen en ceremoniële voorwerpen die gebruikt worden bij koninklijke ceremonies en evenementen. Het museum biedt inzicht in de geschiedenis en tradities van het sultanaat.

4. Eten op de Gadong Night Market

De Gadong Night Market is een markt die elke avond tot leven komt met kleurrijke kraampjes, heerlijke geuren en lekker eten. Het is de perfecte plek om de lokale keuken te proeven en de sfeer van Bandar Seri Begawan te ervaren.

5. Dwaal door Kampong Ayer

Kampong Ayer is een historische wijk die op palen boven de Brunei-rivier is gebouwd. Het is één van de oudste bewoonde waterdorpen ter wereld en biedt een uniek inzicht in het traditionele leven van de Bruneise bevolking. Tegenwoordig zijn de meeste huizen uitgerust met moderne voorzieningen, maar de charme en authenticiteit van Kampong Ayer blijven behouden. Laat je voor $1 BND (€0,70) per persoon naar Kampong Ayer varen en dwaal op je eigen tempo rond door het dorp. De bootjes vertrekken vanaf Brunei Waterfront (Maps).

6. Afkoelen in het Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah winkelcentrum

Behoefte aan een vleugje airco in de hitte? Dan is een bezoek aan het Yayasan Sultan Haji Hassanal Bolkiah winkelcentrum een goed idee. Het winkelcentrum is niet enorm groot, maar er zijn een aantal (luxere) winkels waar je een kijkje kunt nemen.

7. Bekijk de Chinese tempel

Ontdek de kleurrijke cultuur van de Chinese gemeenschap van Brunei in Tokong Cina, een Chinese tempel die een belangrijk centrum van aanbidding en culturele activiteiten is. De tempel is mooi versierd met kleurrijke beelden, ornamenten en traditionele architectuur.

8. Loop door Kianggeh Market

Vlakbij de Chinese tempel vind je Kianggeh Market. Dit is een kleine lokale markt met kraampjes vol verse producten en traditionele lekkernijen. Een leuke plek om even te bezoeken en doorheen te lopen.


Meer lezen over backpacken op Borneo?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.