Zó gebruik je gemakkelijk de bussen in Belize

Tijdens je reis door Belize wil je natuurlijk meerdere mooie plekken zien. Je kunt ervoor kiezen om shuttles te boeken die je naar je volgende bestemming brengen, maar je kunt ook voor de goedkopere optie gaan: de chicken bus! Waar shuttles al snel $120 Belize (€55) kosten, reis je met de chicken bus net zo makkelijk voor $10 Belize (€4-€5) naar de volgende bestemming. Het duurt iets langer en het is iets warmer, maar ook zeker leuker en indrukwekkender. Het gebruik van bussen in Belize is niet ingewikkeld. Hoe alles werkt, lees je in deze blog. 

Bussen in Belize: het gemakkelijke openbaar vervoer

De buslijnen

In Belize rijden de chickenbussen via twee verschillende lijnen: de noord-zuidlijn en de west-oostlijn. Dat wil zeggen dat de bussen heen en weer rijden van Benque Viejo del Carmen naar Belize City en van Corozal naar Punta Gorda. Beide lijnen rijden door de hoofdstad Belmopan heen en hier stap je dus vaak over.

Verschillende busmaatschappijen in Belize

Op de twee lijnen rijden verschillende busmaatschappijen zoals: James Bus Line, Damon Ritchie en Griga Line. Alle schema’s en vertrektijden kun je hier terug vinden. Let op: op zondag hebben ze een aangepaste dienstregeling.

Tip: een Express bus gaat langs minder lokale dorpjes en is dus iets sneller, maar iets duurder. Een Regular bus stopt vaker, maar is iets goedkoper.

West-oost lijn

Bussen Belize

Wij namen de chickenbus vanaf de bushalte in San Ignacio (Maps) naar het busstation in Belize City (Maps) om vervolgens met de boot naar Caye Caulker te gaan. Deze bus kost $10 Belize (€4,60) per persoon en de rit duurt ongeveer 2,5 uur. Voor een shuttle op dezelfde route betaal de ongeveer €20 per persoon.

Tip: Vanaf het busstation in Belize City is het nog vijftien minuten lopen naar de boot terminal (Maps). Lopend is dit goed te doen, al zouden we het niet in het donker adviseren. Een taxi naar de terminal kost $10 Belize (€4,60).

Noord-zuid lijn

Wij namen deze lijn om van het busstation in Belmopan (Maps) naar Punta Gorda (Maps) te gaan om daar de grens naar Guatemala over te steken. Omdat deze rit ongeveer 5,5 uur duurt hebben we één nacht in Hopkins doorgebracht. Voor de totale rit ben je ongeveer $22 Belize (€10) kwijt.

Ga je de grens over van Punta Gorda naar Guatemala? Lees dan onze handige blog over deze oversteek hier!


Meer lezen over Belize?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.