10x wat te doen in Kuala Lumpur: de mooiste bezienswaardigheden

Net zoals in Singapore, komen in Kuala Lumpur meerdere culturen samen. Dit maakt de hoofdstad van Maleisië een afwisselende plek om een aantal dagen door te brengen. Tel hier het lekkere eten en de leuke bezienswaardigheden bij op en je hebt een fijne stad om je rondreis door Maleisië te beginnen of eindigen. In deze blog lees je wat de leukste dingen om te doen zijn in Kuala Lumpur.

Waar te verblijven in Kuala Lumpur?

De leukste wijk van Kuala Lumpur om in te verblijven is Bukit Bintang. Hier vind je onder andere een gezellige straat met veel lekkere restaurantjes. In Kuala Lumpur reis je gemakkelijk met de metro of monorail door de stad. Als je dichtbij een metrostation zit, zit je dus al snel goed. Bekijk hier de leukste accommodaties in Bukit Bintang

Vervoer in Kuala Lumpur 

Kuala Lumpur heeft een goed metronetwerk en een monorail. Toch zul je waarschijnlijk ook vaak Grab taxi’s gebruiken, de Aziatische versie van Uber. Grab taxi’s zijn namelijk ontzettend goedkoop, vooral als je met meerdere personen bent. 

Wat te doen in Kuala Lumpur: de mooiste bezienswaardigheden

Kuala Lumpur is een stad waar je gemakkelijk een dag of vier kunt verblijven. Het is een fijne plek om je rondreis door Maleisië te beginnen of eindigen. Wat je allemaal kunt doen in Kuala Lumpur zetten we voor je op een rijtje.

1. Bekijk de Petronas Twin Towers 

De Petronas Towers (rechts) zijn hét symbool van Kuala Lumpur. Deze verbonden torens zijn bijna 452 meter hoog en hebben maar liefst 88 verdiepingen. Hiermee is het het hoogste gebouw van de stad. De torens zijn goed te zien vanuit het KLCC park (Maps) achter de Suria KLCC mall. Je kunt voor RM 98 (€19) naar het observatiedek van de Petronas torens voor een uitzicht over de stad. Als je uitzicht wil op de torens is het juist leuk om naar een rooftopbar in de stad te gaan.

2. Drink een biertje bij een rooftopbar! 

In een stad met zo veel wolkenkrabbers moet je natuurlijk wel naar een rooftopbar. Een leuke bar is Marini’s on 57 op de 57e verdieping (Maps). Vanaf hier kijk je recht op de Petronas torens. Dit is een leuke plek om een drankje te drinken! 

Let op: in deze bar geldt een dresscode. Open schoenen en korte broeken zijn niet toegestaan.

3. Beklim de gekleurde trappen van de Batu Caves 

Een ander bekend symbool van Kuala Lumpur zijn de gekleurde trappen van de Batu Caves. De 272 traptreden leiden je naar een mooie hindoeïstische tempel in de grot. Vlak voor de trap staat een standbeeld van de oorlogsgod Murugan. Dit is een bezienswaardigheid in Kuala Lumpur die je niet mag missen! Toegang tot de Batu Caves is gratis.

Let op: draag kleding die je schouders en bovenbenen bedekken of neem een omslagdoek mee. Wanneer je dit niet hebt, kun je een omslagdoek bij de ingang kopen.

4. Bekijk de indrukwekkende Chinese Tempel 

Chinese tempel Kuala Lumpur

De Thean Hou tempel is een prachtige Chinese tempel waarvandaan je uitkijkt over de stad. Er hangen honderden gekleurde lampionnen, dus mooie foto’s gegarandeerd! Toegang tot de tempel is gratis.

5. Wandel door Chinatown 

Chinatown is een leuke en kleurrijke wijk in Kuala Lumpur. In de vele kledingwinkels en marktkramen kun je alles kopen wat je maar nog zou kunnen hebben. Na het shoppen kun je een lekkere maaltijd scoren bij één van de eetzaakjes. Verrassend genoeg staat de Thean Hou tempel overigens niet in Chinatown.

6. Ga de Sultan Abdul Samad Jamek moskee in

Een groot deel van de Maleisische bevolking is moslim, dus een bezoek aan de Sultan Abdul Samad Jamek moskee mag niet ontbreken. Bij binnenkomst krijgen vrouwen een bedekkend gewaad aan en moeten mannen hun benen bedekken. Vrijwilligers van de moskee leren je graag meer over de Islam en hun moskee. Toegang tot de moskee is gratis. 

7. Bekijk het Sultan Abdul Samad-gebouw

Sultan Abdul Samad

Het mooie Sultan Abdul Samad-gebouw was oorspronkelijk gebouwd als overheidsgebouw van de Engelsen. Hierna was het onder andere het hooggerechtshof en inmiddels wordt het gebruikt door een ministerie. Het is een prachtig gebouw in Moorse stijl en daardoor één van de meest gefotografeerde objecten in Kuala Lumpur. Helaas is het niet mogelijk om de binnenkant te bekijken.

8. Eindeloos shoppen

In Kuala Lumpur vind je veel indrukwekkende winkelcentra waar winkelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Een aantal van onze favorieten zijn Pavilion en Suria KLCC. Of wat dacht je van de Berjaya Times Square Mall met de grootste indoor achtbaan ter wereld op de zesde verdieping. Dat moet je even gezien hebben! Vergeet in de winkelcentra vooral niet op zoek te gaan naar de foodcourts, hier kun je vaak geweldig eten voor een leuke prijs.

9. Eten in de Jalan Alor straat in Bukit Bintang

De Jalan Alor straat is het bruisende centrum van de wijk Bukit Bintang. Elke avond is het ontzettend druk in de vele restaurantjes in deze straat. Je kunt hier met name goed Chinees en Thais eten. Het eten is wel iets duurder dan in lokale zaakjes, maar alsnog erg goedkoop. 

10. Ga naar Singapore!

Een rondreis door Maleisië is perfect te combineren met een bezoek aan het geweldige Singapore. Wist je dat je met de bus al in vijf uur van Kuala Lumpur naar Singapore reist? Tickets boek je gemakkelijk online vanaf €21 per persoon. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Singapore.


Meer lezen over backpacken in Maleisië?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.