Openbaar vervoer Argentinië: een SUBE kaart kopen

Het openbaar vervoer is in grote steden in Argentinië goed geregeld. Het is een hele goedkope manier om van A naar B te komen en dat is vooral handig als hotels of toeristische attracties iets verder buiten het centrum liggen. In Argentinië kun je de bussen, treinen en metro’s gebruiken met een SUBE kaart. Zo gebruik je met gemak de metro in Buenos Aires en de bussen in Mendoza. In deze blog leggen we je uit waar je de SUBE kaart kan kopen en wat je moet weten over deze handige kaart.

De SUBE kaart: met het openbaar vervoer reizen in Argentinië

Je gebruikt de SUBE kaart om binnen steden in Argentinië met het openbaar vervoer te reizen. Voor verbindingen tussen grote steden kun je kaartjes kopen voor tourbussen op busstations of BusBud.

Hoe reis je met een SUBE kaart in Argentijnse steden?

Een SUBE kaart in Argentinië is bijna hetzelfde als een anonieme OV chipkaart in Nederland. Je checkt op dezelfde manier in bij de bussen, treinen en metro, maar je hoeft met een SUBE kaart niet uit te checken. Nog een groot voordeel van de SUBE kaart is het aantal personen dat op één kaart mag reizen. Dit zijn namelijk twee personen. Wanneer je incheckt geef je de kaart door aan de volgende.

Waar kun je een SUBE kaart kopen?

Je kunt de SUBE kaart kopen bij de kiosken in de busstations, treinstations en metrostations. Soms staan er ook automaten waar je de kaarten kunt kopen. De aanschafprijs van de SUBE kaart was 1300 Argentijnse pesos in mei 2023. Door de hevige inflatie in Argentinië kan dit inmiddels hoger zijn, maar het komt ongeveer neer op €2,50. Wanneer je de SUBE kaart koopt, staat er ook gelijk al één gratis rit voor één persoon op die je kunt gebruiken.

Waar kun je een SUBE kaart opladen?

SUBE kaart kopen

Wanneer je de kaart gekocht hebt, kun je hem meteen opladen bij de machine. Sommige machines accepteren alleen contant geld of juist alleen een pinpas. Je kunt de SUBE kaart ook opladen bij kiosken die deze service aanbieden. Je herkent deze kiosken vaak aan de blauwe SUBE stickers op de deur of de ruit van de kiosk. Als laatste optie kun je de kaart ook nog opladen bij een medewerker achter de balie van een metrostation. Je kunt daar vaak alleen met contant geld betalen.

Wat kost het openbaar vervoer in Argentinië?

Dit is het grootste voordeel van je SUBE kaart! Het openbaar vervoer in Argentinië is namelijk erg goedkoop. In mei 2023 kostte een ritje met de metro in Buenos Aires omgerekend ongeveer €0,15 en een busrit in Mendoza kostte omgerekend zelfs maar €0,10. Soms vraagt de buschauffeur waar je heen wil en past daar de prijs op aan. In de metro’s kun je onbeperkt overstappen op andere lijnen en hoef je niet tussendoor uit te checken.

Welke bus of metro moet ik nemen?

Op Google Maps kun je super overzichtelijk zien welke bus je moet nemen om van A naar B te gaan. Hiervoor hoef je alleen maar de openbaar vervoer functie aan te klikken. Op Maps.me kun je heel overzichtelijk de metrolijnen offline bekijken. Dit is erg handig in Buenos Aires, daar heb je namelijk veel losse metrolijnen. Alhoewel je in veel steden in Argentinië de SUBE kaart kunt gebruiken, is dat niet overal het geval. In Salta is de SUBE kaart bijvoorbeeld niet geldig.


Meer lezen over Argentinië?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.