5 goedkope activiteiten in La Fortuna die jouw budget redden

La Fortuna is een klein dorp gelegen naast het Arenal national park in Costa Rica. Het dorp wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis voor de activiteiten in de omgeving. Je kunt ontelbaar veel betaalde activiteiten doen, maar je backpackers budget wordt hier regelmatig en ruim overschreden. Daarom geven we je in deze blog 5 leuke en goedkope activiteiten in en rondom La Fortuna.

Waar te verblijven in La Fortuna?

In La Fortuna heb je veel hotel opties. Je verblijft bijvoorbeeld al vanaf €25 per nacht in dit appartement. Een goede optie vlakbij het centrum.

Goedkope activiteiten in La Fortuna, Costa Rica

1. Slinger van de rope swing El Salto

Op twintig minuten lopen vanaf het plein in La Fortuna vind je de gratis rope swing El Salto (Maps). Je kunt hier ook naartoe rijden met de auto, maar er zijn weinig parkeerplaatsen. Loop een klein stukje naar beneden langs de brug en je ziet links het lange touw al hangen. Het water is lekker koel en diep genoeg om een een salto te wagen. Je kunt hier op grote stenen zitten, maar het is niet comfortabel genoeg om hier een hele middag door te brengen.

2. Relax in een gratis hotspring

Deze gratis hotspring (Maps) is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf in La Fortuna. De hotsprings komen uit de Arenal vulkaan en daardoor is het water rond de 30 graden! Je kunt je auto gewoon gratis langs de weg parkeren, maar er staan altijd mannen die zeggen dat het een betaalde parkeerplaats is. Dit is niet zo. Bedank ze vriendelijk (zonder te betalen) en loop door naar de ingang van de hotspring. Wanneer je niet meteen het water ingaat, maar wat verder doorloopt is het wat rustiger in het water. Dit is de meest ontspannende activiteit van de goedkope activiteiten in La Fortuna.

3. Bezoek de Arenal 1968 hiketrails

Activiteiten in La Fortuna

Deze wandelpaden liggen in het national park van de Arenal vulkaan (Maps). In 1968 is de vulkaan uitgebarsten en heeft een groot spoor van lava achtergelaten. Nu kun je een stuk over de gestolde lava en door het regenwoud wandelen. Je komt een mooi uitzichtpunt tegen waar je de vulkaan kunt bewonderen. Entree voor het national park is 5000 colones (€8,50) per persoon en je kunt het park zonder gids bezoeken. Over de langste wandeling doe je ongeveer twee uur.

4. Spot wilde luiaards in de bomen

Activiteiten in La Fortuna

Je gaat natuurlijk naar Costa Rica om luiaards te spotten. Deze schattige en trage dieren bevinden zich altijd hoog in de bomen en zijn echte meesters in camouflage. Als je ze niet zelf kunt vinden in de parken kun je altijd een gids huren die weet waar ze zitten. Maar de grootste kans heb je langs de weg. Zie je een groepje toeristen staan die foto’s maken van de bomen, dan zit daar zeker weten een luiaard! Misschien niet de leukste setting, maar de glimlach van een luiaard maakt dat helemaal goed.

5. Ontdek het dorp van La Fortuna

Iedereen die de Arenal omgeving bezoekt, slaapt waarschijnlijk in La Fortuna. Het dorp heeft een centraal gelegen park met leuke barretjes, restaurants en ook lokale soda’s in de buurt. Struin hier zeker even door een souvenirwinkeltje en drink een biertje onder het genot van leuke live muziek.

Wissel betaalde en gratis activiteiten in La Fortuna af

Deze activiteiten bieden een leuke afwisseling op alle andere betaalde dingen die je kunt doen in La Fortuna. Ga zeker ook naar de mooie hangbruggen in het Mistico Arenal Park. Hier kun je een leuke wandeling maken door de bossen van Arenal. Verder kun je in het dorp nog vele andere outdoor activiteiten boeken of kijk eens in deze lijst met activiteiten. Wissel het vooral af en ontdek de prachtige omgeving van La Fortuna!


Meer lezen over backpacken in Costa Rica?

*Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.