Wat kost backpacken in Uruguay: al onze uitgaven op een rij

Tijdens onze reis verbleven we in totaal vijf dagen in Uruguay, waarbij we Colonia del Sacramento en Montevideo bezochten. Uruguay staat bekend als het Zwitserland van Zuid-Amerika wat de prijzen betreft en kan daarom een verrassing zijn tussen de goedkopere omringende landen. Wat kost backpacken in Uruguay? In deze blog vertellen we meer over onze kosten en budget in dit bijzondere land.

De valuta in Uruguay

In Uruguay betaalt men met de Uruguayaanse peso (UYU). De biljetten in Uruguay variëren van 20 pesos tot 2.000 pesos. Eén euro staat ongeveer gelijk aan 42 Uruguayaanse pesos. Wij pinden altijd geld met onze Revolut kaart, dit is het goedkoopst.

Wat kost backpacken in Uruguay: ons gemiddelde dagbudget

Ons gemiddelde budget in Uruguay was €38 euro per persoon per dag. Wij zijn geen flashpackers, maar ook geen extreme budget backpackers. Wanneer het kan slapen we in een privékamer in een hostel of budget hotel, maar als het veel geld scheelt kiezen we voor een slaapzaal. Wij reizen vooral met het openbaar vervoer en koken af en toe zelf, maar gaan het liefst uit eten. Met een budget tussen de €35 en €45 per persoon per dag kun je goed door Uruguay reizen.

Kosten voor accommodaties in Uruguay

Gemiddeld gaven wij €13 per persoon per dag uit aan accommodaties. Omdat wij met twee personen zijn, kunnen we de kosten van privékamers uiteraard delen. Een paar voorbeelden van onze gezamenlijke uitgaven aan accommodaties:

  • Een privékamer met gedeelde badkamer via in Colonia del Sacramento: €27,60 per nacht
  • Een privékamer met gedeelde badkamer bij Casa Vegana in Montevideo: €24,75 per nacht

Vervoerskosten in Uruguay

Wij gaven gemiddeld €3,80 per persoon per dag uit aan vervoer. In Montevideo namen we altijd de stadsbus en tussen de grotere steden namen we de Colonia Express bus. Voorbeelden van vervoerskosten per persoon zijn:

  • Eén enkeltje in de stadsbus in Montevideo: €1,20 per persoon
  • Bus tussen Colonia del Sacramento en Montevideo: €11,75 per persoon

Ook namen we vanaf Buenos Aires de boot naar Colonia del Sacramento met Colonia Express. Deze kosten zijn niet meegenomen in het algemene budget, omdat het voor iedereen anders kan zijn hoe je naar Uruguay komt. Een retourticket voor de boot (in Argentinië gekocht met gebruik van de blue dollar koers) kostte ons €47,50 per persoon. Kaartjes kunnen worden gekocht bij de boot terminal in Buenos Aires (Maps) of bij een klein kantoortje in het Galerias Pacifico winkelcentrum (Maps). Wanneer je van Uruguay een trip naar Buenos Aires wil maken, kun je kaartjes kopen bij de terminal in Colonia del Sacramento (Maps).

Kosten van eten in Uruguay

In Uruguay kost een gemiddelde maaltijd in een restaurant €15 per persoon. Dit is een stuk duurder dan in de omliggende landen. Wij hebben daarom twee maaltijden per dag zelf gemaakt in de keuken in onze Airbnb. Wel bieden veel restaurants voordelige dagmenu’s aan waarmee je kosten kunt besparen. In Uruguay gaven we gemiddeld €18 per persoon per dag uit aan restaurants en boodschappen. Voorbeelden van uitgaven per persoon in restaurants:

  • Een lokale lunch in Colonia del Sacramento: €11 per persoon
  • Een simpel diner-menu in Montevideo: €10 per persoon
  • Een lunch aan de hoofdstraat in Montevideo €14,40 per persoon

Kosten voor activiteiten en tours in Uruguay

Voor activiteiten en tours waren wij gemiddeld €2,50 per persoon per dag kwijt. Dit komt doordat wij maar twee activiteiten in Uruguay hebben gedaan. Zo bekeken wij onder andere een lokale voetbalwedstrijd in Montevideo voor €8,20 per persoon.

Overige uitgaven in Uruguay

Wat overblijft zijn onze overige kosten die we hebben gemaakt tijdens het backpacken in Uruguay. Dit zijn onder andere de kosten voor een lokale simkaart, het wassen van onze kleren en andere kleine spullen. In Uruguay hebben we €0,50 per persoon per dag uitgegeven die vallen onder de overige uitgaven.

Vliegtickets naar Uruguay

In de bovenstaande kosten van een reis door Uruguay zijn de vliegtickets niet meegenomen. Je hebt vanaf €1200 een retourticket van Schiphol naar Montevideo. Wij kijken voor onze vliegtickets altijd graag op Kiwi.com vanwege de verschillende travelhacks zoals self-transfers of tickets met verborgen steden. Zo scoor je vaak een betere deal!


Meer lezen over backpacken in Uruguay?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.