Budget Paraguay: al onze kosten op een rij

Paraguay is een van de minst bezochte landen in Zuid-Amerika. Er is niet veel toerisme en de prijzen liggen vrij laag. Toch is het een bijzonder land om te bezoeken en de geschiedenis te ontdekken. In deze blog vertellen we je wat wij hebben uitgegeven wat ons budget was tijdens onze reis in het aparte land, Paraguay.

De valuta in Paraguay

In Paraguay betaalt men met de guarani (PYG). De valuta is vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners van Paraguay en Bolivia. €1 is ongeveer 7.900 guarani waard en de biljetten van de guarani variëren van 2.000 tot 100.000. Wij pinden altijd geld met onze Revolut kaart, dit is het goedkoopst.

Gemiddelde budget in Paraguay

Ons gemiddelde budget in Paraguay was €32 euro per persoon per dag. Wij zijn geen flashpackers, maar ook geen extreme budget backpackers. Wanneer het kan slapen wij in een privékamer in een hostel of budget hotel, maar als het veel geld scheelt kiezen we voor een slaapzaal. Wij reizen vooral met het openbaar vervoer en koken af en toe zelf, maar gaan het liefst uit eten. Met een budget tussen de €30 en €40 per persoon per dag kun je goed door Paraguay reizen.

Kosten voor accommodaties in Paraguay

Gemiddeld gaven wij €7,50 per persoon per dag uit aan accommodaties. Omdat wij met twee personen zijn, kunnen we de kosten van privékamers uiteraard delen. Een paar voorbeelden van onze gezamelijke uitgaven aan accommodaties:

  • Een ruime tweepersoonskamer met eigen badkamer in Encarnacion: €15,60 per nacht
  • Een tweepersoonskamer met eigen badkamer en kitchenette bij Panambi in Asuncion: €14,09 per nacht

Vervoerskosten in Paraguay

In Paraguay doe je eigenlijk alles met de bus. Grote bussen om tussen de steden te reizen en kleinere bussen om naar bezienswaardigheden buiten de stad te gaan. Wij gaven gemiddeld €8,12 per persoon per dag uit aan vervoer. Voorbeelden van vervoerskosten per persoon zijn:

  • Een bus van Encarnacion naar Asuncion: €7,70 per persoon
  • Een retourtje met een klein busje naar de Trinidad ruïnes in Encarnacion: €5,10 per persoon

Kosten van eten in Paraguay

In Paraguay kost een gemiddelde maaltijd in een restaurant €5 per persoon. Wij hebben in Encarnacion twee keer sushi gegeten bij Hiroshima (aanrader!), omdat we dit erg mistten. Daarom ligt ons gemiddelde hoger. In restaurants gaven we gemiddeld €10,25 per persoon per dag uit en aan boodschappen €2,30. Voorbeelden van uitgaven per persoon in restaurants:

  • Een luxe sushi diner bij Hiroshima in Encarnacion: €15,40 per persoon
  • Een lunch bij een hip restaurant in Asuncion: €7,50 per persoon

Kosten voor activiteiten en tours in Paraguay

In Paraguay zijn niet heel veel activiteiten waar je voor moet betalen of ze zijn erg goedkoop. Voor activiteiten en tours waren wij gemiddeld €2,10 per persoon per dag kwijt. Voorbeelden van onze kosten per persoon zijn:

Overige uitgaven in Paraguay

Wat overblijft zijn onze overige uitgaven in Paraguay. Dit zijn onder andere de kosten voor een lokale simkaart, het wassen van onze kleren en andere kleine spullen. In Paraguay viel dit erg mee en hebben we €1 per persoon per dag uitgegeven die vallen onder de overige uitgaven.

Vliegtickets naar Paraguay

Vliegtickets zijn niet meegenomen in deze berekeningen, omdat dit erg verschilt per situatie. Je hebt vanaf €1350 een retourticket vanaf Schiphol naar Asuncion. Vind de goedkoopste vliegtickets op Skyscanner.nl.