Gemakkelijk van Salento naar Bogota reizen: een handleiding

Vanaf Salento gaan er geen directe bussen naar Bogota, dus het kan lastig zijn om uit te zoeken hoe je deze reis aanpakt. Gelukkig zijn er twee makkelijke opties om naar de hoofdstad van Colombia te reizen. De snelste optie van Salento naar Bogota is het vliegtuig, maar het is ook heel goed te doen met de bus. In deze blog vertellen we je precies hoe je gemakkelijk van Salento naar Bogota reist. 

Hoe reis je van Salento naar Bogota? 

Vliegen van Pereira naar Bogota

Het vliegveld dat het dichtst bij Salento ligt, is in Pereira. Je vliegt al vanaf €50 euro (exclusief bagage) met Avianca of LATAM van Pereira naar Bogota. Bekijk de beste deals en travelhacks op Kiwi.com. Neem vanaf Salento de bus naar Pereira en daarna een taxi naar het vliegveld. Of neem een directe taxi naar het vliegveld. Een taxi van Salento naar het vliegveld van Pereira kost ongeveer 170.000 pesos (€40). 

Met de bus van Salento naar Bogota

De goedkopere optie om van Salento naar Bogota te reizen, is met de bus. Dit duurt uiteraard wel wat langer, maar is prima te doen. Wanneer je van Bogota naar Salento reist, doe je de stappen vanzelfsprekend andersom.

Stap 1: De bus van Salento naar Armenia

Loop naar het busstation van Salento (Maps). Hier vertrekken elke dag vanaf 6:00 ongeveer elke twintig minuten bussen naar Armenia. Deze bus kost 5900 pesos (€1,35) en duurt ongeveer een uur.

Stap 2: De bus van Armenia naar Bogota

De bus vanuit Salento zet je af op de terminal van Armenia. Hier kun je bij één van de busmaatschappijen een kaartje kopen naar Bogota. Maatschappijen die naar Bogota rijden, zijn onder andere Velotax en Bolivariano. Een kaartje kost ongeveer 50.000 pesos (€11,60) en de rit duurt negen uur. 

Een dag- of nachtbus naar Bogota 

Zorg als je overdag reist dat je in de ochtend in Armenia aankomt. De meeste bussen van Armenia naar Bogota vertrekken tot ongeveer 10:00. Wij kwamen om 8:15 aan en konden direct in de bus van 8:30 stappen. Om 16:00 kwamen we aan in Bogota.

Er gaan ook veel nachtbussen van Armenia naar Bogota. Dit is een goede optie wanneer je geld wil besparen of weinig tijd hebt in Colombia. Check hier de vertrek- en aankomsttijden van Bolivianos. Wanneer je zeker wil zijn van een ticket, kun je die ook reserveren via BusBud.

Stap 3: Een taxi van het busstation in Bogota naar het centrum

Wanneer je aankomt op het busstation in Bogota, is het het makkelijkst om een Uber te bestellen die je naar je hotel brengt. Gewone taxi chauffeurs willen toeristen nog wel eens oplichten, dus let goed op. Een andere optie is om naar de officiële taxi balie te gaan en daar een taxi te bestellen. 

Voor een Uber vanaf het busstation naar ons hotel in het historisch centrum van Bogota betaalden wij 14.900 pesos (€3,50). 

Waar te verblijven in Bogota?

In Bogota kun je het beste in het historisch centrum verblijven. Voor €15 per nacht heb je een tweepersoonskamer bij Habitaciones Centro Histórico


Meer lezen over backpacken in Colombia?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.