Wat te doen op het tropische eiland Isla Holbox in Mexico?

Op Isla Holbox, een eiland in de Golf van Mexico, kom je vooral om lekker te relaxen en te genieten van de zon. Auto’s zijn niet toegestaan, dus je kunt het eiland lopend of fietsend verkennen. Ook worden er golfkarretjes verhuurd. We hebben onze tips voor wat te doen op Isla Holbox op een rijtje gezet.

Waar te verblijven op Isla Holbox?

Net zoals het eten, zijn accommodaties op Holbox prijziger dan op andere plekken in Mexico. Een goed budget hotel is Brisa del Mar. Hier kun je verblijven vanaf €40 per nacht. Check hier de actuele prijzen en de beschikbaarheid.

De leukste activiteiten op Isla Holbox, Mexico

Wandel naar het prachtige Punta Mosquito

Punta Mosquito, Isla Holbox, Mexico

Eén van de populairste activiteiten op Isla Holbox is een bezoek aan Punta Mosquito. Om hier te komen wandel je zo’n 30 tot 45 minuten over een zandbank in de zee. Aan het einde van de zandbank kun je als je geluk hebt flamingo’s spotten. 

Vanuit het centrum van Holbox is het twee kilometer lopen of fietsen naar Hotel Las Nubes. Vanaf hier kun je op de zandbank komen en naar Punta Mosquito lopen. Op Google Maps staat aangegeven dat Punta Mosquito een stuk verder weg is dan dat het daadwerkelijk is. Reken op zo’n 30 tot 45 minuten lopen op de zandbank om tot het einde te komen. Je loopt wel in de volle zon dus ga op tijd weg om de ergste hitte en drukte voor te zijn.

Bezoek Punta Coco

Een andere bekende plek op Holbox is het mooie strand van Punta Coco. Kies een plekje uit om je handdoek neer te leggen of huur een ligbedje. Door alle bomen langs het strand zijn hier wel veel muggen, dus neem een flesje Deet mee. 

Bekijk de zonsondergang vanaf de pier

zonsondergang isla holbox mexico

De zonsondergang is natuurlijk nergens zo mooi als op een eiland. Elke avond is het rond zonsondergang dan ook druk op de pier van Holbox. Koop een drankje, neem een handdoek mee en geniet van de ondergaande zon!

Lokaal eten op Isla Holbox

De prijzen voor restaurants liggen op Holbox een stuk hoger dan op het vaste land. Ook vind je er veel westerse restaurants. Op zoek naar lokaal en goedkoop eten? Dit zijn onze favorieten:

  • Antojitos Norma: iets buiten het centrum zit Antojitos Norma. Deze plek wordt veel bezocht door locals en hier verkopen ze alle bekende Mexicaanse Antojitos zoals salbutes, taco’s en panuches.

  • Empanadas (big, delicious, cheap!): vlakbij Antojitos Norma zit een lokaal zaakje waar wij de beste empanadas aten in onze drie weken in Mexico. Dit zaakje staat niet op Google Maps, maar je vindt het hier (Maps). Op Maps.me heet het “Empanadas (big, delicious, cheap!)”, en daar is niets aan gelogen. 

  • Taco Queto: dit restaurant zit in het centrum van Holbox en hier eet je goede taco’s en burrito’s. Het begon ooit als taco kraam, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een restaurant. 

Meer lezen over Mexico?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.