4 gratis dingen om te doen in Monteverde, Costa Rica

Monteverde ligt op 1500 meter hoogte en staat bekend om haar mooie nevelwouden. Een bezoek aan het nevelwoud mag dan zeker ook niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan deze regio. Ook is Monteverde één van de mooiste plekken in Costa Rica om te ziplinen. Helaas kunnen deze activiteiten soms best prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook een aantal leuke gratis dingen om te doen in Monteverde en Santa Elena. In deze blog vind je vier leuke activiteiten op een rij.

Waar te verblijven in Santa Elena, Monteverde?

Een gezellig en goedkoop hostel in Monteverde is Monteverde Backpackers in het centrum van Santa Elena. Ook ligt het lekker dichtbij gezellige restaurants en barretjes. Je slaapt hier al in een dorm voor €15 per persoon per nacht.

Gratis activiteiten in Monteverde

1. Beklim de 40 meter hoge ficusboom

In en rond het dorp van Santa Elena staan enorme ficusbomen met ontelbaar veel wortels. Een bekende ficusboom bevindt zich in het noorden van het dorp (Maps). Deze boom is zo’n 40 meter hoog en kun je van binnenuit als een soort ladder beklimmen naar de top. Na vijf meter kom je een betonnen barricade tegen, maar hier kun je op eigen risico buiten langs omheen klimmen. Eenmaal op de top heb je een prachtig zicht over de vallei!

De ficusboom is bereikbaar met de auto, maar ook lopend. Zet je auto aan de zijkant van de weg en loop naar het prikkeldraad hek. Op een bepaald punt is het prikkeldraad namelijk opzij gebogen en kun je er doorheen. Wanneer je ongeveer 20 meter naar beneden loopt zie je de 40 meter hoge ficusboom.

2. Bezoek de ficus brug

Monteverde

De tweede ficusboom in dit rijtje is ook zeker een bezoek waard. Deze boom vormt namelijk een brug over een rivier en kun je wederom beklimmen voor een mooie foto. Je vindt hem vlakbij het winkelcentrum waar de MegaSuper zit en is gemakkelijk te bereiken. Loop vanaf de weg (Maps) naar beneden totdat je bij het water bent en volg het pad stroomafwaarts totdat je de brug gevormd door de ficusboom tegenkomt.

3. Bewonder de vele kolibries in het Hummingbirds Cafe

Monteverde

Vlakbij de ingang van het Monteverde Cloudforest vind je het Hummingbirds Cafe. De eigenaren van dit café hebben buiten plateaus met suikerwater opgehangen waar veel kolibries op afkomen. Je mag hier gratis naar binnen, maar kunt natuurlijk een lekkere koffie drinken in te tuin terwijl de kolibries razendsnel heen weer vliegen. Neem je camera mee, want de vogels zijn prachtig om te zien!

4. Loop naar het uitzichtpunt ‘Valle Escondido’

Santa Elena ligt vrij hoog en wordt omringd door andere bergen. Dit geeft een mooi uitzicht over de vallei en de omgeving van Monteverde. Je kunt vanuit het dorp naar een mooi uitzichtpunt wandelen en de vallei vanaf daar bewonderen (Maps). Vooral tijdens de zonsondergang kleurt de lucht mooi rood!

Wil je naast deze gratis activiteiten in Monteverde toch nog een tour doen? Hier vind je een overzicht met alle opties.


Meer lezen over backpacken in Costa Rica?

*Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.