Tips voor een afwisselende reisroute door Bolivia

Oneindige zoutvlaktes, het bruisende La Paz en het zonnige Isla del Sol: een aantal mooie bestemmingen van onze reisroute door Bolivia. Bolivia is een verrassend land met een compleet ander karakter dan bijvoorbeeld buurlanden Peru, Chili en Argentinië. De afstanden in Bolivia zijn wat kleiner waardoor je in twee weken al een heleboel kunt zien. Lees in deze blog meer over de mooiste route voor een reisroute door Bolivia in twee weken.

Vervoer in Bolivia

In Bolivia reis je met name met bussen. Het is wat minder strak georganiseerd dan in omringende landen en soms zul je wat geduld moeten hebben, maar reizen met de bus is heel goed te doen. Daarnaast is het ook erg goedkoop!

Wat kost backpacken in Bolivia?

Bolivia is geen duur land en met een budget tussen €40 en €50 per persoon per dag zit je als backpacker al snel goed. Ben je benieuwd naar wat wij in Bolivia precies hebben uitgegeven aan accommodaties, vervoer, eten en activiteiten? Hier vind je alle kosten van onze rondreis door Bolivia op een rij.

Reisroute door Bolivia in twee weken

Omdat Bolivia relatief klein is, kun je in twee weken al veel van dit mooie land zien. Als je extra tijd hebt kun je een aantal onbekendere bestemmingen toevoegen, zoals de Boliviaanse Amazone. Een reisroute door Bolivia is bijvoorbeeld ook goed te combineren met een reisroute door Peru.

Onze reisroute startte op de Uyuni zoutvlakte (Salar de Uyuni), omdat wij vanuit San Pedro de Atacama in Chili naar Bolivia reisden. Vanaf hier reisden wij omhoog richting La Paz. Als jouw reis door Bolivia in La Paz start, kun je de route andersom doen.

De Uyuni zoutvlakte

uyuni zoutvlakte tour

Eén van de meest indrukwekkende bestemmingen in Bolivia is misschien wel de Uyuni zoutvlakte. Deze zoutvlakte is namelijk ruim 10.000 vierkante kilometer groot! Dit is iets wat je met je eigen ogen gezien moet hebben. Er vertrekken vanaf meerdere plekken tours naar de zoutvlakte, bijvoorbeeld vanuit Chili of vanuit Uyuni zelf. Meer over onze ervaring met de driedaagse tour op Salar de Uyuni lees je hier.

Potosí

mijnen potosi bolivia

Potosí staat bekend om de enorme mijnen waar zilver, tin, lood en koper worden gewonnen. Deze mijnen kun je als toerist bezoeken waarbij je 3 kilometer door alle kleine gangenstelsels loopt. Bijzonder om eens te zien! Dit zijn de leukste activiteiten in Potosí.

Tip: in Potosí eet je ook de lekkerste k’alapurka bij Tambo Señoral (Maps). Lees meer over de negen Boliviaanse gerechten die je niet mag missen.

Hoe kom je in Potosí?

Vanuit Uyuni is het vier uur rijden naar Potosí. Hier betaal je 30 bolivianos (€4) per persoon voor. Ook vanaf Sucre is het vier uur met de bus. In Potosí verbleven wij voor €22 per nacht inclusief goed ontbijt in een privékamer met gedeelde badkamer in het Los Faroles Hostal. Dit hotel ligt midden in het gezellige centrum.

Sucre

street art, sucre, bolivia

Sucre is de hoofdstad van Bolivia en wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege alle witte gebouwen in de binnenstad. Het is er erg gezellig en het is een leuke plek om een aantal dagen door te brengen. Hier kun je bijvoorbeeld ook eeuwenoude afdrukken van dinosauriërs zien! Dit zijn de leukste dingen om te doen in Sucre.

Hoe kom je in Sucre?

Vanuit Potosí is het vier uur rijden naar Sucre. Deze busrit kost 20 bolivianos (€2,70) per persoon. Wij verbleven in het Spanish Friends Hostel, een prima hostel waar je al een privékamer inclusief ontbijt hebt voor €14,50 per nacht.

La Paz

La Paz is een heerlijke stad op 3625 meter hoogte. Er is ontzettend veel te doen en je kunt je hier gemakkelijk vier dagen vermaken. Denk aan het bezoeken van een cholita worstelwedstrijd, mountainbiken over Death Road, struinen over de vele markten of een ritje in de kabelbaan. Lees hier welke activiteiten in La Paz je niet mag missen!

Hoe kom je in La Paz?

Vanuit Sucre is het het handigst om de nachtbus naar La Paz te nemen. De bus kost 130 bolivianos (€17,50) en doet er elf uur over, waarbij je ’s ochtends vroeg aankomt in La Paz. Bij RIXAA Hotels mochten wij al om 7:00 inchecken, heel relaxed na een nachtbus! We betaalden €13 euro per nacht voor een privékamer inclusief ontbijt.

Copacabana en Isla del Sol

Isla del Sol

Bij Copacabana denk je misschien aan het bekende Braziliaanse strand, maar het is ook een stad in Bolivia aan het Titicacameer. Dit is met 3820 meter het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt Copacabana vooral voor een bezoek aan Isla del Sol, een heilig Inca eiland in het meer. Dit eiland is een hele relaxte plek om één of twee dagen door te brengen. Bereid je voor op veel trappen, want er zijn alleen maar voetpaden! Lees meer over onze dagtrip naar Isla del Sol.

Hoe kom je in Copacabana?

Vanuit La Paz reis je met de bus voor 30 bolivianos (€4) per persoon naar Copacabana. Dit duurt inclusief een stukje met de veerpont zo’n vijf uur. In Copacabana slaap je voor €13 per nacht in Hotel Utama, een fijn hotel in het centrum.

Tip: vanuit Copacabana reis je gemakkelijk door naar Cusco en Arequipa in Peru. Een reisroute door Bolivia is dus goed te combineren met een rondreis door Peru.


Meer lezen over Bolivia?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.