Verken het charmante Colonia del Sacramento in Uruguay: de top 8 onmisbare activiteiten

Colonia del Sacramento is een klein en karakteristiek stadje in Uruguay met een leuk oud centrum. Je kunt het stadje in één middag al gezien hebben, maar dat neemt niet weg dat het zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wat is er allemaal te doen in Colonia del Sacramento? In deze blog geven we je 8 leuke activiteiten in Colonia del Sacramento.

Waar te verblijven in Colonia del Sacramento?

In Colonia del Sacramento zijn een aantal leuke accommodaties te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Viajero Posada B&B in het historisch centrum. Een andere mooie optie is Estudio Taller de Tejas Colonia B&B waarbij je een heel appartement voor jezelf hebt.

Wat te doen in Colonia del Sacramento: de leukste activiteiten

Colonia del Sacramento is een leuke stad om een dag door te brengen en er een nachtje te slapen. Wanneer je weinig tijd hebt, is het ook mogelijk om Colonia del Sacramento te bezoeken met een dagtrip vanuit Montevideo.

1. Loop door het oude stadscentrum

De leukste activiteit om te doen in Colonia del Sacramento is simpelweg het oude centrum ontdekken. In de oude straten van de stad vind je veel winkels met eigen gemaakte spullen en souvenirs. Niet de standaard toeristenmarkt spullen, maar echte leuke en originele voorwerpen. Van een mooi geschilderd kunstwerk tot eigen gemaakt tegeltjes, je kunt kunt hier bijna alles vinden. Het is heerlijk om hier op je gemak rond te lopen en een souvenir te scoren.

2. Bezoek de vuurtoren

De unieke vuurtoren in Colonia del Sacramento is gebouwd in 1850 op de plek waar het klooster van San Francisco stond. Het klooster brandde volledig af en kon niet meer worden hersteld, dus is er besloten om er een vuurtoren te bouwen. Nu kun je de vuurtoren beklimmen voor een mooi uitzicht over Colonia del Sacramento. De entree voor de vuurtoren is ongeveer 40 pesos (€1,00).

3. Drink een biertje bij Plaza Mayor

Terras Colonia del Sacramento

Vlak bij de vuurtoren ligt het Plaza Mayor. Dit is het hoofdplein van het oude centrum en een ideale plek om een terrasje te pakken als het mooi weer is. Draai je stoel naar de zon toe en genieten maar! Je kunt ook bij veel zaakjes wat eten, maar de prijzen zijn natuurlijk wel hoger dan in andere landen in Zuid-Amerika. Voor iets goedkoper eten zul je buiten het oude stadscentrum moeten kijken.

4. Wandel langs de oude stadsmuur

Het oude gedeelte van de stad wordt gescheiden van het nieuwere gedeelte door een oude stadsmuur. Alhoewel deze muur grotendeels is verwoest tijdens de vele oorlogen tussen de Spanjaarden en de Portugezen, kun je bij Plaza Mayor nog een mooi deel zien. Het is compleet met stadspoort en ophaalbrug waardoor je een goede indruk krijgt hoe het er vroeger uit heeft gezien.

5. Breng een bezoek aan het Bastion del Carmen

Het Bastion del Carmen is in 1880 door de Portugezen gebouwd en diende als strategisch militair punt om te vechten tegen de Spanjaarden. Door de militaire functie is het extra stevig gebouwd en daardoor nu één van de best bewaarde oude gebouwen van Colonia de Sacramento. Nadat de Europese kolonisten waren vertrokken diende het gebouw als een zeep- en lijmfabriek. Weer wat later vestigden zich een wol wasserij en looierij, maar tegenwoordig is het overgenomen door het ministerie van cultuur en is het een cultureel centrum geworden. Het is leuk om er even doorheen te lopen.

6. Loop de Basilisca del Santisimo Sacramento in

Deze basilisk is het werk van verschillende invloeden van zowel de Spanjaarden als de Portugezen. Door de oorlogen heen werd het gebouw meerdere keren beschadigd of verwoest. De Portugezen hadden in 1823 zelfs de ruimte onder de kerk gebruikt als munitie opslag. Toen in dat jaar de kerk door de bliksem werd getroffen, blies de munitie op waardoor de kerk voor twee derde verwoest achterbleef. In 1976 is de laatste grote renovatie geweest waardoor de kerk in de huidige staat is. Je kunt de kerk gratis bezoeken.

7. Bekijk de ruïnes van het gouverneurs huis

Vlak naast de Basilisca del Santisimo Sacramento liggen de ruïnes van het gouverneurs huis. In het grasveld zie je de restanten van de muren en er staan verschillende informatiebordjes rond deze plek die je de geschiedenis van het huis vertellen. Het gouverneurs huis is verwoest tijdens de invasie van de Spanjaarden in 1777. Het is geen lange stop, maar zeker leuk om even te bezichtigen.

8. Ga naar de Argentijnse hoofdstad, Buenos Aires

Misschien niet je eerste idee bij de activiteiten in Colonia del Sacramento, maar het Uruguayaanse dorp ligt op slechts 50 kilometer afstand van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Wat vanuit Colonia del Sacramento dus erg leuk is om te doen is een korte trip naar Buenos Aires maken. Je kunt al vanaf €43 je boottickets kopen bij Colonia Express. Bekijk de tango, eet empañadas en ontdek deze bruisende stad. Lees in onze blog over Buenos Aires wat je hier allemaal kunt doen.

Je bezoek in Colonia del Sacramento is waarschijnlijk niet de hoofdreden waarom je naar Uruguay komt. Natuurlijk moet je ook naar Montevideo om de echte Uruguayaanse ervaring te krijgen. Lees in de blog over de leukste activiteiten in Montevideo wat je allemaal in de hoofdstad kunt doen!


Meer lezen over backpacken in Uruguay?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.