De top 7 mooiste bestemmingen en bezienswaardigheden in Argentinië

Argentinië is een enorm land en heeft daardoor ontzettend veel te bieden voor elk type reiziger. Van wandelen in het prachtige Patagonië in het zuiden tot de indrukwekkende Iguazú watervallen in het noorden. En van de wijnstreek Mendoza in het westen tot aan de bruisende hoofdstad Buenos Aires in het oosten. In deze blog zetten we de mooiste bestemmingen van Argentinië op een rij.

De mooiste bestemmingen in Argentinië: bezienswaardigheden die je niet mag missen

1. El Calafate

Perito moreno gletsjer

In Argentijns Patagonië vind je vlakbij de gezellige stad El Calafate de Perito Moreno gletsjer. Dit is één van de weinige gletsjers ter wereld die stabiel blijft in plaats van krimpt en is ontzettend indrukwekkend om te zien. Deze gletsjer is groter dan Buenos Aires! Dit is iets wat je met je eigen ogen gezien moet hebben. Lees hier meer over al onze tips voor een reis door Patagonië.

2. El Chaltén

fitz roy patagonie

Wandelliefhebbers opgelet, want El Chaltén is een bestemming die zeker niet overgeslagen mag worden tijdens een reis door Argentinië. Vanuit het dorp kun je verschillende gratis hikes doen, waarvan de route naar Mirador Fitz Roy het populairst is. Deze wandeling is zo’n 25 kilometer, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht op Fitz Roy. Wist je dat het logo van het kledingmerk Patagonia op de vorm van deze berg is gebaseerd?

3. Bariloche

bariloche

Bariloche is een bijzondere plek in Argentinië, want je vindt er veel Zwitserse invloeden terug. Dit zie je vooral in de architectuur en de vele chocolade winkels. Het centrum is erg gezellig, maar ook de omgeving van Bariloche is erg mooi. Het wordt namelijk omringd door zeven meren die je op verschillende manieren kunt bezoeken.

4. Mendoza

Wijnproeverij Mendoza, Maipu Vallei

Mendoza is dé wijnstad van Argentinië en mag niet ontbreken in dit lijstje met bestemmingen in Argentinië. De stad is gezellig en één van de leukste dingen om te doen is om zelf langs de verschillende wijngaarden te fietsen en een aantal proeverijen te doen. Hoe je dit regelt en welke wijngaarden je zeker niet mag overslaan, lees je in deze blog over een dagtrip langs de wijngaarden in de Maipu Vallei.

5. Buenos Aires

messi street art buenos aires

Buenos Aires is onze favoriete hoofdstad in Zuid-Amerika. Je kunt hier fantastisch eten, tango shows bekijken en de leuke wijken bezoeken. Hier hoef je je geen seconde te vervelen. Benieuwd naar de leukste dingen om te doen in Buenos Aires? Je leest ze hier!

Tip: Vanaf Buenos Aires is het slechts vijf kwartier varen naar Uruguay. Doe een dagtrip naar het charmante Colonia del Sacramento of breng er wat meer dagen door en pak ook Montevideo mee!

6. Puerto Iguazú

watervallen-iguazu-argentinië

De Iguazú watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië en zijn ontzettend indrukwekkend. Het is namelijk een verzameling van bijna driehonderd watervallen! Hoe je de Iguazú watervallen gemakkelijk zelf bezoekt, lees je hier.

7. Salta

salta cafayate argentinie

Salta ligt een beetje afgelegen, maar is absoluut de moeite waard. Je kunt vanaf hier namelijk twee fantastische roadtrips maken: naar Cafayate in het zuiden of naar Jujuy in het noorden. Wij huurden een motor en reden naar Cafayate over Ruta 68. Hierbij rijd je langs indrukwekkende rode gebergten en honderden cactussen en waan je je even in het wilde westen. In deze blog lees je meer over onze route en stops langs de Ruta 68.

Dat zijn ze dan. Wat ons betreft de mooiste bestemmingen in Argentinië! Argentinië is goed te combineren met een route door Chili.