4 redenen om Patagonië in de herfst te bezoeken

Patagonië is een fantastisch gebied in het zuiden van Chili en Argentinië. Alhoewel het soms voelt als het einde van de wereld, wordt het in het hoogseizoen van maart tot november druk bezocht door toeristen. Wij bezochten Patagonië in de herfst in april en vonden dit de perfecte maand. In deze blog noemen we vier redenen waarom Patagonië in het naseizoen bezoeken een goed idee is.

1. In april is het in Patagonië een stuk rustiger

Patagonië kan in het hoogseizoen behoorlijk druk worden, waardoor je accommodaties en bussen ver van te voren moet reserveren. Ook kan het druk worden op de wandelpaden en bij bepaalde activiteiten. In de herfst is het overal een stuk rustiger, bijvoorbeeld in Torres del Paine. Wij boekten al onze accommodaties en bussen slechts een paar dagen van te voren en hebben hier nooit problemen mee gehad. Wil je bussen toch van te voren vastleggen, dan kan dat op BusBud.

2. Het heerlijke weer in Patagonië in april

Torres del Paine, Mirador Salto Chico

Mooi weer garantie heb je in Patagonië natuurlijk nooit en je moet altijd voorbereid zijn op een regenbui. Over het algemeen zijn de zomermaanden (november tot maart) in Patagonië iets warmer, maar is er ook een stuk meer wind dan in het naseizoen. Wij hadden in april het beste weer in Patagonië dat we ons konden wensen: het was zeker koud, maar elke dag hadden we blauwe luchten en nauwelijks wind. Heerlijk!

3. Patagonië is in het naseizoen een stuk goedkoper

Patagonië is behoorlijk afgelegen en is daardoor een prijzige bestemming. Daarom is het een goed idee om in het naseizoen naar Patagonië te gaan. Omdat er in het naseizoen minder toeristen zijn, zakken de prijzen voor accommodaties en bepaalde activiteiten. Ook zijn vliegtickets in deze maanden een stuk goedkoper. Win win!

4. Patagonië is nóg mooier in de herfst

Torres del Paine, Patagonië, Chili in de herfst

Dat de natuur in Patagonië mooi is, is natuurlijk algemeen bekend. Maar in de herfst lijkt het wel nóg mooier. Alle bomen hebben oranje en rode bladeren, wat het een extra dimensie geeft. De foto van Torres del Paine spreekt voor zich!

Benieuwd naar onze tips en reisroute voor Patagonië? Je leest het in deze blog.

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.