Wat te doen in Kochi, India: de top 6 leukste activiteiten 

Kochi is een heerlijke relaxte stad in Kerala, India. Het is een fijn begin van je rondreis door India of een lekkere plek om bij te komen van de chaos in andere grote steden. Fort Kochi is modern, ruim en rustig en heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Wat zijn de leukste dingen om te doen in Kochi? We zetten zes bezienswaardigheden van Kochi op een rij.

Waar te verblijven in Kochi?

De meeste toeristen verblijven in Fort Kochi. Dit is het gezelligste deel van de stad met leuke restaurantjes. Je hebt in het centrum een aantal mooie hotels en homestays vanaf €10 per nacht.

Wat te doen in Kochi: bezienswaardigheden en activiteiten 

Kochi is een fijne stad waar je je gemakkelijk een dag of twee kunt vermaken. Zo kun je lekker rustig aan doen. Als je weinig tijd hebt, kun je de meeste bezienswaardigheden van Kochi ook in één dag zien. 

1. Wandel door Fort Kochi 

In Fort Kochi hangt een fijne en rustige sfeer. Je kunt het gemakkelijk te voet verkennen zonder continu tuktuks te hoeven ontwijken. Dat is Indiase steden vaak nog wel eens anders! Wat dus zeker leuk is om te doen is om simpelweg door Fort Kochi te dwalen en te kijken waar je uitkomt.

Tip: bij Spice Root restaurant eet je de lekkerste curry’s!

2. Bekijk de Chinese visnetten aan de boulevard 

Chinese visnetten in Kochi

Wandel via Vasco da Gama Square naar de boulevard van Kochi. Hier vind je allerlei verkopers van ijsjes, drankjes en snacks maar ook veel visverkopers. Neem vooral een kijkje bij de Chinese visnetten. Deze enorme visnetten worden door groepjes vissers met behulp van tegengewichten neergelaten en opgehaald. De vissers zijn vooral actief tussen 6:00 en 11:30 ’s ochtends. 

3. Bewonder de Santa Cruz Cathedral Basilicia 

Kathedraal van Kochi

Deze prachtige kerk is een van de negen basilieken in India en een van de mooiste kerken in het land. Loop vooral ook even naar binnen om de binnenkant van de kerk te bekijken. Toegang tot de kerk is gratis.

4. Bezoek de Paradesi Synagoge in Jew Town

Kochi heeft niet alleen een mooie kerk, maar ook een mooie synagoge die zeker de moeite waard is. Van zondag tot donderdag kun je de synagoge bezoeken tussen 10:00 en 18:00. Op vrijdag sluit de synagoge om 14:00 en op zaterdag is het gesloten voor bezoekers vanwege de Sabbat.

5. Mattancherry Dutch Palace

Verrassend genoeg werd dit paleis oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen, maar heeft het zijn naam te danken aan het feit dat de Nederlanders er veel aan verbouwd hebben. Dit paleis is met name bekend vanwege de prachtige muurschilderingen en de mooie ruimtes. Entree voor Dutch Palace kost slechts ₹5 (€0,06) per persoon. 

6. Ga naar een traditionele Kathakali dansvoorstelling 

Wat absoluut een must is om te doen in Kochi is het bijwonen van een traditionele Kathakali dansvoorstelling. De show duurt van 18:00 tot 19:00 uur. Hierbij is het eerste half uur een demonstratie waarbij een verteller meer uitleg geeft over de make-up en de betekenissen van de bewegingen. Het tweede half uur wordt een toneelstuk gespeeld. Een leuke culturele ervaring! Kaartjes voor de show kosten ₹500 (€5,60) per persoon en kun je kopen bij het Kerala Kathakali Centre (Maps). Wanneer je graag vooraan wil zitten, loont het om op tijd te reserveren. 

Tip: elke avond kun je eerst tussen 17:00 en 18:00 kijken hoe de artiesten hun make-up aanbrengen. Het is vrij lang om hier een uur naar te kijken, maar als je bijvoorbeeld een kwartier voor de start van de show aankomt kun je hier nog een stukje van zien.

Met de bus doorreizen van Kochi naar Munnar

Veel toeristen reizen na Kochi door naar Munnar, een afstand van zo’n 125 kilometer. De snelste manier is per privé taxi, wat ongeveer vier uur duurt en zo’n ₹4000 (€45) kost. Gelukkig kan dit ook veel goedkoper wanneer je met de bus van Kochi naar Munnar reist. Hoe je dit doet en waarvandaan de bussen vertrekken, lees je in onze blog.


Meer lezen over backpacken in India?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.