Zo reis je gemakkelijk met de bus van Medellín naar Guatapé

Guatapé is een kleurrijk Colombiaans dorpje op slechts twee uur afstand van Medellín. Veel mensen bezoeken Guatapé met een dagtrip, maar het is nog leuker om er een nacht te slapen zodat je de hele middag in dit vrolijke dorp kunt doorbrengen. Een tour boeken is niet nodig, want je reist gemakkelijk zelf met de bus van Medellín naar Guatapé. Lees snel verder hoe je dit aanpakt. 

Met de bus van Medellín naar Guatapé

Stap 1: Reis naar Terminal del Norte in Medellín

De bus van Medellín naar Guatapé vertrekt vanaf Terminal del Norte (Maps). Het is het makkelijkste om hier met de metro naartoe te reizen. Een Uber of taxi kan natuurlijk ook, maar de metro is vaak sneller en goedkoper. Reis met metrolijn A tot de halte Caribe. Een ritje met de metro kost ongeveer 3500 pesos (€0,80) per persoon.

Stap 2: Koop een buskaartje bij hokje 14

Bus Medellín naar Guatapé

Loop in de terminal naar de begane grond waar alle verkoophokjes van de busmaatschappijen zijn. Ga naar hokje nummer 14 van maatschappij Sotrasanvicente & Guatape la Piedra. Deze maatschappij heeft elke twintig minuten een bus naar Guatapé. Een kaartje kost 18.000 pesos (€4) per persoon. 

Stap 3: De bus van Medellín naar Guatapé

Bus Medellín naar Guatapé

De bus van Medellín naar Guatapé duurt twee uur. Wanneer je Guatapé als dagtrip bezoekt, kun je ervoor kiezen om uit te stappen bij La Piedra en de bekende rots te beklimmen. Wanneer je een nacht in Guatapé verblijft en koffers of backpacks bij je hebt, is het handiger om eerst naar je hotel te gaan.

Een bezoek aan La Piedra vanuit Guatapé

De populairste attractie in Guatapé is La Piedra: een enorme rots die met een flinke hoeveelheid trappen te beklimmen is. Wanneer je je tassen in je hotel hebt gelegd, zijn er een aantal opties om vanuit Guatapé centrum naar La Piedra te gaan.

  1. De bus kost 3000 pesos (€0,65) per persoon en zet je helemaal onderaan de berg af. Vanaf hier moet je eerst nog een stukje omhoog lopen voordat je bij de ingang van La Piedra bent
  2. Een tuktuk naar diezelfde plek kost 10.000 pesos (€2,20)
  3. Tuktuks kunnen ook wat verder omhoog rijden tot de ingang van La Piedra, zodat je echt alleen de berg hoeft te beklimmen. Dit kost ongeveer 13.000 pesos (€2,90). 

De entree voor La Piedra is 25.000 pesos (€5,55) per persoon. Het zijn 649 traptreden omhoog tot de top van de berg en daarna nog 81 treden voor de uitkijktoren. Laat je hier niet door afschrikken, want het is erg goed te doen!

Waar te verblijven in Guatapé?

In het kleurrijke Guatapé heb je allerlei accommodaties voor ieder budget. Wij verbleven bijvoorbeeld voor €11 per nacht in een tweepersoonskamer bij Hotel Villa Guatapé


Meer lezen over backpacken in Colombia?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.