Onze top 9 activiteiten om te doen Punta Arenas, Chili

Punta Arenas is de meest zuidelijke grote stad van Chileens Patagonië. Het is een goede plek om naartoe te vliegen en vanuit daar verder het mooie Patagonië te ontdekken. Ook heeft het een paar leuke activiteiten die je kunt doen en je hoeft je er zeker niet te vervelen. In deze blog geven we negen leuke dingen die je kunt doen in Punta Arenas, Chili.

Waar te verblijven in Punta Arenas?

In Punta Arenas vind je accommodaties voor elk budget. Je kunt bijvoorbeeld al vanaf €25 overnachten in Hostal Ochen in het centrum van Punta Arenas. Dit is een goed beoordeeld hotel met een mooie locatie! Check hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Wat te doen in Punta Arenas?

1. Bewonder de stad vanaf Cerro de la Cruz

Punta Arenas

Deze heuvel in Punta Arenas is een mooie plek om over de stad uit te kijken. De heuvel is maar 43 meter hoog en dus zeer gemakkelijk aan te lopen. Vanaf hier kun je het water zien en de heuvels die naast Punta Arenas liggen. Het is een goede plek voor een mooie foto bij het kompas dat hier in de grond is gelegd. Hier krijg je een goed beeld van hoe de omgeving er uit ziet.

2. Bezoek de gemeentelijke begraafplaats van Punta Arenas

De begraafplaats van Punta Arenas is een bijzondere en mag je eigenlijk niet overslaan. De begraafplaats wordt namelijk beschouwd als één van de tien mooiste ter wereld. Het is indrukwekkend om een rondje te lopen over deze goed onderhouden begraafplaats en te kijken naar de verschillend graven. Entree kost 5000 pesos (€5,70) per persoon en gaat naar onderhoud van de begraafplaats.

3. Ga Pinguïns spotten!

Punta Arenas is een uitstekende plek om pinguïns te spotten. Je gaat per boot met een tour naar het Magdalena eiland waar je de Magelhaenpinguïns kunt zien. Hier zul je langs het eiland varen en kan je goede foto´s maken van de schattige dieren. Je moet wel goed op het seizoen letten, want ze zitten er alleen tussen september en maart. Helaas kunnen tours kunnen ook best prijzig zijn. Reken op zo’n €100 per persoon.

4. Bezoek het scheepswrak van de Lord Lonsdale

Lord Lonsdale

Je ziet hier de overblijfselen van een schip uit Hamburg, Duitsland genaamd de Lord Lonsdale (Maps). Dit schip verliet in 1909 de Duitse haven om naar west Mexico te gaan. Het Panama-kanaal bestond nog niet en het moest dus om Patagonië heen. Toen het schip tijdelijk bij de Falkland eilanden lag, ontstond er brand aan boord. Er zat niets anders op dan het schip te laten vergaan. Het is tot op de dag van vandaag nog steeds een raadsel hoe het daarna in Punta Arenas, zo’n 900 kilometer verder, is gestrand. Het is nu ook een herdenkingspunt voor de ontdekkingsreizigers uit die tijd.

5. Loop over de Mercado Municipal

In deze markt draait het vooral om vis! Je kunt hier dan ook veel soorten vis kopen om zelf mee te koken, of je gaat lekker zitten bij één van de leuke visrestaurantjes. Deze markt is leuk om te zien en even doorheen te lopen. Aan de andere kant zit namelijk ook een gedeelte waar ze handgemaakte souvenirs verkopen.

6. Scoor empañadas bij Roca Mar

Dit kleine maar leuke tentje is ideaal voor een klein snack of simpele lunch. Ze verkopen hier heerlijke empañadas met vis en vlees voor 1500 pesos (€1,70) per stuk. Ook kun je voor 6500 pesos (€7,30) een lekkere grote vissandwich bestellen. Het is daarom een ideale plek om even op te laden tijdens een wandeling door de stad.

7. Haal een snelle hap bij Kiosko Roca

Een klein stukje van Roca Mar zit de Kiosco Roca. Dit is een goed tentje als je een snelle hap wil scoren, want je kunt hier voor 1000 pesos (€1,12) een Choripan of Quesopan bestellen. Het zijn kleine broodjes die er anders uit zien dan de Argentijnse versie, maar ze zijn wel erg smaakvol.

8. Wandel over Plaza de Armas

Dit centrale plein ligt tussen de twee hoofdstraten van Punta Arenas in. Het staat bekend om het standbeeld van de Portugeese ontdekkingsreiziger Hernando de Magallanes. Vanaf het plein is alles dichtbij, zoals het water, het busstation en Cerro de la Cruz. Het plein is leuk om even te bekijken, maar je bent hier ook weer snel overheen gelopen.

9. Maak een wandeling over de Avenida Costanera del Estrecho

Deze in totaal 6,3 kilometer lange boulevard is een ideale plek om te wandelen. Langs het water staan veel standbeelden en monumenten om te bewonderen en je ziet hier veel zwart witte aalscholvers op de verlaten steigers zitten. Het is heerlijk om lekker over deze boulevard te wandelen en de omgeving in je op te nemen.

Hoe kom je in Punta Arenas?

Punta Arenas is de meest zuidelijke grote stad van Chili. Vanuit Ushuaia in Argentinië reis je in twaalf uur met de bus naar Punta Arenas. Vanaf de Chileense hoofdstad Santiago vlieg je in iets meer dan drie uur naar Punta Arenas.


Meer lezen over Chili?

*Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.