Ontdek de gratis junglewandeling naar Red Frog Beach, Bastimentos

Red Frog Beach op Bastimentos is één van de mooiste stranden van de eilandengroep Bocas del Toro in Panama. Je kunt ervoor kiezen om hier met de boot naartoe te gaan, maar het is ook leuk om erheen te wandelen vanuit Old Bank, Bastimentos. Tijdens deze aangename wandeling kom je ook langs het mooie Wizard beach. Wij verbleven in Old Bank en liepen twee keer naar Red Frog Beach om daar te genieten van het mooie strand. Op deze manier bespaar je ook kosten, omdat je geen boot hoeft te nemen én geen entree hoeft te betalen voor het strand. In deze blog vertellen we meer over de wandeling naar Red Frog Beach.

Waar te verblijven op Bastimentos?

Wij verbleven vier nachten in het Caribean View Hotel op Bastimentos. Dit basic hotel ligt aan de “hoofdstraat” in het dorpje en aan het water, wat het een leuke plek maakt. Wij begonnen onze wandeling naar Red Frog Beach altijd vanuit ons hotel, maar je kunt je ook voor $5 vanaf Bocas del Toro naar Old Bank laten brengen met de boot. Bekijk hier de mooiste hotels op Bocas del Toro.

De wandeling naar Red Frog Beach op Bastimentos

Over de veiligheid

Wanneer je informatie opzoekt over de wandeling naar Red Frog beach, vind je soms reacties of recensies van mensen die een nare ervaring hebben gehad tijdens een specifiek deel van deze wandeling. Dit gaat om een stuk van vijftien minuten wanneer je vanaf het einde van Wizard beach door het bos naar Red Frog Beach loopt. We hebben gehoord dat iemand hier is overvallen, maar we hebben deze persoon zelf niet gesproken. Ons advies is om deze wandeling niet alleen te doen en niet in het donker te lopen.

Onderweg zul je op Wizard Beach en Red Frog Beach een politiepost tegenkomen. Hier staan agenten die soms met toeristen en andere mensen meelopen door het bos. Als je de wandeling niet vertrouwt, kun je natuurlijk altijd terugkeren of vragen of een agent met je meeloopt. Vanzelfsprekend doe je deze wandeling op eigen risico.

Loop eerst naar Wizard Beach

Red Frog Beach

Als je vanuit Old Bank begint met wandelen, loop je als eerste naar Wizard Beach. Dit is het eerste strand dat je aan de noordkant van het eiland tegenkomt. De wandeling hier naartoe is 1,2 kilometer lang en duurt ongeveer 30 minuten waarbij je door het bos loopt. Misschien kan het inmiddels sneller omdat ze tijdens ons bezoek in maart 2023 hard aan het werk waren om een mooi, egaal grindpad aan te leggen.

Als je op Wizard Beach bent, loop je helemaal naar rechts. Op een gegeven moment houdt het strand op en ga je het bos weer in. Als je besluit om op Wizard Beach te blijven, let dan goed op wanneer je het water ingaat. De stroming is sterk en overal wordt gewaarschuwd voor muien.

Loop door naar Red Frog Beach

Red Frog Beach

Als je het bos weer bent ingelopen, moet je de paden op Maps.me goed volgen. Hier zijn namelijk een paar paden die naar privéterrein leiden en daar wandelen is niet de bedoeling. Als het eb is, kun je makkelijker wandelen omdat je dan nog op sommige delen van het strand kunt lopen.

Na ongeveer vijftien minuten kom je aan op Red Frog Beach. Hier kun je het beste doorlopen naar het gedeelte waar de strandtent zit. Daar zijn een paar schaduwplekken onder de bomen of je kunt een bedje huren om daar te relaxen.

De naam Red Frog Beach is niet voor niets. Als je van Wizard Beach door het bos naar Red Frog Beach loopt en goed oplet, zie je hele kleine rode kikkertjes op de planten zitten. Deze kikkertjes zijn ongeveer 1,5 centimeter groot en zitten graag op bladeren. Als je op Red Frog Beach tussen de planten kijkt, zie je ze ook zitten.

De terugweg

Als je terug wilt naar het hotel, heb je twee opties. Je kunt dezelfde weg terug lopen naar Old Bank of je kunt de boot nemen vanaf de steiger die 600 meter ten zuiden van Red Frog Beach ligt (Maps). De boot naar Old Bank kost $5 US en naar Bocas del Torro $8 US. Je kunt deze boot natuurlijk ook nemen op de heenweg, maar dan moet je bij aankomst nog $5 US entree betalen voor Red Frog Beach.


Meer lezen over backpacken in Panama?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.