Wat kost een roadtrip door Nieuw-Zeeland? Dagbudget en kosten

Nieuw-Zeeland is geen goedkoop land. Toch zijn er veel manieren om geld te besparen, waardoor het zo betaalbaar mogelijk wordt. Wij gingen drie weken op roadtrip op het Zuidereiland en hielden al onze uitgaven bij. Lees snel meer over onze kosten en dagbudget voor een roadtrip door Nieuw-Zeeland.

Wat kost een roadtrip in Nieuw-Zeeland: ons gemiddeld dagbudget

Tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland gaven wij met twee personen gemiddeld zo’n €120 per dag uit. Met een budget tussen de €60 en €70 per persoon per dag kom je als backpacker in Nieuw-Zeeland al een heel eind. Uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wil. Dit dagbudget is exclusief de vlucht naar Nieuw-Zeeland.

Hoeveel kost een camper huren in Nieuw-Zeeland?

De grootste kostenpost van je roadtrip door Nieuw-Zeeland is de camper. De prijs van de camper is natuurlijk afhankelijk van je wensen. Neem je een kleine sleepercar of een grote 4-persoonscamper, ga je voor self-contained of niet self-contained en welke verzekering neem je erbij? Vergelijk gemakkelijk het aanbod bij WorldwideCampers.

Wij betaalden voor onze self-contained campervan van Escape Rentals bijna €1350 voor 22 dagen. Dit komt neer op ongeveer €60 per dag en was inclusief de meest uitgebreide verzekering en de kampeertafel en stoelen. Campers van Escape Rentals zijn kleiner dan bijvoorbeeld een Jucy of Travelers Autobarn camper, maar wij waren erg tevreden over de camper en de service.  

Wat kost benzine in Nieuw-Zeeland?

Helaas rijden campers over het algemeen niet zo zuinig en zul je dus ongeveer om de dag moeten tanken. Tijdens onze roadtrip door Nieuw-Zeeland lagen onze benzine kosten gemiddeld op €18 per dag.

Tip: in onze blog met praktische tips voor een roadtrip in Nieuw-Zeeland lees je meer over waar je het goedkoopst tankt en de goedkoopste boodschappen scoort. 

Wat kosten activiteiten in Nieuw-Zeeland?

Alhoewel natuurgebieden en wandelingen in Nieuw-Zeeland over het algemeen gratis zijn, wil je natuurlijk ook andere activiteiten doen. Deze activiteiten zijn vaak duurder en zullen dus een grote invloed op je budget hebben. Gemiddeld waren wij voor twee personen €17 per dag kwijt aan activiteiten. Voorbeelden van onze uitgaven zijn:

  • Cruise over Milford Sound: €53,50 per persoon
  • Een whale watch flight in Kaikoura: €80 per persoon
  • Een wijnproeverij in Marlborough: €8,50 per persoon

Tip: in Nieuw-Zeeland scoor je goede deals voor activiteiten op BookMe.co.nz. Een andere optie is om het aanbod te vergelijken op GetYourGuide.

Overnachtingen  

Alhoewel wij het liefst gratis wild kampeerden tijdens onze roadtrip, mag dat in Nieuw-Zeeland niet overal. Hierdoor zul je soms dus op een camping moeten staan. Ook sliepen wij twee nachten voor- en één nacht na onze roadtrip in het Urbanz Hostel in Christchurch. Wij gaven gemiddeld €9 per dag uit aan overnachtingen voor twee personen. 

Wat kosten boodschappen in Nieuw-Zeeland?

Wij waren met twee personen gemiddeld €15 per dag kwijt aan boodschappen en eten. In Nieuw-Zeeland zijn wij nooit echt uitgebreid uit eten geweest. Wel haalden we af en toe een lekkere hartige pie bij de bakker of fish and chips. Dit is ook in dit bedrag meegerekend.

Overige uitgaven in Nieuw-Zeeland

Ten slotte hebben we nog onze overige uitgaven zoals het visum voor Nieuw-Zeeland, een simkaart, kleding wassen, douchen en de bus naar het vliegveld van Christchurch. Dit kwam neer op ongeveer €6 per dag voor twee personen.


Een route door Nieuw-Zeeland 

Met al deze informatie ben jij klaar voor een roadtrip door Nieuw-Zeeland! Nu alleen nog een route uitstippelen. Wij beschreven onze dag-tot-dag route van drie weken op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Hierbij geven we je alle tips voor de leukste activiteiten en (gratis) overnachtingsplekken.

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.