Betaalbaar van Tocumen Airport naar centrum Panama Stad

Je hebt een lange en dure vlucht achter de rug, maar je bent eindelijk aangekomen in Panama! Nu moet je nog van Tocumen Airport naar het centrum toe. Je kunt een Uber nemen voor ongeveer $30 US óf je gaat met de metro voor maar $0,80 US. Wij hadden de keuze snel gemaakt en leggen je in deze blog uit hoe je gemakkelijk met de metro naar vanaf Tocumen Airport naar het centrum van Panama Stad gaat.

Gemakkelijk van Tocumen Airport naar het centrum van Panama Stad reizen

Koop een Rapi Pass

Pak vlug je backpack van de bagageband, want je avontuur door Panama gaat beginnen. Nu moet je een Panamese versie van de OV-chipkaart kopen. Je kunt de kaarten kopen op het vliegveld. Je vindt de automaat naast de kiosk voor de simkaarten of je koopt er een bij het hokje of de automaat in het metrostation. Dit kost eenmalig $5 US en dan staat er gelijk $3 US crediet op. Deze kaart heet ook wel een Rapi Pass en werkt voor de metro, bussen en treinen.

Met je gloednieuwe Rapi Pass in de hand zoek je naar de bordjes die je naar het metrostation leiden. Wanneer het kopen van een kaart niet op het vliegveld is gelukt, kun je dit op het metrostation doen. Je vindt het metrostation een klein stukje van de aankomsthal af (Maps).

Tip: Je kunt met vier personen op één kaart reizen en hoeft dan dus maar één Rapi Pass aan te schaffen!

Neem de groene metrolijn

Tocumen Airport naar Panama Centrum

Om naar Panama Stad te komen, neem je de metro richting Corredor Sur. Op de lijn tussen het vliegveld en Corredor Sur zitten maar twee haltes, dus het is een korte rit van 5 minuten. Op Corredor Sur stap je uit, maar blijf je op hetzelfde platform. Hier stap je namelijk gelijk over op de metro richting San Miguelito. Je hoeft niet uit en in te checken.

De metro naar San Miguelito is ook onderdeel van de groene lijn. Op Maps.me zie je de metrolijnen duidelijk op de kaart en kun je goed zien waar je bent. Wanneer je in de metro stapt, blijf dan 8 haltes en ongeveer 25 minuten zitten tot San Miguelito. Stap hier uit en stap over op de volgende lijn.

Stap over op de rode metrolijn

De volgende metrolijn is rood en gaat helemaal door tot het centrum van Panama Stad. In het metrostation staat op de grond en op borden aangegeven waar je naartoe moet lopen. Ook bij de overstap van de groene naar de rode lijn hoef je niet uit en in te checken. Neem de rode metrolijn richting Albrook, dit duurt ongeveer 30 minuten.

Wanneer je hotel in de oude wijk Casco Viejo zit, stap dan uit bij het station Cinco de Mayo. Vanaf hier is het nog een kwartiertje lopen naar het centrum. Wanneer je hotel op een andere plek zit, zoek dan de dichtstbijzijnde metrohalte op. Als je uitcheckt zul je zien dat dit avontuur je maar $0,80 US per persoon heeft gekost! Een stuk beter dan die Uber voor $30 US.

Wanneer je in Panama Stad bent

Bewaar vooral je Rapi Pass wanneer je in de stad bent. Het is in de drukke metropool een handige manier om van A naar B te komen en een enkeltje voor de metro kost maar $0,35 per keer. Je laadt de kaarten gemakkelijk op met contant geld bij de oranje automaten die je in ieder metrostation ziet staan. Als je plekken wil bezoeken waar geen metrostations in de buurt zijn, dan reis je dit gemakkelijk en goedkoop met Uber.


Meer lezen over backpacken in Panama?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.