Ontdek Pico Bonito, het grootste national park van Honduras

Pico Bonito betekent mooie piek of mooie bergtop in het Spaans en dat vinden wij voor dit national park een terechte naam! Het grootste national park in Honduras is ideaal voor wandelaars en andere actieve reizigers. Vanaf La Ceiba kun je de bergen al zien en op mooie dagen zelfs vanaf Utila. In deze blog delen we onze ervaringen in Pico Bonito en geven we handige tips.

Overnachten in Pico Bonito national park of in La Ceiba?

Het nationale park ligt op zo’n tien kilometer afstand van La Ceiba. Dit geeft je de mogelijkheid om naar het park te gaan met een georganiseerde dagtrip of met een taxi als je in La Ceiba overnacht. Wij hebben ervoor gekozen om in La Ceiba te overnachten in het Hotel El Dorado voor €23,50 per nacht.

Je kunt ook kiezen om te overnachten vlakbij de ingang van het park. Dan kan je wandelend het park bereiken vanaf het hotel. Eén van de goedkopere hotels is bijvoorbeeld Hotel Rio.

Pico Bonito national park in Honduras: hoe kom je er?

Wanneer je in La Ceiba overnacht, kan het lastig zijn om goed vervoer naar het park te vinden. Vraag na het gebruik van een taxi in La Ceiba het telefoonnummer van de chauffeur, zodat je later een WhatsApp bericht kan sturen. Op die manier hebben wij een taxichauffeur gevonden die ons om 09:00 uur naar het park wilde brengen. Heb je geen nummer? Dan kun je altijd bij je hotel om een taxi vragen. Wij betaalden 1050 lempiras (€40) voor de taxi die op ons wachtte tijdens onze wandeling en ons vervolgens ook weer terug naar La Ceiba bracht. Een andere optie is om een tour naar Pico Bonito te boeken.

Pico Bonito

Wandelen in Pico Bonito national park

Eenmaal aangekomen bij de ingang van het park (Maps), koop je in een klein kantoor een entreekaartje voor 200 lempiras (€7,60) per persoon. Wij deden de wandeling die langs de drie watervallen gaat en start vanaf dit kantoor.

De man in het kantoor legt je kort uit hoe je moet lopen. Het beste is om het rondje met de klok mee te lopen. Zo loop je niet stijl omhoog, maar omlaag. De wandeling duurt ongeveer 3,5 uur en brengt je door de mooie omgeving en langs drie watervallen. Je kunt bij geen enkele waterval zwemmen, dus je zwemkleding hoeft niet mee.

Tip: let vooral op de kleine dieren die in het park leven, zoals spinnen, kikkers, vlinders, slangen en hagedissen. Ook vliegen veel mooie vogels voorbij. Wij hebben geen apen of andere grotere dieren gezien.

Wil je liever iets anders doen in het park? Dat kan! Je kunt onder andere raften, kajakken, paardrijden en hiken. De prijzen van deze tours beginnen vanaf $60 US per persoon.


Meer lezen over backpacken in Honduras?

*Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.