Wat te doen op San Cristóbal, Galapagos: de leukste activiteiten

San Cristóbal is ons favoriete eiland op de Galapagos. Het is het eiland in Ecuador waar honderden zeeleeuwen op het strand liggen, je goed gratis kunt snorkelen en je tientallen hamerhaaien kunt spotten tijdens het duiken. Kortom, een top bestemming in de Galapagos! Wij bezochten de Galapagos “on a budget” en in deze blog geven we alle tips voor wat te doen op San Cristóbal. Uiteraard zijn lees je hier ook tips voor goedkope accommodaties en restaurants.

Algemene tips voor de Galapagos 

In deze blog lees je meer over onze tips voor wat te doen op San Cristóbal in de Galapagos. Ben je benieuwd naar onze algemene tips voor de Galapagos en wat wij precies hebben uitgegeven tijdens onze tien dagen op de Galapagos, bekijk dan deze blog

Hoe kom je op San Cristóbal?

Twee van de Galapagos eilanden hebben een vliegveld dat te bereiken is vanaf het vaste land van Ecuador, namelijk Baltra en San Cristóbal. Het vliegveld van San Cristóbal ligt dichtbij het centrum, dus je zou naar je hotel kunnen lopen of kiezen voor een kort ritje met de taxi. Boek de goedkoopste vluchten met travelhacks via Kiwi.

Naar San Cristóbal  vanaf de andere Galapagos eilanden 

Tussen San Cristóbal, Santa Cruz en Isla Isabela reis je gemakkelijk met de ferry. De ferry kost $30 per persoon en duurt twee uur vanaf Santa Cruz. Koop je kaartjes een dag of twee van te voren bij een tour operator of in je hotel. Van Isla Isabela kun je er ook voor kiezen om naar San Cristóbal te vliegen. Een vliegticket kost ongeveer $140 bij Emetebe Airlines.

Tip: de zee kan behoorlijk ruig zijn. Word je snel zeeziek? Koop dan in de apotheek op het eiland wat zeeziekte tabletjes. Dit kost slechts $0,75 voor 10 tabletjes en ze werken ontzettend goed!

Tips Isla Isabela Galapagos

Waar te verblijven op San Cristóbal?

Op San Cristóbal vind je de meeste accommodaties in Puerto Baquerizo Moreno. Dit is het levendigste deel van het eiland met alle restaurants en winkels. Bekijk hier de mooiste hotels in Puerto Baquerizo Moreno voor jou reisdata.

Wat te doen op San Cristóbal, Galapagos?

San Cristóbal is ons favoriete eiland op de Galapagos vanwege de geweldige snorkel- en duikplekken. Ook kan je uren blijven kijken naar de vele zeeleeuwen op de stranden. Wij hebben ons hier vier dagen goed vermaakt. Ook zijn er ontzettend veel verschillende tours op het eiland, waardoor er voor ieder wat wils is.

1. Duiken bij Kicker Rock

Hét hoogtepunt van onze tijd op San Cristóbal was het duiken bij Kicker Rock. Hier hebben we maar liefst 50 hamerhaaien gezien. De droom van elke duiker! Wij hebben een goede ervaring met duikschool Aquaventures. Duiken op de Galapgos is prijzig, maar absoluut een onvergetelijke ervaring. Voor twee duiken bij Kicker Rock, een stop bij een snorkelplek, lunch en een mooie boot betaalden wij $195 per persoon. 

Snorkelen bij Kicker Rock: ja of nee?

Terwijl wij doken bij Kicker Rock, waren andere toeristen van onze boot hier aan het snorkelen. Waar wij op twintig meter diepte 50 hamerhaaien dichtbij langs zagen zwemmen, hadden zij ze niet gezien. Laat je dus goed informeren voordat je een snorkeltour boekt naar Kicker Rock zodat je niet teleurgesteld wordt. 

2. Gratis snorkelen bij Darwin’s Bay

Darwin Bay San Cristobal Galapagos

Eén van de beste gratis dingen om te doen op San Cristóbal, en de Galapagos in het algemeen, is snorkelen bij Darwin’s Bay. Dit was onze favoriete snorkelplek en je kunt er vanaf het centrum naartoe lopen. Het zicht is top en er zwemmen heel veel zeeschildpadden, roggen en speelse zeeleeuwen. Zeeleeuwen vinden het leuk om met snorkellaars te spelen, dus geniet daar vooral van! Blijf alleen uit de buurt van de mannetjes, want die kunnen wel eens agressief zijn. Je herkent ze snel genoeg, want ze zijn enorm. 

3. Zeeleeuwen kijken op het strand 

De stranden aan de boulevard van San Cistóbal zijn volledig overgenomen door zeeleeuwen. Vooral in de avond liggen ze allemaal op een rij op het strand. Het zijn hele grappige dieren en je kunt er naar blijven kijken. 

4. Relaxen op het strand van Playa Mann

Zeeleeuwen Galapagos eilanden

Dit strand wordt gedeeld door mensen een zeeleeuwen. Er zijn voldoende schaduwplekken onder de bomen, dus het is een fijne plek voor een stranddag. Er zitten ook wat restaurantjes op het strand voor een snack of lunch.

5. Wandel naar Playa Loberia 

In 30 tot 45 minuten loop je vanaf het centrum naar Playa Loberia. Hierbij loop je over de weg, dus je kunt ook een taxi nemen. Het strand is mooi, maar in ons geval stond de wind pal op de baai waardoor de zee nogal ruig was om erin te zwemmen. Als je op zoek bent naar een snorkelplek is Darwin’s Bay beter. 

Eten op San Cristóbal 

Op de Galapagos eilanden kan je het qua eten zo duur maken als je zelf wil. Elk eiland heeft restaurants met $5 diner deals. Op San Cristóbal aten wij graag bij El Sheriff (Maps). In dit lokale tentje eet je heerlijke garnalen, kip, rund- of varkensvlees met rijst en pataciones en een sapje voor $5. Ontbijt en lunch haalden wij altijd bij de bakker. Broodjes, croissants en kaneelbroodjes kosten tussen de $0,25 en $0,75 per stuk. 


Meer lezen over de Galapagos eilanden en Ecuador?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.