Route van Melbourne naar Sydney in 2 weken: bezienswaardigheden en tips

Australië is het perfecte land voor een mooie roadtrip. In deze route van 2 weken rijd je langs de oostkust van Melbourne naar Sydney. Dit deel van Australië wordt minder vaak bezocht dan de route tussen Sydney en Cairns en dat is zonde. Dit gebied is namelijk ontzettend mooi! Ga op zoek naar wildlife zoals kangoeroes, wombats en koala’s en geniet van alle mooie national parken en uitzichtpunten. In deze blog geven we onze gedetailleerde route van twee weken tussen Melbourne en Sydney, inclusief tips voor bezienswaardigheden, activiteiten en overnachtingsplekken.

Een camper huren in Australië

In Australië zijn veel camper-verhuurders met veel verschillende soorten campers. Een zogeheten sleepercar is vaak de goedkoopste optie, maar is natuurlijk minder comfortabel dan een grote camper. Wij huurden voor onze route van Melbourne naar Sydney een sleepercar van Awesome Campers. Het concept van de sleepercar is wat ons betreft prima: het is handig ingedeeld en je kunt er gemakkelijk voor langere tijd mee kamperen in Australië. De sleepercars van Awesome Campers zijn daarentegen nogal verouderd, waardoor niet alles naar behoren functioneert. Vind de camper die bij jouw wensen past bij WorldWideCampers.

Gedetailleerde route voor een roadtrip van Melbourne naar Sydney in 2 weken: de mooiste bezienswaardigheden onderweg

Een paar dagen in Melbourne voor de start van de roadtrip

Breng voor de start van je roadtrip een aantal dagen door in Melbourne. Het is namelijk niet zo praktisch om in de stad al een camper te hebben. Wat ons betreft zijn twee volle dagen in Melbourne genoeg. Het is een gezellige stad, maar heeft geen grote highlights zoals Sydney. Selina Central Melbourne is bijvoorbeeld een fijne plek om te verblijven en bij te komen van een eventuele jetlag.

Dag 1: Melbourne naar Mornington Peninsula

Highlights: Mornington Peninsula
Afstand: 95 kilometer
Overnachting: Blind Bight Boat Ramp Carpark (day use area)

Nadat de camper is opgehaald, kan de route van Melbourne naar Sydney beginnen! De eerste stop is waarschijnlijk de supermarkt om het een en ander in te slaan voor de komende dagen. Hierna reden wij naar Mornington Peninsula. Dit schiereiland ligt vlakbij Melbourne, waardoor je de eerste dag niet te veel kilometers hoeft te maken. Dit zal niet het hoogtepunt van je roadtrip langs de Australische oostkust worden, maar het is een prima eerste dag.

Wat te doen op Mornington Peninsula?

frankston pier, mornington peninsula, eerste stop route melbourne naar sydney

Onze eerste stop was in Frankston, een kustplaats op een uurtje rijden van Melbourne. Bij mooi weer kun je een wandelingetje maken naar de Frankston Pier. In het Balcombe Reserve zijn er woodlands en wetlands. Hier zijn verschillende wandelingen te doen die je zo lang of kort kunt maken als je zelf wil.

Waar te overnachten?

Na een klein stukje van Mornington Peninsula gezien te hebben, reden wij weer door. In het gebied tussen Melbourne en Mornington heb je namelijk geen officiële gratis campings en wij willen zo veel mogelijk gratis kamperen. Op WikiCamps lazen we dat kamperen bij Blind Bight Boat Ramp Carpark gedoogd wordt. Dit is een day use area dus je zou weggestuurd kunnen worden, maar over het algemeen lijkt dit niet te gebeuren. Wij hebben hier zonder problemen gratis gestaan, maar verblijf is op eigen risico. Zorg op zulke plekken dat je weer vroeg weg gaat zodat bewoners geen last van je hebben. 

Let op: in het gebied bij de Blind Bight Boat Ramp zitten tijgerslangen. Wij hebben ze niet gezien, maar wees alert. Loop in heel Australië bijvoorbeeld niet zomaar door hoog gras en neem ’s avonds een zaklamp of telefoon mee.

Optioneel: bezoek Philips Island 

Philips Island is een populaire bestemming die voornamelijk bekend is vanwege de Pinguïn Parade. Elke avond komen hier honderden pinguïns na een dag vissen op zee weer aan land. Deze parade kun je bekijken vanaf een tribune op het strand. Tickets kosten $30 AUD (€18,15) per persoon.

Dag 2: Wilsons Promontory

Highlights: kangoeroes, wallaby’s en wombats spotten, Fairy Cove walk
Afstand: 165 kilometer 
Overnachting: Tidal River Campsite in Wilsons Promontory (betaalde camping)

Het is ongeveer 1.5 uur rijden naar Wilsons Promontory, ook wel the Prom genoemd. Dit is een gaaf national park waar je onder andere kangoeroes, wallaby’s, emoes en wombats kunt spotten. Daarnaast heb je een aantal prachtige wandelingen, mooie uitzichtpunten en fijne stranden. Kortom, één van de tofste bezienswaardigheden op de route van Melbourne naar Sydney! Wij hebben hier anderhalve dag doorgebracht. Toegang tot Wilsons Promontory is gratis, maar je kunt hier niet wildkamperen. Dit zijn de leukste dingen om te doen in Wilsons Promontory.

Wombat Wilsons Promontory

Waar te overnachten in Wilsons Promontory?

In Wilsons Promontory zijn geen gratis kampeerplekken. Op WikiCamps staat een freedom campsite aangeven bij de Overnight Hikers’ Carpark, maar hier mogen eigenlijk alleen wandelaars parkeren die een meerdaagse hike in het park aan het doen zijn. Om hier te mogen parkeren hebben zij een vergunning nodig. 

Wij kozen ervoor om bij Tidal River te kamperen. Dit is een enorme camping in het national park met 400 plekken, maar die wel ontzettend ruim opgezet is. Ook hebben ze lekkere warme douches en kun je vanaf de camping rond zonsondergang goed wombats spotten. Voor één nacht op een kampeerplek zonder stroom betaalden wij in het laagseizoen $32 AUD (€19,20). Dit was onze enige betaalde camping op de route van Melbourne naar Sydney. Als je in het weekend of hoogseizoen reist, is het slim om vooraf te reserveren op parks.vic.gov.au.

Dag 3: Wilsons Promontory naar Raymond Island (Gippsland Lakes Coastal Park)

Highlights: Pillar Point Hike en koalas spotten op Raymond Island
Afstand: 312 kilometer 
Overnachting: Log Crossing Picnic Area (gratis freedom camping) 

In de ochtend deden wij nog een aantal dingen in Wilsons Promontory. Rijd vervolgens met een aantal kleine tussenstops door naar Raymond Island. Dit is een fantastische plek, want hier kun je gratis koala’s spotten! We slapen in Gippsland Lakes Coastal Park.

Street art Heesco Town – Yarram

Onderweg van Wilsons Prom naar Raymond Island stopten we toevallig in Yarram om te lunchen. Een local kwam naar ons toe en vertelde dat in Yarram 25 muurschilderingen te vinden zijn die tussen 2020 en 2023 zijn gemaakt door kunstenaar Heesco Khosnaran. In 2020 en 2021 won Yarram (nu ook wel Heesco Town) de prijs voor “Best Street Art Trail in Australia”. Een leuke plek, al is het maar om alleen even naar de schildering op de watertoren te kijken!

Swing Bridge uit 1883 in Sale

Vlak voor het stadje Sale vind je een Swing Bridge uit 1883. Het is geen grote highlight of must-see, maar het ligt vlak naast de snelweg dus je bent er zo. 

Gratis koala wandeling op Raymond Island 

Koala Raymond Island

Zeg je Australië, dan zeg je koala’s. Wist je dat het spotten van deze leuke dieren helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn? Op Raymond Island zitten er namelijk ontzettend veel, en dat gewoon midden in de woonwijken!

Je kunt met de veerpont in 5 minuten van Paynesville naar Raymond Island en hier een koala wandeling doen die ongeveer een uurtje duurt. Wij hebben in die tijd maar liefst 18 koala’s gespot, waarvan sommige slechts op een paar meter afstand. En het mooiste is: je kunt je auto gratis parkeren in Paynesville, als voetganger gratis op de veerpont naar de overkant én gratis de koala wandeling doen. Wat wil je nog meer?! Dit is misschien wel één van de leukste activiteiten op deze route tussen Melbourne en Sydney.

Tip: in november waren hier ontzettend veel muggen. Trek bedekkende kleding aan of neem DEET mee.

Waar te overnachten in Gippsland Lakes Coastal Park?

Na ons bezoek aan Raymond Island reden we naar Log Crossing Picnic Area vlakbij Gippsland Lakes Coastal Park. Dit is één van de mooiste gratis campings waar wij tussen Melbourne en Sydney overnacht hebben. De camping ligt op een rustige plek in het bos en om er te komen rijd je twee kilometer over een onverharde maar goed begaanbare weg. De camping bestaat uit twee delen: onderaan zijn een aantal parkeerplaatsen, maar als je een stuk doorrijdt is er bovenaan meer ruimte en een toiletblok. 

Dag 4: Gippsland Lakes Coastal Park naar Croajingolong National Park

Highlights: Lakes Entrance, Croajingolong National Park
Afstand: 193 kilometer
Overnachting: Genoa Rest Area (gratis freedom camping) 

Op de vierde dag van onze roadtrip langs de oostkust van Australië stonden twee gebieden op het programma: Gippsland Lakes Coastal Park en Croajingolong National Park. We sliepen op een gratis freedom camping in Genoa.

Gippsland Lakes Coastal Park

route melbourne naar sydney

Vlakbij Log Crossing Picnic Area zit Jeremy’s Lookout. Een mooie korte stop om de dag mee te beginnen. Bezoek hierna het kustplaatsje Lakes Entrance dat met name in de zomer gezellig druk is. Je vindt hier restaurantjes, supermarkten en je kunt er natuurlijk fish & chips scoren.

In Gippsland Lakes Coastal Park, het gebied rondom Lakes Entrance, kun je een aantal mooie wandelingen doen. Wij wandelden vanaf de brug in Lakes Entrance naar The Entrance, de haveningang. Vanaf Flagship Point kun je aan de overkant zeehonden zien liggen. Wij liepen heen door het bos en terug over Ninety Mile Beach. Dit duurt ongeveer 1.5 uur. 

Croajingolong National Park

route melbourne naar sydney

Vanaf Lakes Entrance is het 185 kilometer rijden naar Croajingolong National Park, een enorm natuurgebied. Tijdens de grote bosbranden van 2019 en 2020 heeft deze regio het flink te verduren gehad. Dit is goed te zien tijdens de Genoa Peak Hike. Vanaf de top zie je aan alle kanten duizenden verbrande bomen, een bizar gezicht! Reken voor de wandeling naar de top en weer terug op ongeveer 1.5 uur. 

Waar te overnachten in Croajingolong National Park?

Vlakbij de Genoa Peak Hike zit de Genoa Rest Area. Dit is een mooie ruime camping op een grasveld waar je 36 uur gratis mag verblijven. Er zijn picknickbanken en schone toiletten. Deze camping staat alleen op CamperMate, niet op WikiCamps. 

Dag 5: Croajingolong National Park naar Beowa National Park

Highlights: Hike in Croajingolong National Park, Pinnacles Walking Loop
Afstand: 135 kilometer
Overnachting: Broadwater Forest Camping Spot (gratis freedom camping) 

Na de ochtend nog doorgebracht te hebben in Croajingolong National Park, reden we door naar Eden en vervolgens naar Beowa National Park. We sliepen midden in het bos op een gratis freedom camping.

Bastion Point

Rijd vanaf de Genoa Rest Area naar Mallakoota, een kustplaats. Hier zit Bastion Point, een mooi uitzichtpunt op zee dat populair is onder surfers.

Hike van Pebbly Beach naar Shipwreck Creek

In Croajingolong deden we nog een flinke wandeling. In 2.5 uur liepen we van Pebbly Beach naar Shipwreck Creek en weer terug. Onderweg zie je weer de grote effecten van de bosbranden een aantal jaar geleden. Het is een mooie wandeling, maar er zijn wel ontzettend veel vliegen.

Eden 

Eden is na Mallakoota de eerstvolgende grotere plaats die je tegenkomt op de A1 naar het noorden. Er is hier niet zoveel te doen maar er zijn wel supermarkten en restaurants. Je kunt even naar Eden Lookout rijden, hiervandaan kun je tussen april en november namelijk walvissen zien. Voor de liefhebbers is er in Eden ook nog een Killer Whale Museum.

The Pinnacles Walking Loop 

beowa national park

Deze rondwandeling in Beowa National Park duurt slechts twintig minuten, maar je hebt vanaf hier een mooi uitzicht. Een leuke stop voordat je doorrijdt naar de camping.

Waar te overnachten in Beowa National Park?

Een paar kilometer van de Pinnacles Walking Loop zit een plek in het bos waar je gratis mag kamperen. Op WikiCamps heet deze plek de Broadwater Forest camping spot. Het is een plek midden in het bos en heeft geen faciliteiten zoals wc’s. 

Dag 6: Beowa National Park naar Eurobodalla National Park 

Highlights: Blue Pool Bermagui, Australia Rock, pijlstaartroggen spotten vanaf Mill Bay Boardwalk 
Afstand: 143 kilometer
Overnachting: Brou Lake Campground (vooraf reserveren!) of Bodalla Forest Rest Area (gratis freedom camping)

Vanaf Beowa National Park rijden we naar Eurobodalla National Park. Dit is een dag met veel leuke korte stops, dus houd je vast!

Pambula River Walking Track

Het dorpje Pambula ligt op een klein stukje rijden van de overnachting en ligt ook in Beowa National Park. Hier kun je een korte wandeling langs het strand doen. De Pambula River Walking Track duurt 30 minuten retour. Tip: Bij restaurant Wheelers schijn je goed oesters te kunnen eten!

Merimbula Boardwalk

Merimbula is een populaire vakantiebestemming onder Australiërs. Je kunt een flink stuk wandelen over de boardwalk langs Boggy Creek. Hier zie je veel oester boerderijen in het water. 

Sapphire Coast Drive – Tourist Drive Route 9 

De route tussen Merimbula en Tathra heet de Sapphire Coast Drive. Alhoewel het de Coast Drive heet, gaat de weg vooral door het bos. Deze weg loopt door in de Tourist Drive Route 9 naar Bermagui. Een stuk mooier dan de Princes Highway!

Tathra 

In Tathra kun je onder andere een wandeling doen vanaf Kianinny Bay naar Tathra Memorial Garden en weer terug. De makkelijkere optie is om met de auto naar de twee uitzichtpunten te rijden 😉

Blue Pool Bermagui

blue pool barmagui

De Blue Pool in Bermagui is een toffe bezienswaardigheid op deze route van Melbourne naar Sydney. Dit natuurlijke zwembad vult zichzelf met zeewater en je kunt er gratis in zwemmen. Toen wij er waren was het daar nog te koud voor, maar we kunnen ons voorstellen dat het hier in de zomer gezellig druk is! 

Australia Rock & Australian Fur Seals

De Australia Rock is een steen die een gat in het midden heeft in de vorm van Australië. Houd Google Maps er maar eens naast! Maar eerlijk gezegd zijn de echte sterren van de show hier de enorme fur seals die een stukje verderop liggen. In het Nederlands worden fur seals ook wel zeeberen of pelsrobben genoemd.

Pijlstaartroggen spotten vanaf Mill Bay Boardwalk

Vanaf de Mill Bay Boardwalk kun je in het water enorme pijlstaartroggen spotten die tot wel anderhalve meter breed zijn! Wij zagen er in totaal vijf, waarvan twee in het water voor de vis-fileertafels aan het begin van de wandeling.

Rijd via de Tourist Drive Route 5 terug naar Princes Highway en volg de weg tot de camping.

Waar te overnachten in Eurobodalla National Park?

In deze omgeving is één gratis freedom camping in het bos (Bodalla Forest Rest Area). Een andere optie is de Brou Lake Campground. Deze camping is in principe gratis, alleen moet je wel van te voren online reserveren. Hiervoor betaal je $6 AUD (€3,70) reserveringskosten. Niet helemaal gratis kamperen dus, maar tegen een klein prijsje heb je een mooie overnachtingsplek midden in de natuur én met veel kangoeroes om je heen. In onze reisperiode was deze camping helaas gesloten vanwege onderhoud.

Dag 7: Eurobodalla National Park naar Murramarang en Meroo National Park

Highlights: Murramarang South Coast Walk 
Afstand: 164 kilometer 
Overnachting: Yadboro Flat Campsite (gratis feedom camping)

Vanaf Eurobodalla National Park rijden we via Tourist Drive 7 naar Batemans Bay. We doen een kustwandeling in Murramarang National Park en rijden daarna een flink stuk off road naar onze camping vlakbij de Pigeon House hike. 

Tourist Drive 7

Wanneer je naar Batemans Bay rijdt, kun je vanaf Moruya de bordjes met Tourist Drive 7 volgen. Hiermee rijd je iets meer kilometers, maar wel een veel mooiere route dan de Princes Highway. Stop onderweg bij een aantal uitzichtpunten en stranden.

Murramarang South Coast Walk

In het Murramarang National Park kun je onder andere de Murramarang South Coast Walk doen. Dit is een meerdaagse wandeling langs de kust, maar je kunt er natuurlijk ook een stukje van lopen. Wij liepen vanaf Emily Miller Beach naar Richmond Beach en weer terug. Een hele mooie route van 9 kilometer en een hike tijd van zo’n twee uur. 

Andere mooie plekken in Murramarang National Park zijn: Oak Beach, Honeysuckle Beach, North Head Lookout, Durras Discovery Trail, Depot Beach, Durras Mountain

Waar te overnachten in Morton National Park?

Wij reden deze middag van Murramarang naar Morton National Park en sliepen op de indrukwekkende gratis Yadboro Flat campsite. De volgende dag wilden we namelijk de Pigeon House Hike doen in Morton NP en deze camping ligt slechts 11 kilometer verderop. Je moet er wel wat voor over hebben om op deze camping te komen: je rijdt namelijk 22 kilometer off road. Bij droog weer is het met een gewone auto met 2WD goed te doen, maar bij regen zouden wij hier niet naartoe rijden. Check de recente recensies op Campermate/WikiCamps voor actuele informatie. 

Tip: neem de afslag bij Wheelbarrow Road, zo rijd ietsje om maar wel langer op asfalt. De weg via Monkey Mountain Road schijnt een stuk slechter te zijn.

Dag 8: Morton National Park naar Booderee National Park 

Highlights: Pigeon House Hike, Booderee National Park 
Afstand: 116 kilometer 
Overnachting: Betaalde camping in Booderee National Park of day use area op tien minuten afstand

We beginnen de dag met de Pigeon House Hike. Een flinke klim, maar met een fantastisch uitzicht als beloning. Hierna rijden we naar Booderee National Park.

Pigeon House Hike

Volgens velen is de Pigeon House hike de mooiste wandeling op de route tussen Melbourne en Sydney. Het is een hike met veel trappen, maar het geweldige uitzicht vanaf de top maakt het het helemaal waard! Reken op een totale hike tijd van zo’n 2.5 uur. Tips voor hoe je hier precies komt lees je hierboven bij onze beschrijving van Yadboro Flat Campsite.

Tip: grote kans dat je hierna wel een douche kunt gebruiken. Op Mollymook beach vind je in het toiletgebouw naast Mollymook Beach Hut Cafe gratis warme douches.

Warden Head Lighthouse Ulladulla

Bij Warden Head heb je een mooie vuurtoren en uitzichtpunt op zee. Als je geluk hebt, kun je zelfs een walvis voorbij zien zwemmen!

Booderee National Park

Booderee National Park, route melbourne naar sydney

Het Booderee National Park ligt vlakbij het toeristische Jervis Bay. Het is een relatief klein park waar je voor een auto $13 AUD (€7,85) entree betaalt. Dit entreebewijs is 48 uur geldig. Je kunt in Booderee een aantal wandelingen doen, op zoek gaan naar wallaby’s of echidna’s en genieten van de stranden. Wij liepen de Circuit Trail (±14 kilometer), maar vonden dit eigenlijk niet zo spannend. De White Sands Walk in Jervis Bay is misschien een leuker alternatief. 

Waar te overnachten in Booderee National Park?

Freedom camping in Booderee National Park is niet toegestaan en wordt ook beboet. In het park zijn drie campings waarvoor je vooraf online een plek kunt reserveren. Op tien minuten afstand van het park zijn ook een aantal day use areas waar mensen gratis overnachten, bijvoorbeeld bij Paradise Beach Picnic Area en Kingfisher Reserve. Dit is op eigen risico dus check vooraf de recente recensies en zorg dat je weer vroeg weg bent.

Dag 9: Booderee National Park naar Kiama

Highlights: Grand Pacific Drive, Kiama, blowholes
Afstand: 90 kilometer
Overnachting: Kiama North Rest Area (gratis freedom camping)

Na nog een ochtend in Booderee reden we via de Grand Pacific Drive naar Kiama. Kiama is een leuke stad met een aantal mooie stops, zoals de blowholes, farmers market en Bombo Headland Geological Site. 

Grand Pacific Drive 

Vanaf Bomaderry kun je de bordjes “Grand Pacific Drive” volgen tot aan het Royal National Park vlak onder Sydney. Zo rijd je een mooie kustroute in plaats van alleen maar op de Princes Highway. Langs deze route vind je ook een aantal leuke stops! 

Little Blowhole & Blowhole Point in Kiama

In Kiama zijn op twee plekken blowholes te vinden. Blowhole Point is de grootste van de twee en wordt bezocht door grote groepen toeristen. Alhoewel Little Blowhole een stuk kleiner is, had hij bij ons wel grotere en frequentere “uitbarstingen”. Dit kan natuurlijk afhankelijk zijn van de wind en golven die dag. Toch zouden wij Little Blowhole zeker niet overslaan!

Kiama & Farmers Market 

Kiama is één van de gezelligste steden op de route van Melbourne naar Sydney. Het heeft een leuk centrum en er hangt een fijne sfeer. Elke woensdag is er van 15:00 tot 18:00 een farmers market in het centrum. Hier kun je niet alleen groente en fruit kopen, maar er is ook livemuziek en er staan genoeg eetkraampjes met onder andere Vietnamees, Japans, Turks en Argentijns eten. Een hele leuke stop!

Bombo Headland Geological Site 

Parkeer je auto op Bombo Beach en loop vanaf hier verder naar het uitzichtpunt op Bombo Headland. Dit is een bijzondere plek vanwege de vele basalt kolommen.

Waar te overnachten bij Kiama?

Wij hebben overnacht bij Kiama North Rest Area. Dit is een plek langs de snelweg en dus niet zo idyllisch, maar je mag er legaal staan en er zijn toiletten en picknickbanken. Een prima plek als je wat later aankomt en weer vroeg weg gaat. 

Dag 10: Kiama naar Blue Mountains National Park

Highlights: Nan Tien Temple, continental pool, Sea Cliff Bridge 
Afstand: 210 kilometer 
Overnachting: Blackheath Glen Reserve (gratis freedom camping)

Nadat je op dag 9 al een stuk van de Grand Pacific Drive hebt gereden, doe je vandaag de rest. Onderweg heb je een aantal toffe stops, zoals een boeddhistische tempel, continental pool en de Sea Cliff Bridge.

Nan Tien Temple

Bij de Nan Tien Temple waan je je even in Azië. Het is een heel mooi boeddhistisch complex dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wat het extra bijzonder maakt, is dat het een van de grootste boeddhistische tempels in het zuidelijk halfrond is!

Continental Pool in Wollongong (met gratis warme douche!)

continental pool wollongong

In Wollongong kun je gratis gebruik maken van de continental pools: zwembaden die gevuld zijn met zeewater. Het water is behoorlijk koud, maar de gratis warme douche achteraf maakt het het helemaal waard! 

Sea Cliff Bridge 

Één van de hoogtepunten van de Grand Pacific Drive is de 665 meter lange Sea Cliff Bridge. Parkeer de camper en loop een stukje over de brug en naar het hoger gelegen uitzichtpunt. Het pad hiernaar toe is te vinden op Maps.Me. 

Royal National Park

Het eindpunt van de Grand Pacific Drive is Royal National Park, vlak onder Sydney. De bekendste attractie is de Figure Eight Pools, maar je kunt er ook mooie wandelingen maken. Wij hebben Royal NP overgeslagen en zijn doorgereden naar de Blue Mountains.

Waar te overnachten in Blue Mountains National Park?

Er zijn drie ingangen voor de Blue Mountains: Glenbrook, Katoomba en Mount Victoria. Vlakbij Katoomba zit het bekendste punt: the three sisters. In de buurt van Katoomba zijn een aantal gratis kampeeropties, bijvoorbeeld Blackheath Glen Reserve, Old Ford Reserve en Dunphy’s camping area. Dit gebied kan met name in weekenden en vakanties druk zijn, dus zorg dat je niet te laat aankomt. Wij hadden een mooi plekje op Blackheath Glen Reserve.

Dag 11: Blue Mountains National park 

Highlights: Prince Henry Cliff Walk, Three Sisters, Federal Pass
Afstand: 44 kilometer
Overnachting: Blackheath Glen Reserve

In Blue Mountains National Park is genoeg te doen. In één tot twee dagen kun je de meeste highlights zien. Wij deden hier één van de mooiste wandelingen van onze reis door Australië. In de middag reden we terug naar dezelfde camping als de dag ervoor.

Wat te doen in Blue Mountains National Park?

In de Blue Mountains kun je mooie wandelingen maken. Wij combineerden de Prince Henry Cliff Walk met de Federal Pass en vonden dit één van mooiste wandelingen van onze reis door Australië. Hierbij kom je ook langs het bekende uitzichtpunt op de Three Sisters (Echo Point). Voor mooie uitzichten kun je de Cliff Drive rijden, waarbij je zeker even moet stoppen bij Eagle Hawk Lookout, Narrow Neck Lookout en Cahills Lookout. Ten slotte zijn ook de Wentworth Falls zeker de moeite waard.

Waar te overnachten in Blue Mountains National Park?

In de middag keerden wij terug naar dezelfde gratis camping als de avond ervoor: Blackheath Glen Reserve. 

Dag 12: Blue Mountains naar Sydney

Vanaf de Blue Mountains is het ongeveer anderhalf tot twee uur rijden naar Sydney, waar je de camper weer inlevert. Dit is helaas het einde van je route van Melbourne naar Sydney.

Sydney: het eindpunt van de roadtrip

Sydney is een heerlijke wereldstad en een fijne plek om je roadtrip te eindigen. Als je de tijd hebt, trek er dan minstens drie volle dagen voor uit om de stad en de omgeving te ontdekken. Een fijne uitvalsbasis voor een verblijf in Sydney is YHA Sydney Harbour of Wake Up!


Meer lezen over Australië?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.