Bezoek de Trinidad ruïnes in Encarnacion: een must-do in Paraguay

Wanneer je in Paraguay bent, moet je het culturele hoogtepunt bezoeken: de Trinidad ruïnes in Encarnacion. De ruïnes van de jezuïeten gemeenschap liggen vlakbij Encarnacion en hebben twee verschillende locaties dicht bij elkaar. De twee locaties zijn UNESCO werelderfgoed en zijn zeker de moeite waard! In deze blog leggen we je uit hoe jij deze ruïnes zelf kunt bewonderen.

Een korte geschiedenis over de jezuïeten

In het jaar 1609 kwamen jezuïeten op missie naar Paraguay toe. Deze jezuïeten wilden de lokale bevolking helpen met het ontwikkelen van een zelfstandige stad of dorp. Dit deden ze door te helpen met de landbouw en het ontwikkelen van gebouwen en nederzettingen. De grootste van de ongeveer 30 gemeenschappen was die in Trinidad.

Natuurlijk wilden de jezuïeten ook de lokale bevolking evangeliseren en zo hun eigen geloof uitbreiden met het idee de bevolking te helpen. Uiteindelijk vonden de Spanjaarden de jezuïeten gemeenschappen te invloedrijk en werden ze allemaal verjaagd. De ruïnes van Trinidad zijn deels gerestaureerd en zijn nu te bezoeken.

Trinidad ruïnes in Paraguay: de twee verschillende locaties

De grootste locatie met ruïnes is bij het dorp Trinidad (Maps). Wanneer je de Trinidad locatie hebt bezocht en nog een extra stuk wilt zien kun je naar de Jesús de Tavarangue ruïnes gaan. Hier vind je onder andere één van de grootste jezuïeten kerken die er zijn gebouwd.

Hoe kom je bij de Trinidad ruïnes in Paraguay?

Trinidad ruïnes

Je kunt vanaf het busstation in Encarnacion (Maps) een klein busje nemen die langs de Trinidad ruïnes komt. Wanneer je dit tegen de chauffeur zegt, weet hij waar je eruit moet. Houd dit zelf ook goed in de gaten op Maps, want de chauffeurs zijn niet altijd gewend aan toeristen in de bus.

Een enkeltje naar de Trinidad ruïnes kost ongeveer 20.000 guaraní (€2,55) per persoon. Het ritje duurt een half uur en je wordt afgezet op de hoofdweg. Vanaf hier is het nog tien minuten lopen naar de grootste ruïnes.

Om vervolgens naar de Jesús de Tavarangue kerk te komen, kun je vanaf Trinidad een taxi nemen. Dit is een rit van ongeveer 13 kilometer. Het personeel bij de kaartverkoop van de Trinidad locatie kan je vertellen waar je de taxi’s kunt vinden of er eentje voor je regelen. Reken op ongeveer 63.000 guaraní (€8) voor een enkele rit.

Wat kost een bezoek aan de Trinidad ruïnes in Paraguay?

Voor een retourtje met de bus naar Trinidad betaal je dus 40.000 guaraní (€5,10). De entree voor de ruïnes is 25.000 guaraní (€3,20) per persoon. Hiermee kun je alle twee de locaties bezoeken. Dit is ook inclusief een korte film over de jezuïeten die beschikbaar is in het Duits, Engels en Spaans. Wanneer je ook de taxi naar de andere locatie neemt ben je in totaal 191.000 guaraní (€23,70) kwijt voor één persoon.

Waar te verblijven in Encarnacion?

Encarnacion is de fijnste uitvalsbasis voor een bezoek aan de Trinidad ruïnes in Paraguay. Hospedaje Encarnación is een fijn budget verblijf in de stad. Als je op zoek bent naar een luxer verblijf is Carnaval Hotel Casino een goede optie.


Meer lezen over backpacken in Paraguay?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.