Ontdek de top 3 wandelingen in Boquete, Panama

Boquete is een leuk bergdorp in de hooglanden van Panama dat bekend staat om haar mooie natuur en het lekkere koele klimaat. Dit zorgt voor perfecte omstandigheden om mooie wandelingen te maken. Daarom geven we je in deze blog drie wandelingen in Boquete die je niet wilt missen.

Waar te verblijven in Boquete?

Wij verbleven in het gezellige ‘Blasina Beer Hostel’. Hier heb je ongeveer 16 dormbedden vanaf €16,50 en één privékamer die je kunt boeken. Het hostel heeft een goed uitgeruste keuken en ze maken iedere ochtend gratis pannenkoekendeeg wat je mag gebruiken om zelf pannenkoeken te bakken. Check hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

De 3 mooiste wandelingen in Boquete

1. Volg de waterleiding van de Pipeline Trail

Wandelingen in Boquete

De naam zegt het eigenlijk al. Je volgt met deze wandeling een grote pijpleiding die drinkwater vanuit de bergen naar Boquete vervoert. Onderweg loop je door een mooie vallei heen waar onder andere de Quetzal leeft: een zeldzame vogel met een staart tot wel 90 centimeter lang én het nationale symbool van Guatemala. Misschien heb je geluk en zie je hem. Wij hebben de Quetzal hier twee keer gezien binnen 30 meter van het bordje ‘Habitat de Quetzal’ (Maps). Dat kan dus geen toeval zijn! De wandeling is 5,6 kilometer en is erg makkelijk. Het eindpunt is een hoge waterval die ook in het droge seizoen mooi is om te zien. Hierna loop je dezelfde route weer terug.

Hoe kom je bij de Pipeline Trail in Boquete?

De collectivo’s naar de Pipeline Trail vertrekken vanuit het centrum van Boquete (Maps). De collectivo kost $2 US per persoon en vertrekt als hij vol is. Je wordt hier (Maps) afgezet waarna je een klein stukje doorloopt naar het begin van de trail. Hier koop je een entreekaartje voor $5 US per persoon.

2. Hike de pittige La Pianista trail

De Pianista hike is een mooie gratis wandeling van ongeveer vier uur die je prachtige uitzichten over de vallei geeft. De hike gaat de steile berg Pianista op, waardoor het vrij pittig is. Ook is het pad regelmatig modderig en glibberig wat het extra uitdagend maakt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het een bijzondere hike is.

Deze hike is ook bekend omdat hier de twee Nederlandse ‘Panama meisjes’ Kris en Lisanne in 2014 vermist raakten. Dit kwam waarschijnlijk doordat het einde van de trail niet goed was aangegeven en ze hierdoor te ver zijn doorgelopen en zijn verdwaald. Tegenwoordig is dat aangepast en zijn hier bordjes en een gedenkteken neergezet.

Hoe kom je bij de start van de Pianista Trail in Boquete?

Je start de hike naast het Italiaanse restaurant Il Pianista (Maps) en je kunt hier vanuit Boquete per taxi of collectivo komen. Bereid je goed voor en neem genoeg snacks en water mee. Lees ook de recente reviews even na om een inschatting te maken van hoe de actuele staat van het pad is. Je kunt deze wandeling natuurlijk ook samen met een gids doen.

3. Hike naar de Lost Waterfalls

Wandelingen in Boquete

De laatste wandeling is er zeker eentje die je niet mag overslaan en is één van de mooiste wandelingen in Boquete. De Lost Waterfalls zijn drie watervallen die vlakbij elkaar liggen. Alle drie de watervallen zijn zeker de moeite waard en in de tweede en derde waterval zou je zelfs kunnen zwemmen. Het water is wel erg koud! De wandeling is op sommige stukken best stijl en kan op een regenachtige dag modderig zijn. Je bent ongeveer drie uur onderweg inclusief pauzes bij de watervallen. Als je hierna nog energie hebt, zou je deze wandeling kunnen combineren met de Pipeline Trail.

Hoe kom je bij de Lost Waterfalls in Boquete?

De Lost Waterfalls zijn niet zo heel erg ‘lost’, want ze zijn gewoon voor $2,50 US per persoon te bereiken met de collectivo. Neem de collectivo die vertrekt vanuit het centrum van Boquete (Maps). Entree voor deze trail is $10 US per persoon.


Meer lezen over backpacken in Panama?

* Deze pagina kan affiliate links bevatten, bijvoorbeeld naar een hotel of product. Deze links helpen ons om een kleine commissie te verdienen, zonder dat dit jou extra geld kost.