Budget Honduras: al onze kosten op een rij

Honduras is een bijzonder land om in te reizen. Het vaste land is nog ruig en wordt niet echt aangeraden aan toeristen, maar op de eilanden Utila en Roatan bevind je je in een paradijs. In deze blog vertellen we je ons budget en wat wij hebben uitgegeven tijdens onze 2 weken backpacken in Honduras.

De valuta in Honduras

In Honduras betaalt men met de lempira (HNL). Één euro staat ongeveer gelijk aan 25 lempira en de billetten varieren van één lempira tot 500 lempira. Wij pinden altijd geld met onze Revolut kaart, dit is het goedkoopst.

Gemiddelde budget in Honduras

Ons gemiddelde budget in Honduras was €51 euro per persoon per dag. Wij zijn geen flashpackers, maar ook geen extreme budget backpackers. Wanneer het kan slapen wij in een privékamer in een hostel of budget hotel, maar als het veel geld scheelt kiezen we voor een slaapzaal. Wij reizen vooral met het openbaar vervoer en koken af en toe zelf, maar gaan het liefst uit eten. Met een budget tussen de €45 en €55 per persoon per dag kun je goed door Honduras reizen.

Kosten voor accommodaties in Honduras

Gemiddeld gaven wij €6,28 per persoon per dag uit aan accommodaties. Dit bedrag is zo laag omdat we bij onze fun dives bij de duikschool Utila Dive Center gratis overnachtingen kregen bij het Mango Inn Hostel. Op de dagen dat we niet doken, betaalden we €11 per persoon per nacht. Omdat we met twee personen zijn, kunnen we de kosten van privékamers uiteraard delen. Een paar voorbeelden van onze uitgaven aan accommodaties:

  • Een privékamer met eigen badkamer bij Hotel El Dorado in La Ceiba: €21,91 per nacht
  • Eén bed in een vierpersoons dorm met gedeelde badkamer bij het Mango Inn Hostel: €11 per nacht

Vervoerskosten in Honduras

Wij gaven gemiddeld €11,10 per persoon per dag uit aan vervoer. Vooral de boot naar het eiland Utila is een relatief grote uitgave. Voorbeelden van vervoerskosten per persoon zijn:

Kosten van eten in Honduras

In Honduras kost een gemiddelde maaltijd in een restaurant €5 per persoon. In restaurants gaven we gemiddeld €11,21 per persoon per dag uit en aan boodschappen €2,57. Zelf koken vonden wij niet lonen. Voorbeelden van uitgaven per persoon in restaurants:

  • Diner bij het grill restaurant RJ’s op Utila: €7,92 per persoon
  • Diner bij het baleada restaurant Mama Rosa op Utila: €2,50 per persoon
  • Diner bij een grill restaurant in La Ceiba: €7,00 per persoon

Wij hebben bijna alle restaurants op Utila geprobeerd en de beste voor je op een rijtje gezet. Lees hier onze blog over de beste restaurants op Utila!

Kosten voor activiteiten en tours in Honduras

Voor activiteiten en tours waren wij gemiddeld €19,58 per persoon per dag kwijt. Dit bedrag ligt vrij hoog omdat Utila het duikparadijs van Centraal Amerika is! Voorbeelden van onze kosten per persoon zijn:

  • Zes fundives bij duikschool Utila Dive Center (Maps): €247,60 per persoon. Dat is €41,26 per duik inclusief zes dagen accommodatie bij het Mango Hostel.
  • Entreeprijs het national park Pico Bonito: €7,50 per persoon
  • Een kaartje voor een feest op Bando Beach: €1,87 per persoon

Overige uitgaven in Honduras

Wat overblijft zijn onze overige uitgaven in Honduras. Dit zijn onder andere de kosten voor een lokale simkaart, het wassen van onze kleren en andere kleine spullen. In Honduras hebben we €4 per persoon per dag uitgegeven die vallen onder de overige uitgaven.

Vliegtickets naar Honduras

Vliegtickets zijn niet meegenomen in deze berekeningen, omdat dit erg verschilt per situatie. Je hebt al vanaf €785 een retourticket vanaf Schiphol naar San Pedro Sula. Vind de goedkoopste vliegtickets op Skyscanner.nl.