De mooiste bestemmingen in Chili: top 7 bezienswaardigheden

Chili is een uitgestrekt land en is daardoor ontzettend gevarieerd. Van het besneeuwde Patagonië in het zuiden tot de droogste plek op aarde in het noorden, de Atacama woestijn. Ook hoofdstad Santiago de Chile is een bestemming die je zeker niet mag overslaan. In deze blog beschrijven we de mooiste bestemmingen in Chili voor een rondreis door dit mooie land.

Een reis door Chili is goed te combineren met een reis door Argentinië. Met name in Patagonië zul je een aantal keer de grens tussen deze twee landen oversteken. De afstanden in Chili zijn enorm, dus houdt hier rekening mee tijdens het plannen van je reis langs de mooiste bezienswaardigheden in Chili.

Reisbudget in Chili

Chili is een relatief duur land in Zuid-Amerika, maar toch kun je met een paar kleine aanpassingen met een backpackersbudget al een mooie rondreis maken. Reken als backpacker ongeveer op €40 tot €50 per persoon per dag. Ben je benieuwd naar wat wij in Chili precies hebben uitgegeven aan accommodaties, vervoer, eten en activiteiten? Hier vind je alle kosten van onze rondreis door Chili op een rij.

Mooiste bestemmingen in Chili: top 7 bezienswaardigheden

1. Punta Arenas

Punta Arenas

Punta Arenas is de zuidelijkste stad van Chili en is een goed startpunt voor een route door Patagonië. Veel mensen komen hierheen voor de pinguïn tour naar Magdalena eiland, maar ook in de stad zelf zijn er een aantal leuke dingen om te doen. Je leest er meer over in onze blog over 9 dingen om te doen in Punta Arenas.

2. Puerto Natales

Torres del Paine, Mirador Salto Chico

Dé reden om naar Puerto Natales te gaan is een bezoek aan het Torres del Paine National Park. Dit is één van de bezienswaardigheden in Chili die je niet mag overslaan! De helderblauwe meren en besneeuwde bergtoppen zorgen voor uitzichten die je nog nooit eerder hebt gezien.

Veel wandelliefhebbers komen naar Torres del Paine voor de meerdaagse W-trek en O-trek, waarbij je overnacht in refugios op de route. De kosten voor deze overnachtingen kunnen alleen behoorlijk oplopen. Maar gelukkig is er ook een goedkopere manier. Lees hier meer over hoe je Torres del Paine door middel van dagtrips op een goedkopere manier kunt bezoeken!

3. Pucón

Pucón is de outdoor stad van Chili en ligt vlak naast de mooie Villarrica vulkaan. Je kunt ervoor kiezen om deze vulkaan te beklimmen of om één van de andere outdoor activiteiten te doen. Zo kun je hier ook goed het Huerquehue national park bezoeken. Op zoek naar een rustigere activiteit? Relax op het lavastrand in het centrum of bezoek de Ojos del Caburgua watervallen.

4. Valparaiso

De kleurrijke havenstad Valparaiso is een leuke bestemming in Chili om wat tijd door te brengen. In de buurt van Concepción Hill vind je veel muurschilderingen en street art. Wat ook leuk is om te zien zijn de zeeleeuwen die vlak bij de kust op een plateau in de zee liggen te chillen.

5. Santiago de Chile

Uitzicht Cerro San Cristobal Santiago

Santiago de Chile is een leuke stad waar veel te doen is. Wandel door de gezellige wijken, bezoek het uitzichtpunt Cerro San Cristóbal en loop over de bruisende markten. In deze blog beschreven we de 10 leukste dingen om te doen in Santiago.

6. La Serena

Elqui valley chili

La Serena ligt iets ten noorden van Santiago de Chile en is een gezellige stad. Voor een leuke dagtrip bezoek je de Elqui vallei waar Pisco wordt gemaakt. Bij brouwerij Doña Joséfa kun je een gratis proeverij doen waarbij je maar liefst zes soorten mag proberen!

7. San Pedro de Atacama

De Atacama woestijn is met 5 millimeter neerslag per jaar de droogste plek op aarde. Wat het ook bijzonder maakt, is de hoogte. Het is dus belangrijk om even goed te acclimatiseren. Vanuit San Pedro de Atacama kun je onder andere goed sterren kijken, geisers bezoeken en door maanachtige landschappen lopen. Ook is het een goed startpunt voor een tour naar de Uyuni zoutvlakte in Bolivia. Lees hier al onze tips voor activiteiten in en rondom San Pedro de Atacama.

Vliegen naar Chili

Wanneer je vanuit Nederland naar Chili reist, vlieg je waarschijnlijk op de hoofdstad Santiago de Chile. Een prima plek om een paar dagen bij te komen van een lange vlucht. Prijzen starten meestal vanaf €500.

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.