Wat te doen in Sucre, Bolivia? 6 activiteiten op een rij

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is niet La Paz maar Sucre de hoofdstad van Bolivia. Sucre heeft een mooi wit stadscentrum en is een leuke stop tijdens een rondreis door Bolivia. Je kunt hier makkelijk een dag of twee doorbrengen. In deze blog vertellen we je de zes leukste dingen om te doen in Sucre.

Waar te verblijven in Sucre?

Sucre is een grote stad en er zijn genoeg leuke accommodaties te vinden. Wij verbleven voor €14,50 per nacht in het Spanish Friends Hostel. Hier hadden we een prima tweepersoonskamer met gedeelde badkamer inclusief een klein ontbijt.

Wat de doen in Sucre: de leukste bezienswaardigheden en activiteiten

1. Struin over de Mercado Central

Mercado central, Sucre, Bolivia

De grote en levendige centrale markt in Sucre mag je zeker niet overslaan. Het is leuk om er even doorheen te lopen, maar natuurlijk nog leuker om bij één van de vele tentjes te lunchen of een smoothie te scoren. Lees hier meer over de lekkerste Boliviaanse gerechten die je tijdens je reis geprobeerd moet hebben.

2. Loop over Plaza 25 de Mayo

Plaza 25 de Mayo is het centrum van de stad. Het is hier altijd druk en het wordt omringd door mooie gebouwen. Een leuke plek om wat tijd door te brengen. Loop vooral ook een rondje door de gezellige omliggende straten.

3. Bekijk de zonsondergang vanaf Iglesia de San Felipe Neri

De mooiste zonsondergang zie je vanaf het dak van de Iglesia de San Felipe Neri. Voor 17 bolivianos (€2,30) per persoon mag je de kerk bezichtigen en het dak van het gebouw op. Vanaf hier heb je een heel mooi uitzicht over de stad.

4. Bekijk echte dinosporen in Parque Cretácico

parque Cretácico, sucre bolivia

Wel eens voetsporen van dinosauriërs in het echt gezien? Op een paar kilometer van het centrum van Sucre zijn ruim 5000 voetsporen gevonden. In het park Cretácico kun je deze sporen van dichtbij bekijken. Dit is misschien wel één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Sucre! Je begint met een begeleide tour langs allerlei dino replica’s en vervolgens mag je de voetsporen bekijken. Vanaf het plein in Sucre vertrekt een paar keer per dag de rode dino bus naar het park. De bus kost 15 bolivianos (€2) voor een retour en de entree voor het park is 30 bolivianos (€4).

5. Geniet van het uitzicht vanaf Recoleta

Vanaf de Monasterio de Recoleta heb je het mooiste uitzicht op Sucre. Je moet er een klein stukje voor omhoog wandelen, maar dat is het zeker waard! Je vindt hier ook een aantal kleine souvenir kraampjes.

6. Beklim de Eiffeltoren in Parque Bolivar

Een Eiffeltoren in Bolivia? Ja, zeker! In Parque Bolivar vind je een kleine versie van de Eiffeltoren waar je op kunt klimmen. Kleine disclaimer: verwacht er niet te veel van 😉


Meer lezen over Bolivia?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.