Een korte roadtrip in Noord-Argentinië over Ruta 68: alle bezienswaardigheden

Op zoek naar een leuke route voor een korte roadtrip in Noord-Argentinië? Dan is de Ruta 68 tussen Salta en Cafayate een toffe optie! Deze route leidt je door prachtige rode gebergten. Met alle cactussen en gaucho’s die je onderweg tegenkomt, waan je je zowaar in het wilde westen. Deze route kun je in twee tot drie dagen afleggen waarbij je onderweg veel stops maakt. Lees snel verder voor alle bezienswaardigheden die je niet mag midden tijdens een korte roadtrip over Ruta 68 in Noord-Argentinië.

Tips voor een roadtrip over Ruta 68 in Noord-Argentinië

Een auto of motor huren in Salta

De beste tip die we kunnen geven voor je roadtrip in Noord-Argentinië is om op tijd een huurauto te reserveren. In ons geval was er in heel Salta geen auto meer te krijgen, maar had één verhuurder nog wel een motor beschikbaar. Voor ons geen probleem, maar houd er dus rekening mee dat auto’s met name in weekenden snel vergeven zijn. Boek je auto gemakkelijk online bij DiscoverCars.

Aantal dagen voor de Ruta 68 roadtrip

Wij kozen ervoor om drie dagen uit te trekken voor deze roadtrip. Op de eerste dag reden we met een aantal tussenstops naar het gezellige Cafayate. Dit is een route van zo’n 200 km. Op onze tweede dag bezochten we een aantal bezienswaardigheden in en rondom Cafayate. Op dag drie reden we weer met allerlei tussenstops terug naar Salta. Je kunt deze route dus ook in twee dagen afleggen. Een andere optie is om terug te rijden via Cachi. Dit schijnt erg mooi te zijn, maar de weg is erg hobbelig voor motoren. Dit kun je dus beter alleen doen als je een auto hebt.

Waar te verblijven tijdens een roadtrip langs Ruta 68?

De meeste accommodaties vind je in het dorpje Cafayate. Toen wij deze route deden, waren alle hotels in Cafayate al vol en moesten we uitwijken naar een hotel in San Carlos op 25 km van Cafayate. Ook voor accommodaties geldt dus: reserveer van te voren.

De mooiste bezienswaardigheden langs de Ruta 68 tussen Salta en Cafayate

1. Alemania

Voor de eerste stop die de moeite waard is, moet je even geduld hebben. Alemania (Maps) ligt op 115 km van Salta en is een klein dorp langs het spoor. Toen de spoorlijn nog werd gebruikt groeide het dorp, maar inmiddels wonen er nog paar een paar families. Bij restaurant Estación Alemania kun je koffie drinken of lunchen. Vanaf Alemania wordt de route echt mooi.

2. Garganta del Diablo

Deze indrukwekkende rotsformatie wordt de Devil’s Throat genoemd. Een heel bijzonder natuurverschijnsel die je niet mag missen onderweg! (Maps)

3. El Anfiteatro

Op slechts een steenworp afstand van Garganta del Diablo vind je het amfitheater (Maps). Dit is een mooie rotsformatie met een goede akoestiek.

4. El sapo

Op veel plekken ter wereld zien mensen bepaalde dieren of objecten in rotsformaties terug. In deze rotsformatie kun je een soort pad zien of zoals je in het Spaans zegt ‘el sapo’ (Maps).

5. Quebrada de las Conchas

Quebrada de las conchas Ruta 68

In dit mooie gebied kun je goed wandelen (Maps). Het is een populaire plek, maar als je een paar minuten van de weg af bent, ben je ineens helemaal alleen tussen alle indrukwekkend hoge rotsformaties.

6. La Yesera

Vanaf de weg is het een half uurtje lopen naar La Yesera (Maps). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de gekleurde gebergten. Koop vooral ook wat empañadas bij het witte huisje (Maps), want die zijn erg lekker! Deze plek is een must-see tijdens het roadtrippen op Ruta 68!

7. Los Médanos

Duinen tussen de rode gebergten? Ja zeker! Midden in dit rotsachtige natuurgebied ligt een groot stuk duin. Hier kun je even relaxen in het zand of een wandeling maken (Maps).

8. Cafayate

Het eindpunt van je roadtrip is waarschijnlijk Cafayate. Dit is een gezellig stadje met veel terrasjes en markten. Het is een leuke plek om te bezoeken en om te overnachten. Hier kun je ook weer voor het eerst tanken.

9. De wijngaarden van Cafayate

Net zoals in Mendoza, vind je rondom Cafayate veel wijngaarden. Kies een leuke wijngaard uit en doe een lekkere proeverij!

10. De tientallen uitzichtpunten tijdens een roadtrip in de omgeving van Salta

roadtrip noord-argentinië ruta 68

Het heerlijke aan een eigen roadtrip is dat je overal kunt stoppen waar je wilt. Onderweg zul je dan ook veel uitzichtpunten tegenkomen die zeker de moeite waard zijn om de auto of motor even aan de kant te zetten. Geniet van het uitzicht!


Meer lezen over Argentinië?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.