Gemakkelijk van Medellín Airport naar Medellín centrum

Binnenlandse vluchten naar Medellín zijn erg goedkoop, waardoor de kans groot is dat je tijdens je reis door Colombia minstens één keer op het vliegveld zult zijn. Er zijn verschillende opties om van Medellín Airport naar het centrum van de stad te reizen. In deze blog leggen we je uit hoe je dit het makkelijkst doet. 

Aeropuerto Internacional José Maria de Córdova 

Het vliegveld van Medellín heet Aeropuerto Internacional José Maria de Córdova en ligt ongeveer 20 kilometer buiten het centrum van de stad. Afhankelijk van het verkeer is dit ongeveer 30 tot 40 minuten rijden.

Vanuit andere populaire bestemmingen in Colombia vlieg je goedkoop naar Medellín toe. Zo betaal je zonder bagage ongeveer €40 voor een enkele reis vanuit Cartagena of €30 voor een enkele reis vanuit Bogota. 

Hoe kom je van Medellín Airport naar het centrum van Medellín? 

De snelle optie: een Uber 

De snelste manier om van het vliegveld van Medellín naar het centrum te reizen is per taxi of Uber. Een Uber vanaf het vliegveld naar de populaire wijk El Poblado kost ongeveer 90.000 pesos (±€20). Een goede optie als je snel in je hotel wil zijn of als je met meer personen bent en de kosten kunt delen.

De goedkopere optie: de bus 

Als je kosten wil besparen, is de bus een goede optie. Direct buiten bij de aankomsthal op de begane grond zie je de bussen al staan. Ze vertrekken ongeveer elke 15 minuten en brengen je voor 14.000 pesos (€3,15) per persoon naar Centro Commercial San Diego Mall (Maps). Vanaf hier namen wij een Uber naar ons hotel in El Poblado voor 12.300 pesos (€2,80). Zo houd je weer geld over voor een extra cerveza in het gezellige Medellín!

Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen in Medellín? Lees hier al onze tips voor activiteiten en restaurants!