Hoe reis je goedkoop van het Atitlan meer naar Antigua?

Tijdens een rondreis door Guatemala, maken veel backpackers de reis tussen het Atitlan meer en Antigua. Je kan dit met een shuttle doen, maar hier betaal je 160 quetzales (€19) voor terwijl het maar een korte rit is. Om die reden hebben wij de goedkopere chicken bus genomen. Daarnaast is het lokale vervoer ook altijd een leuke ervaring. Hoe reis je zelf goedkoop van het Atitlan meer naar Antigua? In deze blog leggen we het je uit!

Rondom het Atitlan meer zijn er een aantal steden waar je je reis naar Antigua kunt beginnen. Reis je vanaf Panajachel naar Antigua, dan is de verbinding iets beter. Wij zijn vanaf San Pedro de la Laguna gestart en moesten eerst nog met de bus rond het meer rijden. Je kunt er ook voor kiezen om met een boot naar Panajachel te gaan en vanaf daar de bus te nemen.

Hoe reis je goedkoop van Lake Atitlan naar Antigua?

Chicken bus Antigua

1. Reis vanaf je startpunt naar Chimaltenango

In San Pedro de la Laguna kun je vanaf de kerk (Maps) een chickenbus nemen die je voor 20 quetzales (€2,40) 27 kilometer verderop brengt naar kilometerpaal 148 op de hoofdweg CA1 (Maps). Bij aankomst wordt er meteen door een paar mannen ‘Antigua!’ geroepen en wijzen ze de juiste volgende bus aan naar Chimaltenango.

Vanuit Panajachel vertrekt de chickenbus vanaf de hoofdweg (Maps). Deze bus brengt je ook eerst naar de CA1 snelweg om vervolgens naar Chimaltenango te gaan.

Let op: Je backpack wordt regelmatig op het dak gelegd omdat dit in de bus te veel ruimte inneemt. Houd in een chickenbus je waardevolle spullen altijd dicht bij je in je daypack en verlies ze nooit uit het oog!

2. Overstappen in Chimaltenango

goedkoop van Atitlán naar Antigua

De tweede chickenbus brengt je voor 20 quetzales (€2,40) weer 101 kilometer verder naar de stad Chimaltenango. Deze rit duurt zo’n twee uur. Eenmaal aangekomen in Chimaltenango (Maps) staan er wederom mannen die ‘Antigua!’ roepen en je naar de volgende en de laatste bus begeleiden.

3. Bus van Chimaltenango naar Antigua

De derde en laatste chickenbus vertrekt vanuit Chimaltenango en brengt je voor 10 quetzales (€1,20) in één uur naar Antigua. Hier word je op het busstation (Maps) afgezet en kun je naar het centrum lopen of een tuktuk nemen. Wij betaalden 25 quetzales (€3) voor een tuktuk naar het centrum.

Waar te overnachten in Antigua?

Als je alleen in de stad blijft, is twee dagen voldoende om alle hoogtepunten van Antigua te zien. Plak er wat extra dagen aan vast als je wat uitstapjes in de omgeving wil doen, zoals het beklimmen van één of meer vulkanen. Fijne accommodaties in Antigua zijn Casa ELA en Hotel De Cortez Y Larraz


Meer lezen over Guatemala?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.