Wat kost backpacken in Chili? Al onze uitgaven op een rij

Chili is een vrij duur land in Zuid-Amerika, maar met wat kleine aanpassingen is het met een backpackersbudget goed te doen. Van de meest zuidelijke stad Punta Arenas tot aan de noordelijke Atacama woestijn, Chili is een prachtig land om te bezoeken. Wat kost backpacken in Chili precies? In deze blog vertellen we je alles over ons budget in Chili en wat wij hebben uitgegeven tijdens onze 3 weken in dit fantastische land. 

De valuta in Chili

In Chili betaalt men met de Chileense Peso (CLP). De Chileense biljetten variëren van 1.000 tot 20.000 peso’s. Eén euro is ongeveer 950 peso’s waard. Wij pinden altijd geld met onze Revolut kaart, dit is het goedkoopst.

Tip: veel Nederlanders kunnen bij de Scotia Bank in Chili pinnen zonder transactiekosten. Dit scheelt flink in vergelijking met de andere banken.

Wat kost backpacken in Chili: ons gemiddelde dagbudget

Ons gemiddelde reisbudget in Chili was €40 euro per persoon per dag. Wij zijn geen flashpackers, maar ook geen extreme budget backpackers. Wanneer het kan slapen wij in een privékamer in een hostel of budget hotel, maar als het veel geld scheelt kiezen we voor een slaapzaal. Wij reizen vooral met het openbaar vervoer en koken af en toe zelf, maar gaan het liefst uit eten. Met een budget tussen de €40 en €50 per persoon per dag kun je als backpacker goed door Chili reizen. Reken op een wat hoger bedrag als je veel uit eten wil en vaker kiest voor luxere accommodaties.

Tip: in het hoogseizoen van Chili liggen de prijzen hoger. Wij bezochten Patagonië in het tussenseizoen waardoor dit ons veel kosten heeft bespaard!

Kosten voor accommodaties in Chili

Gemiddeld gaven wij €11,50 per persoon per dag uit aan accommodaties. Omdat wij met twee personen zijn, kunnen we de kosten van privékamers uiteraard delen. Een paar voorbeelden van onze gezamenlijke uitgaven aan accommodaties:

  • Een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer in Hostal Alabalti in Atacama: €26,60 per nacht
  • Een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer in Santiago de Chile: €19,40 per nacht
  • Een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer in Hostal Ochen, Punta Arenas: €25,00 per nacht

Vervoerskosten in Chili

Chili is een enorm uitgerekt land waardoor je waarschijnlijk niet alleen in Chili blijft tijdens je reis. Wij zijn in totaal vier keer de grens tussen Chili en Argentinië overgestoken. Desondanks zijn de afstanden in Chili best groot en zit je best vaak in de bus. Wij gaven gemiddeld €11 per persoon per dag uit aan vervoer in Chili. Voorbeelden van vervoerskosten per persoon zijn:

  • De bus van Punta Arenas naar Puerto Natales: €11,30 per persoon
  • De bus van Pucon naar Valparaiso: €24,25 per persoon
  • De collectivo van La Serena naar de mooie vallei van Pisco Elqui: €6,80 per persoon

Bustickets kun je gemakkelijk online reserveren via BusBud.

Kosten van eten in Chili

In Chili kost een gemiddelde maaltijd in een restaurant €10 per persoon. In totaal gaven wij gemiddeld €11,40 per persoon per dag uit aan maaltijden. Dit omvat zowel maaltijden in restaurants als boodschappen om zelf te koken. Tijdens onze reis door Chili hebben we regelmatig zelf gekookt en kochten we ons ontbijt en lunch meestal in de supermarkt om geld te besparen. Vooral in Patagonië is dit de moeite waard. Wanneer je liever elke dag uit eten wil, moet je op een hoger bedrag rekenen. Voorbeelden van uitgaven per persoon in restaurants:

  • Pique de Macho lunch in Valparaiso: €9,50 per persoon
  • Een uitgebreide lunch met pisco sour cocktails in Pisco Elqui: €13,40 per persoon
  • Een lunch bij een Franse bakker in San Pedro de Atacama: €16,50 per persoon

Kosten voor activiteiten en tours in Chili

Voor activiteiten en tours waren wij gemiddeld €6 per persoon per dag kwijt. Vooral in Patagonië en de Atacama woestijn zijn er veel betaalde tours. Voorbeelden van onze kosten per persoon zijn:

Overige uitgaven in Chili

Wat overblijft zijn onze overige uitgaven in Chili. Dit zijn onder andere de kosten voor  een lokale simkaart, het wassen van onze kleren en andere kleine spullen. In Chili hebben we €1,30 per persoon per dag uitgegeven die vallen onder de overige uitgaven. 

Vliegtickets naar Chili

In de bovenstaande kosten van het backpacken door Chili zijn de vliegtickets niet meegenomen. Je hebt vanaf €800 een retourticket van Schiphol naar Santiago de Chile. Wij kijken voor onze vliegtickets altijd graag op Kiwi.com vanwege de verschillende travelhacks zoals self-transfers of tickets met verborgen steden. Zo scoor je vaak een betere deal!


Meer lezen over Chili?

*Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.