Goedkoop van Sydney Airport naar het centrum zonder airport fee

Wanneer je aankomt op het vliegveld van Sydney kun je gebruik maken van de AirportLink: een metro naar het centrum. Hierbij betaal je niet alleen het metrotarief, maar daar bovenop ook nog een vliegveld toeslag van zo’n $17 AUD per persoon. Stom! Gelukkig kan dit veel goedkoper. In deze blog lees je hoe je goedkoop van het vliegveld van Sydney naar het centrum reist en de airport fee kunt omzeilen. Een goed begin van jouw reis door Australië.

De AirportLink

De AirportLink is de snelste manier om vanaf het vliegveld van Sydney naar het centrum te reizen. De AirportLink komt zowel langs het internationale als het binnenlandse vliegveld. Maar, hier betaal je dus een flinke toeslag voor. Wanneer je bijvoorbeeld naar station Central reist, betaal je namelijk de prijs van de metrorit ($4 AUD) en daar bovenop nog een vliegveld toeslag van ongeveer $17 AUD (€10,15). Als je iets meer tijd hebt, is het het waard om dit te omzeilen. In ons geval duurde dit slechts 10 minuten langer!

Hoe reis je van Sydney airport naar het centrum zonder airport fee?

De manier om de vliegveld toeslag in Sydney te omzeilen, is door met de bus naar de eerste metrohalte te reizen die ná het vliegveld komt. Dit is Mascot Station. Vanaf hier geldt de airport fee namelijk niet meer en reis je goedkoop van het vliegveld naar het centrum van Sydney. Hoe doe je dit? 

Stap 1: Neem de bus naar Mascot Station 

Op de internationale luchthaven bevindt de bushalte zich buiten tegenover de McDonald’s. Stap hier in bus 420 naar Mascot Station. Deze bus duurt tien tot vijftien minuten en kost $2,24 AUD (€1,35) per persoon. Bij de binnenlandse luchthaven zit de bushalte op de benedenverdieping. Ook hier kun je bus 420 of bus 350 naar Mascot Station nemen.  

Tip: in het openbaar vervoer van Sydney hoef je geen kaartje te kopen, maar check je gewoon in met je creditcard of Revolut! 

Stap 2: Neem de metro naar het centrum van Sydney 

Vanaf de bushalte bij Mascot loop je naar het metrostation Mascot Station. Hier kun je in de metro stappen naar je eindhalte in het centrum. Omdat je hier in de metro stapt in plaats van op het vliegveld, hoef je de airport fee niet meer te betalen. Ideaal!

Stap 3: Geniet van Sydney!

Nu je met tien minuten extra reistijd ongeveer €10 per persoon hebt bespaard, is het tijd om te genieten van deze geweldige stad. Er is namelijk genoeg leuks te doen! En laten we eerlijk zijn, dat extra geld kan je in Australië goed gebruiken 😉

Waar te verblijven in Sydney?

Sydney is een hele toffe stad. Als je de tijd hebt, trek er dan minstens drie volle dagen voor uit om de stad en de omgeving te ontdekken. Een fijne uitvalsbasis voor een verblijf in Sydney is YHA Sydney Harbour of Wake Up!


Meer lezen over Australië?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.