Dit zijn 4x goede restaurants in Huacachina, Peru

Huacachina is een dorp in Peru dat is gericht op toeristen die komen voor de woestijn, een buggy tour en sandboarden. Daardoor zijn er een hoop restaurantjes, maar het merendeel daarvan raden we niet aan. Gelukkig zijn er ook een aantal goede restaurants waar je lekker kunt eten. Dit hoeft niet duur te zijn. In deze blog noemen we 4 restaurants in Huacachina die wij leuk vonden.

De lekkerste restaurants in Huacachina

1. Restaurant Wild Olive

Dit guesthouse heeft op de begane grond één van de beste restaurants in Huacachina (Maps). Ze serveren onder andere lekkere pizza’s die je met verschillende ingrediënten zelf samen mag stellen. Je kunt een kleine pizza nemen of bijvoorbeeld een grote delen. Ook hebben ze lekkere pasta’s en sandwiches. Voor een diner met zijn tweeën betaalden wij 85 sol (€21,50).

2. Restaurant MoccaChina

Dit is een klein restaurantje in een container-achtig gebouw (Maps). Je zit lekker op het terras met je ontbijtje of lunch. Het klassieke Americano ontbijt is goed, maar als je van avocado’s houdt, bestel dan de avocado sandwich. Voor 17 sol (€4,30) heb je de meest smeuïge en smaakvolle guacamole op een geroosterde boterham, afgetopt met een goed spiegelei. Daarnaast krijg je hier ook nog een sinaasappelsapje bij. Echt een aanrader!

Huacachina

3. Restaurant La Laguna in de passage

Dit restaurant zit in een kleine passage vlakbij de oase (Maps). Het is een typisch Peruaans restaurant met gerechten zoals lomo saltado en bistec con papas. Wanneer je gewoon simpel en niet te duur wilt eten, kun je hier goed terecht. Voor een lunch met zijn tweeën betaalden wij 74 sol (€18,75).

4. Hotel Boulevard met ontbijt

Probeer een hotel met ontbijt te boeken, dat scheelt best wat geld. Wij sliepen in het Hostel Boulevard aan het water van de oase. Het is geen luxe hotel, maar voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer betaalden wij €23. Dit hotel is inclusief ontbijt en dat scheelt toch weer wat in je dagbudget. Het ontbijt bestond uit een roerei, broodjes, jam, koffie en thee.


Meer lezen over backpacken in Peru?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.