Budget Belize: al onze kosten op een rij

Belize staat bekend om haar prachtige natuur zowel boven als onder water. Wanneer je van snorkelen en duiken houdt kun je hier helemaal los gaan, maar dat komt ook met een hoger prijskaartje dan in andere landen in Midden Amerika. Toch kun ook jij reizen in Belize met een normaal budget. In deze blog vertellen we je ons reisbudget en onze kosten tijdens onze zeven dagen in dit bijzondere land.

De valuta in Belize

In Belize betaalt men met de Belizaanse Dollar (BZD), maar ook US dollars worden veel gebruikt en overal geaccepteerd. 1 Belizaanse dollar is $0,50 US waard. Dat is dus makkelijk rekenen! Wij pinden altijd geld met onze Revolut kaart, dit is het goedkoopst.

Gemiddelde budget in Belize

Ons gemiddelde budget in Belize was €80 euro per persoon per dag. Wij zijn geen flashpackers, maar ook geen extreme budget backpackers. Wanneer het kan slapen wij in een privékamer in een hostel of budget hotel, maar als het veel geld scheelt kiezen we voor een slaapzaal. Wij reizen vooral met het openbaar vervoer en koken af en toe zelf, maar gaan het liefst uit eten. Met een budget tussen de €60 en €75 per persoon per dag kun je goed door Belize reizen.

Kosten voor accommodaties in Belize

Gemiddeld gaven wij €20 per persoon per dag uit aan accommodaties. Omdat wij met twee personen zijn, kunnen we de kosten van privékamers uiteraard delen. Een paar voorbeelden van onze gezamenlijke uitgaven aan accommodaties:

  • Een luxe huisje met een eigen badkamer op Caye Caulker: €60 per nacht
  • Twee bedden in het Funky Dodo hostel in een 8 persoons dorm in Hopkins: €29 per nacht
  • Een hotelkamer bij Matus Guesthouse met een eigen badkamer in San Ignacio: €34 per nacht

Vervoerskosten in Belize

Wij gaven gemiddeld €15,80 per persoon per dag uit aan vervoer. Hier vallen de publieke bussen, boten naar de eilanden en de grensovergangen onder. Voorbeelden van vervoerskosten per persoon zijn:

Gebruik zoveel mogelijk de openbare bussen in Belize. Deze zijn veel goedkoper dan de toeristische shuttles. Lees in onze blog over het bussensysteem in Belize hoe je dit kunt doen.

Kosten van eten in Belize

In Belize kost een gemiddelde maaltijd in een restaurant €10 per persoon. In restaurants gaven we gemiddeld €12,50 per persoon per dag uit en aan boodschappen €1,50. Ontbijt haalden we vaak in de supermarkt en lunch en diner aten we buiten de deur. Voorbeelden van uitgaven per persoon in restaurants:

  • BBQ kreeft lunch bij een straatverkoper op Caye Caulker: €12,50 per persoon
  • Diner in een visrestaurantje in Hopkins: €15 per persoon
  • Diner in een lokaal restaurant in San Ignacio: €7,50 per persoon

Kosten voor activiteiten en tours in Belize

Alle dingen om te doen in Belize zijn duur. Als je in San Ignacio een tour wil doen naar de ATM grot betaal je minimaal $100 US per persoon. Dit geldt ook voor snorkeltours op Caye Caulker. Wij hebben niet veel dure tours en activiteiten gedaan en waren hier gemiddeld €15 per persoon per dag aan kwijt. Voorbeelden van onze kosten per persoon zijn:

  • Een iguana opvang bezoeken in San Ignacio: €10,40 per persoon
  • Een snorkeltour met EZ Boys op Caye Caulker: €86 per persoon
  • De entreeprijs voor het zwembad van een hotel in San Ignacio: €7,00 per persoon

Overige uitgaven in Belize

Wat overblijft zijn onze overige uitgaven in Belize. Dit zijn onder andere de kosten voor een lokale simkaart, het wassen van onze kleren en andere kleine spullen. In Belize hebben we €3,20 per persoon per dag uitgegeven die vallen onder de overige uitgaven.

Vliegtickets naar Belize

Vliegtickets zijn niet meegenomen in deze berekeningen omdat dit erg verschilt per situatie. Je hebt al vanaf €770 een retourticket vanaf Schiphol naar Belize City, vaak met een tussenlanding in Amerika. Vind de goedkoopste vliegtickets op Skyscanner.nl.