Zo reis je gemakkelijk met de bus van Kochi naar Munnar

Wil je na je bezoek aan het relaxte Kochi doorreizen naar het groene Munnar? Hier kun je een privétaxi voor nemen, maar dit doe je net zo makkelijk én goedkoper met de publieke bus. In deze blog lees je hoe je in India zelf met de bus van Kochi naar Munnar reist. 

Met de bus van Kochi naar Munnar reizen

De afstand tussen Kochi en Munnar is ongeveer 125 kilometer. De snelste manier om van Kochi naar Munnar te reizen is per privé taxi. Dit duurt ongeveer vier uur en kost zo’n ₹4000 (€45). Gelukkig kan dit ook veel goedkoper wanneer je met de bus van Kochi naar Munnar reist. 

Stap 1: Reis naar het KSRTC station in Kochi

De meeste toeristen verblijven in Fort Kochi. De bussen naar Munnar vertrekken vanaf het KSRTC station (Maps) op een half uur rijden vanaf Fort Kochi. Het is het makkelijkst om een Uber te bestellen naar het KSRTC station. Hiervoor betaalden wij ₹320 (€3,60). 

Een andere optie is om met de bus vanaf Fort Kochi naar het KSRTC station te reizen. Hiervoor moet je wel een keer overstappen en daarna nog ±10 minuten lopen. Dit is uiteraard wel goedkoper dan een Uber, maar omdat het al een wat langere reisdag is kozen wij hier voor gemak.

Stap 2: De bus van Kochi naar Munnar

Op het KSRTC station in Kochi vertrekken de hele dag door bussen naar Munnar. De totale rit duurt ongeveer 4 tot 5 uur en kost ₹153 (€1,70) per persoon. Tickets kun je ter plekke kopen. Wij hadden de bus van 9:15 en kwamen om 14:00 aan in Munnar. Omdat je door bergen rijdt is het een prachtige route! 

Waar te verblijven in Munnar?

Je gaat vooral naar Munnar vanwege de prachtige groene omgeving met onder andere theevelden. De stad Munnar is behoorlijk hectisch en hier is niet zo veel te doen. Het is dus fijner om te verblijven rondom Old Munnar. Dit is een klein “dorpje” tussen de theevelden dat voor de grote stad ligt. Vanaf hier kun je allerlei dagtrips doen in de omgeving. Voor €11 per nacht verblijf je bij Greenview Holiday Inn. Bij dit hotel kun je een leuke hike boeken door de theevelden, ook wanneer je hier niet verblijft. En andere prima optie in Old Munnar is Maharaja Cottage. Als je op zoek bent naar een uniek verblijf midden in de natuur dan is Fab – Bamboo Hut heel tof!


Meer lezen over backpacken in India?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.