Wat te doen in Buenos Aires? De top 11 bezienswaardigheden!

Buenos Aires is de bruisende hoofdstad van Argentinië en één van onze favoriete steden in Zuid-Amerika. Er is ontzettend veel te doen en je kunt je er dagen lang vermaken. Wij zijn hier uiteindelijk vijf dagen geweest en hebben nog steeds niet alles gezien. In deze blog vertellen we over de activiteiten en bezienswaardigheden in Buenos Aires die je niet mag missen. 

Waar te verblijven in Buenos Aires?

Buenos Aires heeft verschillende leuke wijken waar je goed kunt verblijven. Wij verbleven voor €21 per nacht bij Art Factory San Telmo en hadden een fijne privékamer met eigen badkamer. Het hotel ligt op een paar honderd meter van het metrostation, waardoor je gemakkelijk door heel Buenos Aires reist.

Openbaar vervoer in Buenos Aires 

In Buenos Aires reis je gemakkelijk met de metro of de bus. Hiervoor heb je wel een SUBE kaart nodig, een soort ov-chipkaart die in bijna heel Argentinië werkt. Meer over waar je de SUBE kaart kunt kopen en hoe je hem gebruikt, lees je in deze blog.

De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Buenos Aires

Trek minimaal twee tot drie volle dagen uit voor de leukste bezienswaardigheden in Buenos Aires. Wij waren vijf volle dagen in deze gezellige hoofdstad en waren nog steeds niet uitgekeken!

1. Start met een free walking tour

Wij zijn erg fan van de free walking tour en beginnen elk bezoek aan een grote stad hiermee. Zo krijg je een goede eerste indruk van de stad en de achtergrond van een land. In Buenos Aires zijn er verschillende free walking tours, onder andere in het centrum en de wijken Recoleta en Retiro. Alhoewel het een free walking tour heet, is het gebruikelijk om de gids achteraf een fooi te geven.

2. Bekijk een tango show

Als je Buenos Aires zegt, zeg je tango. Door de hele stad zijn er verschillende tango shows die je kunt bekijken. De meest laagdrempelige manier is op Plaza Dorrego in San Telmo. Hier wordt overdag rond lunchtijd vaak tango gedanst bij de terrassen. In de stad vind je ook genoeg plekken met échte tango shows inclusief diner. Hier hangt wel een prijskaartje aan: een show inclusief diner kan zo’n $100 per persoon kosten.   

3. Neem zelf een tango les

Genoeg gekeken en zin om zelf aan de slag te gaan? Doe een tango les! Dit is een hele leuke activiteit in Buenos Aires en elke avond is er wel een plek waar je een tango les kunt volgen. Kijk bijvoorbeeld eens op de Facebook pagina van “Muy Lunes & Muy Martes Tango”. Blijf na de les vooral hangen, want laat op de avond stappen de ervaren dansers de dansvloer op. Tof om te zien! 

4. Bezoek de begraafplaats Recoleta

Een tour over een begraafplaats klinkt misschien een beetje gek, maar in Buenos Aires is dat heel gebruikelijk. De begraafplaats in Recoleta is namelijk ontzettend mooi en één van de grootste bezienswaardigheden van Buenos Aires! Je kunt zelfstandig rondwandelen, maar wij zouden adviseren om een tour te doen. Zo leer je veel meer over de geschiedenis en natuurlijk over alle urban legends. Voor de entree betaalden wij met onze blue dollar koers €9,35 per persoon en voor een drie uur durende tour €8,25 per persoon. 

5. Eet choripan in de mercado van San Telmo

choripan buenos aires

Je kunt Argentinië niet verlaten zonder een choripan gegeten te hebben. Eén van de beste plekken om dit te doen is bij La Choripaneria op de markt van Sal Telmo (Maps). Ze hebben ontzettend veel verschillende soorten en de sfeer in de drukke markt is erg gezellig. Mocht de rij hier te lang zijn, ga dan naar Nuestra Parrilla bij de ingang van de markt. Zij verkopen alleen de klassieke versie, maar ook hier is het heerlijk!

6. De zondagmarkt in San Telmo

Als het kan, plan dan je bezoek aan Buenos Aires in het weekend. Op zondag is er in San Telmo namelijk een enorme markt rond de straat Calle Defensa. Naast leuke spulletjes, vind je hier ook veel lekker eten en wordt op straat vaak tango gedanst! 

7. Wandel door de kleurrijke wijk La Boca

La Boca is misschien wel de kleurrijkste wijk van Buenos Aires. Het is hier een stuk toeristischer dan in andere wijken, maar het is leuk om er even doorheen te wandelen. Loop ook vooral even langs het voetbalstadion van La Boca Juniors, de grote trots van deze wijk. 

8. Wandel over Plaza de Mayo

plaza de mayo buenos aires

Plaza de Mayo is een levendig plein in het centrum van de stad. Aan het plein vind je de kathedraal, het mausoleum van San Martin en het roze presidentiële paleis Casa Rosada.

9. Bezoek de kathedraal en de wisseling van de wacht in het mausoleum

Aan Plaza de Mayo zit de kathedraal van Buenos Aires. Een mooie kerk om even te bezoeken. In de kerk vind je het mausoleum van San Martin, de volksheld van Argentinië. Elk uur vindt hier een wisseling van de wacht plaats die openbaar toegankelijk is en leuk is om te zien. 

10. Shoppen op Calle Florida

Zin om te shoppen? Calle Florida is een enorme winkelstraat in het centrum van Buenos Aires. Hier staan ook veel handelaren op straat die geld willen wisselen, maar wissel altijd bij een officieel wisselkantoor of bij de Western Union.

11. Eet lokale gerechten bij El Sanjuanino  

Voor- of na het bezoek aan Recoleta zin in een lekkere maaltijd? Bij El Sanjuanino eet je de lekkerste lokale gerechten. Volgens velen hebben ze hier de beste empañadas van de stad, maar ook voor andere lokale gerechten kun je hier heel goed terecht. Tip!

12. Doe een tripje naar Uruguay

Terras Colonia

Uruguay ligt op slechts vijf kwartier varen van Buenos Aires en is goed te bezoeken voor een dagtrip. De boot komt aan in Colonia del Sacramento, een heel gezellig klein dorpje waar je aan één middag genoeg hebt. Mocht je wat langer de tijd hebben, dan is ook Montevideo een leuke stad om te bezoeken. Een enkele reis naar Colonia del Sacramento kostte ons omgerekend €23,50 per persoon. 

Tip: de maatschappij Colonia Express is een stuk goedkoper dan Buquebus! Kaartjes kun je online boeken, maar als je gebruik wil maken van de blue dollar koers is het verstandig om even langs te gaan in de terminal en aan de kassa een plek te reserveren.


Meer lezen over Argentinië?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.