Met de boot van Manilla naar Coron: goedkoop en gemakkelijk

Met de boot van Manilla naar Coron reizen is niet alleen heel goedkoop, het is ook nog eens een hele leuke lokale ervaring. Het is natuurlijk het snelst en makkelijkst om van Manilla naar Coron te vliegen, maar in sommige periodes kunnen ook binnenlandse vliegtickets in de Filipijnen behoorlijk prijzig zijn. Wanneer je dus op zoek bent naar een lokale en goedkope manier om van Manilla naar Coron te reizen, is de boot een hele goede optie!

Toen wij met de boot van Manilla naar Coron reisden, waren we de enige toeristen aan boord en trokken we veel bekijks. Het is dus écht een lokale ervaring. Daarnaast kostte deze overtocht ons €25 per persoon voor een bed in de airco slaapzaal, terwijl een vliegticket in diezelfde periode (rond kerst) richting de €180 ging. Als je de tijd hebt, is dit dus een hele voordelige optie.

Met de boot van Manilla naar Coron: alles wat je wil weten

Twee bootmaatschappijen tussen Manilla en Coron

Er zijn twee bootmaatschappijen die de overtocht tussen Manilla en Coron varen: 2GO Travel en Atienza Shipping Lines. 2GO Travel vaart alleen op vrijdagen van Manilla naar Coron en Atienza Shipping Lines vaart op zaterdagen. De verschillen tussen deze maatschappijen op een rij:

2GO Travel

2GO Travel is de meest bekende maatschappij en vaart alleen op vrijdagen van Manilla naar Coron. De boot vertrekt om 16:00 en je komt op zaterdag om 5:00 aan in Coron. De prijs verschilt afhankelijk van welke klasse je boekt. Zo betaal je 640 PHP (€10,50) in de super value class (basic bed buiten) en 5322 PHP (€88) voor een tweepersoons suite room. De meeste toeristen kiezen voor de Tourist Class voor ongeveer 1790 PHP (€30) per persoon. In deze klasse heb je een stapelbed in een airco slaapzaal. De precieze verschillen tussen alle klassen kun je bekijken op de website of Facebook van 2GO Travel. Tickets kun je boeken op hun website of via 12goAsia.

Atienza Shipping Lines

Atienza Shipping Lines is onder veel reizigers onbekend, maar vaart op zaterdagen van Manilla naar Coron. De boot vertrekt om 18:00 en je komt op zondag om 15:00 aan op Coron. Deze boot doet er dus een stuk langer over dan 2GO Travel. Dit komt omdat het een groter schip is waar ook veel goederen en voertuigen mee aan boord gaan. De ticketprijzen liggen tussen de 1500 PHP (€25) en 2400 PHP (€40). Voor een bed in een slaapzaal met airco betaal je 1650 PHP (€27) per persoon. Op het moment van schrijven is hun website al een hele poos uit de running, maar tickets kun je gemakkelijk reserveren via Facebook Messenger en op de dag van vertrek afrekenen bij de ticket office. 

Onze ervaring met de boot van Atienza Shipping Lines van Manilla naar Coron

Wij kozen om met de boot van Atienza van Manilla naar Coron te reizen, simpelweg omdat reizen op zaterdag ons beter uitkwam dan de vrijdag. Dit is de minder bekende ferry en wordt voornamelijk gebruikt door locals en als cargo schip. Tijdens onze overtocht waren we dan ook de enige toeristen aan boord. Medepassagiers waren erg nieuwsgierig en kwamen af en toe een praatje met ons maken. Heel gezellig!

Wij kozen voor bedden in de premium class met airco (€27 per persoon). Het is natuurlijk basic, maar wij hebben prima geslapen. Avondeten is te koop aan boord, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf eten mee te nemen. Ontbijt en lunch op de volgende dag zijn inbegrepen in je ticketprijs. Reken niet op een culinair hoogstandje, want elke maaltijd bestaat uit rijst met droog vlees. Verder kun je aan boord snacks en drinken kopen. 

Al met al vonden wij dit een leuke lokale ervaring én was het een goedkope manier om van Manilla naar Coron te reizen. Wel moet je een beetje geduld hebben, dus download wat series en neem een boek en wat spelletjes mee om je onderweg te vermaken.

Tip: neem oordoppen, oogmaskers en warme kleding mee. In de airco slaapzaal kan het koud worden. Als je een hamamdoek of grote badhanddoek hebt, is dat ook handig om als dekentje te gebruiken. Je houdt bij Atienza je bagage bij je, dus je kunt het ook altijd later nog pakken.

Aankomst in Coron

Wanneer je aankomt in de haven van Coron, kun je een tricycle nemen naar je hotel in het centrum. Wanneer je dit direct bij de haven doet, vragen ze 100 PHP (€1,65) per persoon. Wij kregen als tip van een medepassagier die tricylce chauffeur was op Coron om iets verder door te lopen ter hoogte van Two Seasons Coron Bayside Hotel (Maps) voor een goedkopere tricycle. Een tricycle mag voor dit ritje namelijk maximaal 80 tot 100 PHP kosten voor twee personen. 

Waar te verblijven in Coron?

Op Coron betaalden wij slechts €10 per nacht voor een verblijf bij Bayview Coron Kawa Resort. Voor de basic kamer moet je een klein laddertje op, maar je hebt wel een heel mooi uitzicht. De kamers zijn heel basic, maar ontzettend schoon en er is een ruime gedeelde badkamer. Wat ons betreft een aanrader voor een goedkoop hotel op Coron! Als dit niet helemaal je ding is, vind je hier een overzicht met hotels in Coron.


Meer lezen over backpacken in de Filipijnen?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.