6x Wat te doen in Asuncion, Paraguay: de beste tips

Asuncion is de hoofdstad van Paraguay en ook de grootste stad van het land. Niet alleen de regering van het land zit hier, maar het is ook het culturele centrum en een belangrijk economisch punt van Paraguay. Wanneer je gaat backpacken door Paraguay, kom je vanzelf ook een keer in Asuncion. In deze blog lees je over wat er allemaal te doen is in Asuncion, Paraguay.

Waar te verblijven in Asuncion?

Asuncion is over het algemeen veilig, met uitzondering van de sloppenwijken (Maps). Het wordt afgeraden om daar zelf naartoe te gaan. In Asuncion zijn Downtown Room en Renty Herrera prima budget opties om in te verblijven.

Wat te doen in Asuncion, Paraguay?

Eerlijk is eerlijk, Paraguay is niet het meest spectaculaire land in Zuid-Amerika en Asuncion is ook geen super spannende stad. Wij bezochten het toen we tijdens onze wereldreis vanaf Iguazú (Argentinië) naar Salta (Argentinië) wilden reizen. Toch zijn er een aantal dingen te doen in Asuncion om je een dag of twee te kunnen vermaken.

1. Doe een free walking tour

Wie kan je nou beter de verhalen, weetjes en feiten van een stad vertellen dan een lokaal iemand. Tijdens de free walking tour in Asuncion leer je veel over de geschiedenis van deze stad en het land. Van desastreuze oorlogen tot bloeiende economieën, alles komt voorbij. De walking tour duurt ongeveer 3 uur en is op basis van fooien. Jij geeft aan het einde het bedrag wat je de tour waard vindt.

2. Bezoek het Pantheon Nacional de Los Heroes

Asuncion heeft een prachtig Pantheon op het Plaza de Los Heroes. Het gebouw ziet er erg mooi uit van buiten en het wordt bewaakt door twee wachters. Deze wachters wisselen meerdere keren per dag van wacht, een leuke gebeurtenis om te bekijken. Binnen in het Pantheon liggen alle presidenten van Paraguay en andere belangrijke figuren in de geschiedenis begraven. Het Pantheon is gratis te bezoeken.

3. Ga naar mercado #4

Dit is een drukke en grote markt iets buiten het centrum van Asuncion. Bijna alles wat je kan bedenken wordt hier verkocht, maar je vindt hier vooral groenten, fruit, kruiden, kleding, nationale en internationale gerechten. Het is erg leuk om even over deze markt te struinen en misschien wel een paar leuke of lekkere dingen te kopen. 

4. Catedral de Nuestra Señora de la Asuncion

Deze grote en fraai versierde kathedraal ligt midden in het centrum van Asuncion. Het is vooral ’s avonds mooi wanneer het gebouw wordt verlicht. Je kunt de kathedraal ook van binnen bewonderen. 

5. Casa de la Indenpencia 

Dit is het oudste gebouw van de stad en misschien ook wel de belangrijkste voor de Paraguayanen. Hier werd namelijk in 1811 de onafhankelijkheid verklaard. Nu kun je het gebouw bezoeken en een kijkje nemen in het museum wat hier gevestigd is. Hier kun je veel lezen over de geschiedenis van Paraguay en haar onafhankelijkheid. 

6. Palacio de Los López

Dit paleis is tegenwoordig de plek waar de president zijn kantoor heeft en waar de regering is gevestigd. Het is een mooi gebouw om te zien en het mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Asuncion. 

Vond je Asuncion leuk? Bezoek dan zeker ook de kleinere stad Encarnacion. Hier vind je twee UNESCO locaties die een mooie geschiedenis weergeven van de Jezuïeten In het land. 


Meer lezen over backpacken in Paraguay?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.