Bezoek Iguazu: tips voor de mooiste watervallen ter wereld

Op de grens van Argentinië en Brazilië liggen de wereldberoemde Iguazu watervallen. Dit is een verzameling van bijna driehonderd watervallen die ontzettend indrukwekkend zijn om te zien. Er gaan veel tours naar de Iguazu watervallen, maar je kan ook prima zelf een dagtrip doen. In deze blog geven we je alle tips om de Iguazu watervallen zelf te bezoeken.

Iguazu watervallen bezoeken vanuit Argentinië of Brazilië

Omdat de watervallen op de grens liggen tussen Argentinië en Brazilië kun je ze vanuit beide kanten bekijken. Wij kozen ervoor om alleen de Argentijnse kant te bezoeken. Hier ligt namelijk het grootste aantal watervallen en dit is volgens velen de mooiste kant van de twee. Als je de tijd hebt kun je natuurlijk ook beide kanten bezoeken. Dit kan met een dagtrip, maar houd er wel rekening mee dat je wat tijd kwijt bent voor de grensovergang.

Beste reistijd Iguazu watervallen 

Online zul je veelal lezen dat de beste reistijd voor de Iguazu watervallen tussen december en maart is, omdat het dan meer regent en de watervallen indrukwekkender zijn. Maar laat je hierdoor absoluut niet afschrikken om in andere maanden te gaan. Wij bezochten de Iguazu watervallen in mei en ze waren nog steeds ontzettend indrukwekkend. In principe is de watertoevoer het hele jaar gelijk en maakt de regen het alleen wat intenser. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ze compleet droog zullen staan.

We zouden wel adviseren om vroeg op de dag te gaan en weekenden te vermijden om de ergste drukte te voorkomen. Wij namen de bus uit Puerto Iguazu om 8:00 en hebben in totaal zo’n vijf uur in het park doorgebracht. 

Waar te overnachten in Puerto Iguazu?

Wanneer je de Argentijnse kant van de watervallen bezoekt, is Puerto Iguazu de beste uitvalsbasis. Hier vind je accommodaties voor elk budget. Bekijk hier de beste opties voor jouw data.

Zelf de Iguazu watervallen bezoeken: handige tips

Bus van Puerto Iguazu naar de Iguazu watervallen 

Vanaf Puerto Iguazu vertrekken elke dag bussen naar de ingang van het park. De bussen rijden elke twintig minuten vanaf 7:00 in de ochtend en doen er ongeveer een half uur over. Kaartjes kun je ter plekke kopen, bijvoorbeeld bij busmaatschappij Rio Uruguay, en hoef je niet van te voren te reserveren. Een retourtje kostte ons met de blue dollar koers omgerekend €2,55 euro per persoon. 

Entree prijs Iguazu watervallen 

Een ticket voor de Iguazu watervallen kostte ons omgerekend met de blue dollar koers €10,90 per persoon. Ze proberen mensen te stimuleren om vooraf online tickets kopen, maar dit is niet nodig. Er zijn namelijk gewoon kassa’s waar je contant kunt betalen. Dit is altijd de betere optie als je gebruik maakt van de blue dollar.

Route door het Iguazu park 

In het park zijn er drie dingen die je absoluut moet zien: Devil’s throat, upper trail en lower trail. Wij hebben ze ook in deze volgorde gedaan. Een aanvullende optie is om een boottocht te doen. Neem in dit geval droge kleren mee, want ze varen ze boot heel dicht langs de watervallen en je wordt gegarandeerd nat!

Devil’s throat 

devil's throat iguazu watervallen argentinië

Devil’s throat is de meest indrukwekkende waterval die wij ooit hebben gezien. Het water stroomt met een bizarre kracht naar beneden. Een regenjas of poncho is hier overigens geen overbodige luxe!

Bezoek dit punt als eerste, want het kan hier erg druk worden. Je kunt ernaar toe lopen, maar de relaxtere optie is het treintje nemen. Dit treintje is gratis, maar je moet er wel een kaartje voor halen. 

Upper trail en lower trail

watervallen-iguazu-argentinië

Dit zijn twee korte wandelingen met een fantastisch uitzicht op de watervallen. De upper trail is 1750 meter lang waarbij je als het ware bovenop de watervallen loopt. De lower trail is 1700 meter lang en vanaf hier zie je de watervallen wat meer van een afstand. Wat ons betreft beiden een must!

De bus terug naar Puerto Iguazú

Wanneer je alles hebt gezien, kun je de bus weer terugnemen naar Puerto Iguazú. De bus vertrekt elke 20 minuten.


Meer lezen over Argentinië?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.