Wat kost backpacken in Paraguay: al onze uitgaven op een rij

Paraguay is een van de minst bezochte landen in Zuid-Amerika. Er is niet veel toerisme en de prijzen liggen vrij laag. Toch is het een bijzonder land om kort te bezoeken en de geschiedenis te ontdekken. Wij hebben hier ongeveer een week doorgebracht. Wat kost backpacken in Paraguay precies? In deze blog vertellen we je wat wij hebben uitgegeven wat ons budget was tijdens onze reis in het aparte land, Paraguay.

De valuta in Paraguay

In Paraguay betaalt men met de guarani (PYG). De valuta is vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners van Paraguay en Bolivia. €1 is ongeveer 7.900 guarani waard en de biljetten van de guarani variëren van 2.000 tot 100.000. Wij pinden altijd geld met onze Revolut kaart, dit is het goedkoopst.

Wat kost backpacken in Paraguay: ons gemiddelde dagbudget

Ons gemiddelde budget in Paraguay was €32 euro per persoon per dag. Wij zijn geen flashpackers, maar ook geen extreme budget backpackers. Wanneer het kan slapen wij in een privékamer in een hostel of budget hotel, maar als het veel geld scheelt kiezen we voor een slaapzaal. Wij reizen vooral met het openbaar vervoer en koken af en toe zelf, maar gaan het liefst uit eten. Met een budget tussen de €30 en €40 per persoon per dag kun je goed door Paraguay reizen.

Kosten voor accommodaties in Paraguay

Gemiddeld gaven wij €7,50 per persoon per dag uit aan accommodaties. Omdat wij met twee personen zijn, kunnen we de kosten van privékamers uiteraard delen. Een paar voorbeelden van onze gezamenlijke uitgaven aan accommodaties:

  • Een ruime tweepersoonskamer met eigen badkamer in Encarnacion: €15,60 per nacht
  • Een tweepersoonskamer met eigen badkamer en kitchenette bij Panambi in Asuncion: €14,09 per nacht

Vervoerskosten in Paraguay

In Paraguay doe je eigenlijk alles met de bus. Grote bussen om tussen de steden te reizen en kleinere bussen om naar bezienswaardigheden buiten de stad te gaan. Wij gaven gemiddeld €8,12 per persoon per dag uit aan vervoer. Voorbeelden van vervoerskosten per persoon zijn:

  • Een bus van Encarnacion naar Asuncion: €7,70 per persoon
  • Een retourtje met een klein busje naar de Trinidad ruïnes in Encarnacion: €5,10 per persoon

Kosten van eten in Paraguay

In Paraguay kost een gemiddelde maaltijd in een restaurant €5 per persoon. Wij hebben in Encarnacion twee keer sushi gegeten bij Hiroshima, omdat we dit erg mistten (aanrader!). Daarom ligt ons gemiddelde hoger. Voor eten en drinken gaven we gemiddeld €12,55 per persoon per dag uit, dit is zowel in restaurants als voor boodschappen en snacks. Voorbeelden van uitgaven per persoon in restaurants:

  • Een luxe sushi diner bij Hiroshima in Encarnacion: €15,40 per persoon
  • Een lunch bij een hip restaurant in Asuncion: €7,50 per persoon

Kosten voor activiteiten en tours in Paraguay

In Paraguay zijn niet heel veel activiteiten waar je voor moet betalen of ze zijn erg goedkoop. Voor activiteiten en tours waren wij gemiddeld €2,10 per persoon per dag kwijt. De entree voor de Trinidad ruïnes bij Encarnacion kostten bijvoorbeeld €3,20 per persoon.

Overige uitgaven in Paraguay

Wat overblijft zijn onze overige uitgaven in Paraguay. In Paraguay viel dit erg mee en hebben we €1 per persoon per dag uitgegeven aan kosten die vallen onder de overige uitgaven.

Vliegtickets naar Paraguay

In de bovenstaande kosten van een reis door Paraguay zijn de vliegtickets niet meegenomen. Je hebt vanaf €1350 een retourticket van Schiphol naar Asuncion. Wij kijken voor onze vliegtickets altijd graag op Kiwi.com vanwege de verschillende travelhacks zoals self-transfers of tickets met verborgen steden. Zo scoor je vaak een betere deal!


Meer lezen over backpacken in Paraguay?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.