Ontdek de beste snorkelplekken in Midden-Amerika: onze top 4 locaties

Tijdens onze reis door Midden-Amerika was snorkelen één van onze favoriete activiteiten. Het is een geweldige manier om de prachtige onderwaterwereld van dit gebied te ontdekken. In deze blog delen we onze top vier mooiste snorkelplekken in Midden-Amerika die we tijdens onze reis hebben ontdekt.

1. Coiba National Park, Santa Catalina, Panama

Beste snorkelplekken Midden-Amerika

Het Coiba National Park ligt op Coiba Island aan de Pacifische kust van Panama. Je kunt dit park per boot met een tour bereiken vanaf Santa Catalina. Vaak zijn dit snorkeltours, maar je kunt ook kiezen om te duiken of een meerdaagse tour te doen en daar te overnachten.

Voordat we de snorkeltour boekten bij het Urbanos Jungle Hostel, vonden we de kust van Santa Catalina er vrij bruin en niet veelbelovend uitzien. Maar na een uur varen kom je aan op Coiba en zie je helderblauw water, witte stranden en prachtige dieren. Je springt op verschillende plekken in het water en wordt meteen omringd door heel veel vissen.

Tijdens de tour hebben we één hamerhaai aan de oppervlakte gezien, rifhaaien, schildpadden en veel andere bijzondere vissen zoals boxfishes en pufferfishes. Een bezoek aan het Coiba National Park is zeker de moeite waard. Eén van de mooiste snorkelplekken in Midden-Amerika!

2. Neptune’s Beach, Utila, Honduras

Snorkelen Utila Centraal Amerika

Deze snorkelplek op Utila in Honduras kun je gewoon vanaf het strand bereiken. Je springt vanaf een kleine pier het water in en je zit meteen tussen het mooie koraal. Het strand zelf is ook een erg fijne plek om de dag door te brengen.

Gedurende de twee dagen die we hier zijn gaan snorkelen, zagen we murenes, barracuda’s, spotted eagle rays, kreeften, krabben, ontelbaar veel vissen en een gebied waar ze koraal kweken. Ook is het rif zelf al heel erg mooi om te snorkelen.

Neptune’s Beach is een strand waar je met een veerboot naartoe gaat vanaf een stijger ten westen van het dorp (Maps). Eenmaal aangekomen staan er comfortabele bedjes voor je klaar, waar je gebruik van kunt maken als je iets te drinken bestelt bij het restaurant. Bekijk al onze tips voor Utila.

3. Caye Caulker, Belize

beste snorkelplekken Midden-Amerika

Belize staat bekend om haar mooie natuur op het land, maar zeker ook in het water. Bij het leuke eiland Caye Caulker worden duik- en snorkeltours aangeboden. En dit is wat ons een van de beste snorkelplekken in Midden-Amerika! We zagen onder andere schildpadden, nursesharks, stingrays en spotted eagle rays tijdens het snorkelen. Daarnaast zagen we vanaf de boot nog zeekoeien.

Deze pracht en praal komt wel met een prijskaartje, want voor een snorkeltour betaal je minimaal $100 US per persoon. Maar wij vinden dit alsnog het geld waard. We hadden het enorm naar ons zin en kregen tijdens de terugweg een lekker groot glas rum punch en heerlijke kreeft ceviche.

4. Isla Chichime, San Blas, Panama

Snorkelen San Blas Centraal Amerika

De San Blas eilanden in Panama zijn een tropisch paradijs. Er zijn veel verschillende eilanden in San Blas waar je prachtig kunt snorkelen. Waaronder Chichime Island waar wij drie nachten verbleven. Als je op dit eiland verblijft, kun je vanaf het strand snorkelen. Zo hebben wij vanuit het heldere water het koraal, sepia’s, barracuda’s, een spotted eagle ray en een grote pufferfish bewonderd.

Tijdens ons verblijf zijn we ook naar een natural pool geweest waar we een stingray hebben gezien. Daarnaast kun je bij Perro Island bij een scheepswrak snorkelen, dat ongeveer 10 meter van het strand ligt. Hier hebben we een grote boxfish en veel andere mooie Caribische vissen gezien.

Om naar de San Blas eilanden te gaan, moet je een eilandtour boeken in Panama-Stad. Wij brachten vier dagen door op het eiland Chichime. Dit eiland is zeker een aanrader als je van rustige stranden en snorkelen houdt.

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.