Wat te doen in Colombo: de 8 mooiste bezienswaardigheden

Veel mensen adviseren om de hoofdstad van Sri Lanka over te slaan, omdat het geen leuke stad zou zijn. Wij zijn het hier niet mee eens! Colombo heeft wel degelijk een aantal leuke bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn en is geen onaangename stad. Je kunt hier dan ook prima één of twee dagen doorbrengen. Wat is er allemaal te doen in Colombo? Dit zijn de 8 leukste bezienswaardigheden en activiteiten.

Waar te verblijven in Colombo?

Prijzen van accommodaties liggen in Colombo iets hoger dan op andere plekken in Sri Lanka. Het is het leukst om in of rondom Colombo Fort te verblijven. Een fijn hotel is C1 Colombo Fort, waar je zowel privékamers als slaapzalen kunt boeken.

Wat te doen in Colombo: de mooiste bezienswaardigheden 

Of jouw reisroute door Sri Lanka nu begint of eindigt in Colombo, trek één of twee dagen uit om je onder te dompelen in de chaos van deze stad. Er zijn namelijk een aantal leuke bezienswaardigheden.

1. Bekijk de indrukwekkende Jami Ul-Alfar Moskee (Red Mosque)

De rode Jami Ul-Alfar moskee in Colombo is misschien wel één van de mooiste moskeeën ter wereld. Dit indrukwekkende gebouw uit 1909 staat midden in de stad en is, met uitzondering van de vrijdagen, open voor bezoekers. Je kunt een gratis rondleiding door de moskee krijgen die ongeveer een half uur duurt. Dit is één van de mooiste bezienswaardigheden in Colombo en dus zeker de moeite waard. 

2. Ontdek de bruisende Pettah Market

Wat sowieso leuk is om te doen in Colombo is een rondje lopen over de Pettah Markt. Dit is de meest bruisende plek van Colombo. Het is een drukke en kleurrijke markt waar je ongeveer alles kunt kopen wat je maar kunt bedenken. Zo zijn er afdelingen met kleding, elektronica, souvenirs en uiteraard verse groenten en fruit. 

3. Bewonder de Gangaramaya tempel

De Gangaramaya tempel is één van de meest belangrijke tempels in Colombo. Het is gebouwd in de 19e eeuw en je kunt er een aantal verschillende bouwstijlen in terugzien zoals Sri Lankaans, Indiaas, Thais en Chinees. Toeristen betalen een toegangsprijs om de tempel te mogen bekijken. 

4. Loop over Independence Square

Wanneer je even wil ontsnappen aan de drukte van de stad, ga je naar Independence Square. Dit is niet alleen een plein met een monument, maar ook een park en recreatiegebied. 

5. Bezoek het Nationale Museum van Colombo

Wanneer je meer wil leren over de geschiedenis van Sri Lanka kan een bezoek aan het nationale museum van Colombo niet ontbreken. Naast dit “hoofdmuseum” is er ook nog een Natural History museum dat gaat over de ontwikkeling van mensen en dieren. 

6. Bekijk de Hindoeïstische Sri Kaileswaram Tempel

De Sri Kaileswaram Tempel is niet alleen de oudste Hindoeïstische tempel in Colombo, maar ook één van de mooiste. De tempel is geweid aan de goden Ganesha en Shiva en is zeker een bezoekje waard.

7. Shoppen in Galle Face Mall en ontspannen bij Galle Face Green

Heb je nog wat ruimte over in je backpack? Mooi, want dan kan je losgaan in de Galle Face Mall. In dit moderne winkelcentrum vind je mooie winkels, een foodcourt en een aantal restaurants. Ook kun je hier op een warme dag genieten van de airco. Voor het winkelcentrum ligt de Galle Face Green, een groenstrook aan de boulevard waar mensen met name rond zonsondergang wandelen of een ijsje scoren.

8. Eet in het Old Dutch Hospital

Verrassend genoeg is het oudste gebouw in Colombo Fort het oude Nederlandse ziekenhuis. Het is rond 1680 gebouwd om zieke officieren en andere werknemers van de VOC op te vangen. Alhoewel de oude architectuur is behouden, vind je er tegenwoordig winkeltjes en restaurants (Maps).


Meer lezen over backpacken in Sri Lanka?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.