Wat te doen in Santiago, Chili: onze top 10 leukste activiteiten

Wat te doen in Santiago de Chile? In de kleurrijke hoofdstad van Chili is ontzettend veel te doen en je zult je dan ook geen moment hoeven te vervelen. Bezoek de levendige markten, wandel door de leuke wijken en eet de lokale gerechten. Er is genoeg te doen om je drie tot vier dagen te kunnen vermaken. We maakten een lijstje met de 10 leukste activiteiten in Santiage de Chile.

Waar te verblijven in Santiago de Chile?

Wij verbleven in een accommodatie in de wijk Yungay die we zelf vanwege het achterstallig onderhoud niet zouden aanraden. De wijk was daarentegen wel erg leuk! Santiago heeft een goed metronetwerk dus als je accommodatie dichtbij een metrostation zit, zit je al snel goed. Bekijk hier een overzicht met accommodaties in Santiago de Chile.

Wat te doen in Santiago de Chile: de leukste activiteiten en bezienswaardigheden

1. Ontdek Santiago met een free walking tour

Wat ons betreft is een walking tour de beste manier om een stad te ontdekken. Wij reserveerden via Guruwalks een plekje bij UrbanTours en waren heel tevreden met onze gids Claudio. De tour duurde ongeveer twee uur en was erg interessant. Alhoewel het een free walking tour heet, is het wel gebruikelijk om achteraf een fooi te geven. 

2. Eet het Chileense gerecht pastel de choclo

Eet Pastel de Choclo in Santiago, Chili

Van al dat lopen krijg je honger, dus is het tijd om een kijkje te nemen in de Chileense keuken. Pastel de choclo is een traditioneel gerecht dat bestaat uit maispudding, gehakt, kip, olijven en ui of een hardgekookt ei. Geef het vooral een kans, want het is lekkerder dan het klinkt! Restaurant Emporio La Rosa in de Barrio Lastarria heeft een goede pastel de choclo en een flink terras. Ze verkopen hier overigens ook lekkere ijsjes.

3. Must: bezoek het Museum of Memory and Human Rights

Het Museum of Memory and Human Rights is gratis te bezoeken en biedt een inkijkje in de roerige geschiedenis van Chili. In 1973 pleegde Augusto Pinochet een staatsgreep waarna hij dictator werd van Chili. De jaren hierna werden zijn tegenstanders maar ook willekeurige mensen massaal gearresteerd, gemarteld en vermoord. In dit museum wordt het hele verhaal verteld. Slechts een deel van de informatie in het museum is beschikbaar in het Engels, maar toch is het erg indrukwekkend om te zien. Wat ons betreft een must om meer te leren over Chili!

4. Bezoek de Mercado Central in het centrum van Santiago

De vismarkt in Santiago is uitgeroepen tot één van de beste markten ter wereld. Een betere plek om vis te eten is er dus niet. Het is behoorlijk toeristisch en de obers proberen je continu in hun restaurant te lokken, maar trek je daar niet te veel van aan. Op de markt kun je de Chileense specialiteit centolla (krab) eten. Dit gerecht is wat prijziger, maar leuk om te proberen! 

5. Ga naar de groente- en fruitmarkt: La Vega Central Market

Mercado Santiago Chili

Santiago heeft een enorme groente- en fruitmarkt die leuk is om te bezoeken. De locals doen hier al hun boodschappen. Achter La Vega Central ligt nog een tweede markt: Mercado de Abastos Tirso de Molina. Hier vind je op de eerste verdieping allerlei lokale restaurantjes.

6. Ga naar Plaza de las Armas

Het centrum van de stad bevindt zich rondom Plaza de las Armas. Op dit levendige plein vind je veel bankjes, straatartiesten en gezelligheid. Rondom het plein staan veel mooie oude gebouwen. Dit plein is meestal ook het ontmoetingspunt voor de walking tours.

7. Ontdek de hippe wijk Yungay 

Yungay is een hippe wijk met veel streetart. Er worden walking tours georganiseerd, maar je kunt het natuurlijk ook zelf ontdekken. Leuke plekken om even naartoe te gaan zijn: Plaza Yungay, Peluquería Francesa, Pasaje Lucrecia Valdes de Barros en Pasaje Adriana Cousiño.

8. Bewonder het uitzicht vanaf Cerro de San Cristóbal 

Uitzicht Cerro San Cristobal

In de wijk Bellavista ligt ook de berg San Cristóbal. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Je kunt ervoor kiezen om omhoog te lopen of om met de fernicular of bus omhoog te gaan. Kaartjes koop je beneden bij de ingang. Een enkeltje omhoog in de fernicular kost voor toeristen 2800 CLP (€3,10) per persoon. Een leuke activiteit in Santiago de Chile!

9. Wandel door de wijk Bellavista

Een andere leuke wijk om te bezoeken in Santiago is Bellavista. Je vindt hier veel gezellige barretjes en restaurants, waaronder veel Aziatische restaurants. Als je de Chileense keuken even zat bent, kunnen we het Koreaanse restaurant Seoul aanbevelen!

10. Drink mote con huesillo 

Wanneer je door het centrum van Santiago loopt, zul je veel kraampjes zien die mote con huesillo verkopen. Dit is een Chileens zomerdrankje dat bestaat uit perziksap, een hele perzik en een laag tarwe. Het is een interessante combinatie en ontzettend zoet, maar leuk om te proberen. Een klein bekertje kost 800 CLP (€0,95).


Meer lezen over Chili?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.